شرق آفریقا بازار مناسبی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ملک حسین گیوزاد امروز در همایش تجارت با شرق آفریقا که در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، گفت: در شرق آفریقا یک بلوک اقتصادی  با 6 کشور شکل گرفته و جمهوری اسلامی ایران با 47 کشور از 54 کشور آفریقا روابط سیاسی دارد. 

رئیس اداره شرق آفریقا وزارت امور خارجه افزود: سیاست خارجه ایران مانند هر دولت دیگری خواهان حضور فعال و تاثیر گذار در صحنه منطقه‌ای و جهانی است؛ روابط میان ایران و آفریقا دیرینه و تاریخی بوده و قرن‌های متمادی ایرانیان به سواحل شرقی آفریقا رفت و رفت و آمد داشته‌اند.

* ایران پیش از انقلاب در آفریقا پول خرج می‌کرد

وی افزود: پیش از انقلاب اسلامی ایران نگاه به آفریقا در هماهنگی با سیاست‌های غرب بوده و روابط دوستانه رژیم گذشته با رژیم نژاد پرست آفریقای جنوبی و روابط پیدا و پنهان با برخی از رژیم‌های نژاد پرست وجود داشته است و حتی ارائه کمک‌های مالی به آفریقا برای نفوذ در آن منطقه اجزاء سیاست خارجی را قبل از انقلاب تشکیل می‌داد. 

گیوزاد بیان داشت: وقوع  انقلاب اسلامی ایران تحولی را در سیاست ایران نسبت به قاره آفریقا به وجود آورد و سیاست خارجی جمهوری اسلامی نسبت به قاره آفریقا در دوران پس از انقلاب به چند دوره تقسیم می‌شود؛ بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی حمایت از جنبش‌های آزادی بخش اولویت سیاست خارجی قرار گرفت.

* زمینه‌های همکاری اقتصادی ایران و آفریقا

وی بیان داشت: در کنار همه چالش‌های کشورمان که در آفریقا با آن مواجه است فرصت‌هایی برای همکاری وجود دارد؛ رشد صنعتی ایران نیاز به مواد خام برای کشورمان را روز افزون کرده و بخشی از مواد اولیه و خام مورد نیاز کشور از آفریقا تامین می‌شود. 

گیوزاد بیان داشت: کم آبی کشور بخش کشاورزی را با مشکل جدی روبرو کرده است بنابراین قاره آفریقا می‌تواند تامین کننده نیازهای غذایی کشور باشد و همچنین بازار رو به رشد قاره آفریقا می‌تواند بازار مناسبی برای کالاهای صادراتی ایران باشد. 

این مقام مسئول در وزارت امور خارجه کشورمان بیان داشت: فرصت بسیار مغتنمی برای حضور بخش خدمات فنی و مهندسی ایران در آفریقا وجود دارد. 

وی بیان داشت: یکی از اولویت‌های وزارت خارجه با توجه به اولویت‌های دولت کمک به بخش خصوصی برای حضور در قاره آفریقا با تسهیل در صدور ویزا  و توسعه روابط سیاسی به منظور حضور تجار در آن قاره است. 

گیوزاد بیان داشت: حمایت از صدور کالاهای ایران و رایزنی با مقامات محلی از برنامه‌‌های وزارت خارجه برای توسعه تجارت ایران و آفریقا است.

* شرق آسیا مقصد صادرات خدمات فنی-مهندسی

رئیس اداره شرق آفریقا وزارت امور خارجه بیان داشت: شرق آسیا یکی از مهمترین مقاصد صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران بعد از صادرات به کشورهای همسایه است و هم‌اکنون تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در کشورها اوگاندا، کنیا و تانزانیا مشغول فعالیت هستند.

وی همچنین با اشاره به سرمایه‌گذاری شرکت‌های شرق آفریقا در ایران گفت: در حال حاضر در شمال کشور یک شرکت سرمایه‌گذاری چای سرمایه‌گذاری کرده و این شرکت بخشی از چای تولیدی ایران را به شرق آفریقا صادر می‌کند. 

این مسئول در وزارت امور خارجه کشور گفت: همچنین یک شرکت تانزانیایی در بخش برق در سیستان و بلوچستان سرمایه‌گذاری کرده است و یک شرکت کنیایی در بخش حمل و نقل دریایی در شمال کشور سرمایه‌گذاری کرده است و براین اساس تجارت ما با کشورهای آفریقایی تجارتی دو سویه است. 

انتهای پیام/ 

برچسب ها:

اقتصادی