عموپورنگ: همه‌چیز پول نیست

به گزارش مشرق، 21 ساله بود که وارد صداوسیما شد و فعالیت خود را با گزارشگری رادیو آغاز کرد. بعد از آن در برنامه عصر جمعه با رادیو در تیپ‌های مختلفی ظاهر شد که شاخص‌ترین آن‌ها «گل پسر» و «ننه بلقیس» بود. سال 78 با مجموعه «تورنگ و پورنگ» بین بچه‌ها چهره شد و پس از آن در ماه رمضان سال 1381 با اجرای برنامه کودک و نوجوان و اسم مستعار هنری «عمو پورنگ» بین مخاطبان کودک و بزرگسال محبوبیت پیدا کرد.

بیشتر بخوانید:

تئاتر هجوآمیز سیاسی - اعتقادی در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی تجلیل می‌شود؟ +عکس و سند

از دیگر کارهای فرضیایی می‌توان به «شبکه بی‌طرف»، «یکی و تکی»، «باز باران با طراوت» و... اشاره کرد. وی به همراه امیرمحمد در برنامه‌ای که صداوسیما با همکاری اداره راهنمایی و رانندگی تدارک دیده بود(همیار پلیس) به عنوان مجری و بازیگر ایفای نقش کرده است. این دو باز با هم در برنامه‌های دیگری چون «بوستان دوستان پورنگ» و «هزار و شصت و شونزده» و «کتابخانه عمو پورنگ» همکاری خود را ادامه دادند. در این چند برنامه اخیر او با افرادی چون امیرمحمد متقیان(نقش‌های امیرمحمد، گلدون خان، آقا نگهدار و آقا ممنون)، محمدرضا خوارزمی(نقش‌های جوجه و دوددو)، امیر سهیلی(نقش سلطان و بلبل خان و لب و دهن) و ابراهیم شفیعی(نقش پهلوان پنبه و نفس بابا و ایاز) و همکار بوده است.

گروه برنامه‌ساز عمو پورنگ در نوروز 94 ویژه برنامه «عیدانه عمو پورنگ» را به مدت هفت روز با همکاری شهرداری منطقه5 تهران در بوستان جوانمردان ایران به روی آنتن بردند. همچنین محله گل و بلبل تنها برنامه‌ای است که بزرگترین دکور برنامه کودک را تا به الان با مساحت 1500 متر را داشته‌است؛ که با مشارکت شهرداری تهران در 90 قسمت 45 الی 60 دقیقه‌ای تولید و بر روی آنتن شبکه دو رفت. البته در کنار تولید بالش‌ها برای شبکه نمایش خانگی دو سری دیگر از «محله گل و بلبل» پخش شد.

سریال «محله گل و بلبل» و حضور چند صباحی عمو پورنگ به پایان راه رسید و قرار نیست دیگر ساخته شود. چون ظرفیت این مجموعه تلویزیونی به تعبیر مسلم آقاجانزاده در حد سه سری بود و داریوش فرضیایی از طراحی جدیدی برای کار متفاوت‌تر از «محله گل و بلبل» و تأکید بر سریال‌سازی برای کودک و نوجوان خبر داد.

او در پاسخ به سوالاتی درباره کمرنگ بودن روی آنتن و اجرا نکردن برنامه‌های استودیویی همراه با کودکان، حضور در فضای مجازی، رفتارهای اخلاقی و آموزنده در قامت یک سلبریتی، عدم توجه لازم برخی از مدیران نسبت به برنامه‌ها و سریال‌های کودک، شایعه‌های حضور در بخش خبری بی‌بی‌سی، حاشیه‌های کلید و جلوگیری از آنتنِ زنده و سوال بسیاری از مخاطبین که این عمو پورنگ آن عمو پورنگ سابق نیست.

و حاشیه‌های رفتن از ایران و خبرهای ضد و نقیضِ کذبی که مطرح می‌شود و البته هم سازمان صداوسیما و هم رئیس مرکز صبا هم این خبرها را حاشیه‌پراکنی اعلام کردند و گفتند هنرمندان می‌دانند این‌ها چه اهداف شومی دارند و از این جهت دیگر به این شاخه‌ها نمی‌پیوندند. چون هنرمندان خصوصاً در حوزه کودک دنبال کارهای آموزنده و سازنده برای کودکان این مرز و بوم هستند.

داریوش فرضیایی به این حاشیه‌ها و ابهامات پاسخ داده است:

«20 سال در صداوسیما کار می‌کنم و برخلاف همه پیشنهادهای سینمایی که بوده و هست هنوز خانه خودم را دوست دارم و همیشه هم گفتم خانه من تلویزیون است. همه‌چیز پول نیست و دوست دارم برای بچه‌ها کار کنم. ولی اینکه بخواهیم به بهای پول خودمان را بفروشیم این طور نیست. آرزو می‌کنم کشورمان سربلند باشد و فرهنگ‌مان رو به تعالی باشد.»

برچسب ها:

فرهنگ و هنر