به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در حالیکه به گفته قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک کسادی بر بازار مسکن حاکم است و قیمت ها به ثبات رسیده اما گزارش روز گذشته بانک مرکزی در خصوص تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در خردادماه نشان می دهد که میزان معاملات 59،8 درصد کاهش داشته اما قیمت ها نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۴.۹ و ۱۰۴.۳ درصد افزایش را نشان میدهد.
اکثر کارشناسان اقتصادی و بخصوص محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی بر این باور هستند که اگر مردم نخرند قیمت ها کاهش می یابد اما ظاهرا هنوز این کاهش تعداد معاملات برای این افت قیمت مد نظر وزیر راه کافی نیست.
بر اساس گزارش منتشر شده بانک مرکزی، خردادماه امسال، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۶ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۹.۸ درصد کاهش را نشان میدهد. همچنین درخردادماه امسال متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران بالای ۱۳ میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۴.۹ و ۱۰۴.۳ درصد افزایش را نشان میدهد.
این گزارش حاکی است که از مجموع ۵۹۸۶ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۳۹.۷ درصدی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند و در عین حال، بیشترین تعداد معاملات در میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران متعلق به منطقه ۵ شهری تهران با ۱۵ درصد بوده است.
گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در خصوص اجاره بهای مسکن نیز حاکی از آن است که شاخص کرایه مسکن اجاره ای در شهر تهران و در کل مناطق شهری در خردادماه امسال به ترتیب ۲۳ و ۲۰.۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش داشته است.
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در خرداد ماه امسال 1398حاکی از آن است که از مجموع 5986واحد مسکونی معامله شده ،واحدهای تا 5سال ساخت با سهم 39،7 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. سهم مذکور در مقایسه با خردادماه سال قبل 0،4 واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت 6تا 10سال و بیش از 15سال افزوده شده است.
برای دیدن گزارش کامل بانک مرکزی اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/