به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، دستاوردهای اخیر برای شیرینکردن آب، فوقالعاده گران و نیاز به انرژی زیادی دارند. از همین رو دانشمندان دانشگاه ملبورن سیستم جدیدی را ارائه کردند که با استفاده از انرژی خورشیدی، آب را پاکسازی میکند.
براساس گزارش «نیواطلس»، دانشمندان دانشگاه «موناش» استرالیا که این دستگاه را طراحی و ارائه کردند همانند دیگر محققان در سراسر جهان برای تصفیه آب به نور خورشید روی آوردهاند تا بتوانند این بار با یک ژنراتور بخار خورشیدی این کار را انجام دهند.
به عبارت سادهتر، این دستگاه نور خورشید را بر روی سطح آب متمرکز میکند تا آب پس از گرم شدن به بخار تبدیل شود؛ در نتیجه بخار تولید شده توربینها را برای تولید برق در نیروگاههای خورشیدی به حرکت درمیآورد تا شاید از طریق آن نمک به سادگی از آب جدا شود.
اما یک مشکلی در جداسازی نمک از آب وجود دارد و آن این است که نمک تمایل دارد تا بر روی سطح مواد جمع شود و این باعث دشوار شدن تولید آب خالص میشود.
طبق این گزارش، محققان با توجه به این مشکل سیستمی را طراحی کردند که از یک صفحه کاغذی فیلتری فوقالعاده آبدوست ساخته شده که با یک لایه نانولولهای کربنی که نور خورشید را به گرما تبدیل میکنند، پوشیده شده است.
این دستگاه به گونهای کار میکند که آب توسط یک نخ پنبهای کوچک به مرکز صفحه وارد میشود و در آنجا گرما آب را به بخار تبدیل میکند در حالی که نمک با فشار از کنارههای دستگاه به بیرون میریزند.
طبق گفته محققان، این دستگاه میتواند 6 تا 8 لیتر آب پاک را در هر مترمکعب در روز تولید کند.
این تیم امیدوار است تا از این دستگاه برای تولید آب پاک مناطق محروم و دورافتاده استفاده شود.
انتهای پیام/