بالا و پایین کردن‌های سینوسی ارز، زندگی را برای مردم زهر کرده است/ تا زمانی که اعتماد، امید و ثبات به بازار بازنگردد، اوضاع بهتر از این نمی‌شود

بالا و پایین کردن‌های سینوسی ارز، زندگی را برای مردم زهر کرده است/ تا زمانی که اعتماد، امید و ثبات به بازار بازنگردد، اوضاع بهتر از این نمی‌شودافسارگسیختگی بازار و گرانی اجناس و رها شدن اقتصاد، دمار از روزگار مردم درآورده و جالب اینکه تمام بدنه حاکمیت نیز منتقد وضعیت کنونی است؛ از صدر تا ذیل مسئولان نظام، از رئیس جمهور و دیگر رؤسای قوا گرفته تا مأمور شهرداری و کارمند معمولی دولتی.

به گزارش «تابناک»؛ اما نکته اینجاست که کسی برای کنترل قیمت‌ها در بازار هیچ حرکتی نمی‌کند. با اینکه این روز‌ها قیمت ارز به شدت رو به کاهش است، اثری از کاهش قیمت‌ها دیده نمی‌شود و حتی در برخی موارد، افزایش‌هایی نیز وجود داشته و گویی بازار واکنش معکوس به اوضاع نشان داده است!

برخی بر این باورند که دلیل این وضعیت، نبود کالا در بازار و ممنوعیت واردات به کشور است و برخی نیز همچنان می‌گویند، تحریم‌ها عامل اصلی تورم است؛ اما در این میان، عده‌ای همه چیز را رها کرده و منتظر معجزه هستند تا اوضاع درست شود، حال آنکه فشار همه این گرانی‌ها و تورم بر دوش مردم است. آنان وقتی شب سر بر بالین می‌گذارند، می‌دانند، کالایی را که امروز با یک نرخ خریده اند، باید فردا پول بیشتری در ازای آن بپردازند و خلاصه آنکه همه این‌ها باعث شده تا طاقت مردم طاق شود.

عبدالکریم حسین زاده در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: واقعیت این است که اکنون هم نرخ تورم و هم رکود بسیار بالاست و چیزی که می‌شود گفت، این است که اقتصاد، هر کشوری را می‌تواند زمینگیر و جامعه را دچار معضلات اساسی کند.

این نماینده مجلس گفت: مؤلفه‌های گم شده جامعه ما هم اکنون دو کلان واژه است که به اعتقاد من، پشتوانه‌های عجیبی پس آن است که یکی از آن‌ها اعتماد و دیگری امید است؛ این دو واژه‌ای است که می‌تواند در این شرایط بسیاری از مشکلات کشور را رفع کند.

این نماینده مجلس افزود: تحلیل میزان اعتماد مردم به مسئولان کشور و تحلیل میزان امیدواری مردم به زندگی، دو موضوعی است که اقتصاد و معیشت سایه سنگینی بر آن انداخته است و در روز‌های اخیر نمی‌توان منکر کار‌های دولت در خصوص کاهش نرخ ارز شد؛ اما این گام اول کار است و باید کار‌های اساسی دیگری نیز داشته باشد، اولین گام بعد از کاهش نرخ ارز این است که ثبات در نرخ‌ها ایجاد شود، تا مردم در جایی این ثبات را ببینند و ایستایی و ماندگاری آن را درک کنند، اگر ثبات ایجاد شود، باعث می‌شود در وهله نخست پول ملی به ارزش واقعی خود برسد و هم اینکه توان خرید مردم بالا رود.

وی گفت: بنابراین کاهش نرخ ارز یک داستان است، ولی مسأله مهم‌تر ثبات و پایداری این نرخ‌هاست؛ اما مهم‌ترین موضوع در این میان، تأثیر ثبات در زندگی واقعی مردم است. امروز به هر جایی برای خرید ملزومات واقعی مردم سر بزنید، از وسیله خانه گرفته تا خودرو و موارد دیگر، قیمت‌ها همچنان بر پایه دلار ۱۶ هزار تومان است و هنوز قیمت‌ها به قیمت مونیتور صرافی‌ها بازنگشته و همین باعث ایجاد آسیب روانی شده است؛ به عبارت دیگر، همین سه بخشی که از آن گفته شد، مردم را تحت فشار قرار داده و تا زمانی که اعتماد، امید و ثبات به بازار بازنگردد، اوضاع بهتر نخواهد شد.

وی در پایان یادآور شد: وضعیت مردم بسیار بغرنج است و همه می‌پرسند که اوضاع چه خواهد شد و همه به کاهش نرخ ارز به یک نگاه شک آلود نگاه می‌کنند و این را می‌پرسند که سرانجام بهای ارز بالا می‌رود یا پایین. خلاصه آنکه ادامه این وضعیت سینوسی زندگی را بر کام مردم زهر کرده است.

برچسب ها:

مجلس