خشم نویسنده سعودی از دوستی فلسطینی‌ها با ایران

به گزارش مشرق، «محمد آل الشیخ» ستون‌نویس روزنامه الجزیره عربستان سعودی در صفحه توئیتر خود زبان به دشنام فلسطینی‌ها گشود و آن‌ها را به خاطر عدم سازش با رژیم صهیونیستی «احمق» و «کودن» توصیف کرد.

او با این پیش فرض که مردمان عرب ایران را دشمن خود می‌پندارند، نوشت: «ای فلسطینی‌ها احمق و کودن چرا این حق را به خود می‌دهید که با دشمن فارسی ما صلح و سازش کنید اما عادی‌سازی روابط ما با اسرائیلی که حتی یک گلوله هم به سمت ما شلیک کرده را نمی‌پذیرید؟»

این توئیت جنجالی اعتراض وسیع کاربران عرب‌زبان را در پی داشت. بسیاری از آن‌ها از «محمد آل شیخ» خواستند تا شرم کرده و تا بدین حد در خدمت منافع صهیونیست‌ها نباشد. برخی کاربران عرب‌زبان نیز از اینکه او جای دوست و دشمن را عوض کرده انتقاد کردند.

«محمد سعید نشوان» خبرنگار فلسطینی در پاسخ وی نوشت: «احمق همان جاهلی است که دشمنش را از برادرش باز نمی‌شناسد. احمق کسی است که اشغالگری را پذیرفته و گدایی دیدارشان را می‌کند...»

برخی کاربران نیز با انتشار اسامی کشته شدگان ارتش عربستان سعودی در سال ۱۹۴۸ در جنگ اول با رژیم صهیونیستی، ادعای اینکه تا کنون صهیونیست‌ها یک گلوله هم به سمت مردم عربستان شلیک نکرده‌اند را زیر سؤال بردند.

نکته قابل توجه اینکه «آفیر جندلمن» سخنگوی عربی «بنیامین نتانیاهو» از این موضع «محمد آل الشیخ» استقبال کرده و توئیت وی را پسندیده است.

در ماههای اخیر همزمان با افزایش اقدامات ضد فلسطینی در راستای طرح موسوم به «معامله قرن» توهین نویسندگان سعودی به فلسطینی‌ها و دشنام به آن‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در هفتم تیرماه گذشته «فهد الشمری» دیگر نویسنده مطرح سعودی در یک پیام ویدئویی، فلسطینی‌ها را گدایانی بی شرافت خواند و گفت که قدس متعلق به فلسطینی‌ها نیست.

در ۱۵ اردیبهشت گذشته نیز «ترکی الحمد» دیگر نویسنده سعودی نوشته بود: «عزیز من مقاومت یعنی اینکه پای ایران و ترکیه در میان است، اما فلسطینی‌ها هزینه آن را پرداخت می‌کنند.»

«آویخای ادرعی» سخنگوی عربی وزارت دفاع رژیم صهیونیستی یک بار در واکنش به این نوع موضع‌گیری‌های نویسندگان سعودی گفته بود: «عرب سهوا یا عمدا از حقیقت سخن می‌گوید».

در همین ارتباط، «بنیامین نتانیاهو» در نوامبر ۲۰۱۷ در توئیتی عربی بزرگ‌ترین مانع در مقابل عادی‌سازی روابط کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را نه حاکمان عرب بلکه افکار عمومی جهان عرب دانسته بود.

در همین راستا شاید بتوان سفر روز یکشنبه شش خبرنگار عرب‌زبان به تل آویو و دیدار با مسئولان صهیونیست را در راستای تلاش برای تحت تأثیر قرار دادن افکار جهان عرب دانست. این شش تن اهل عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر، عراق و چند کشور دیگر و میهمان وزارت خارجه رژیم صهیونیستی بودند. این سفر یک ماه پس از آن صورت گرفت که بحرین از نشست مقدماتی طرح سازش موسوم به «معامله قرن» میزبانی کرد و به شش خبرنگار اسرائیلی هم برای سفر به منامه روادید داد.

برچسب ها:

جهان