چگونه بفهمیم یک شخص به شیره تریاک اعتیاد دارد؟/ روشهای ترک این ماده مخدر را بشناسید

filemanager/7/eghtesadi/opium-extract_1
شیره یکی از مشتقات تریاک و مواد مخدر است که از جوشاندن سوخته تریاک خالص و صاف کردن آن به دست می‌آید. عوارض شیره از علائم و عوارض اعتیاد به تریاک شدیدتر بوده و ترک شیره نیز از ترک تریاک دشوارتر است.

به گزارش خبر فوری، شیره یکی از مشتقات تریاک و مواد مخدر است که از جوشاندن سوخته تریاک خالص و صاف کردن آن به دست می آید. این ماده مخدر از خلوص بیشتری نسبت به انواع دیگر از مشتقات تریاک برخوردار است که باعث می شود علائم و عوارض شیره از علائم و عوارض اعتیاد به تریاک شدیدتر بوده و ترک شیره را نیز از ترک تریاک دشوارتر می‌کند.

شیره تریاک چیست؟

شیره به روش جوشاندن و صاف کردن ترکیب تریاک و تریاک سوخته به دست می آید. به علت وجود میزان کدئین و مورفین بیشتر نسبت به تریاک با شدت بیشتری نشانه ها تجربه می شوند، اما از نظر زمانی اثر کوتاه مدت دارد. این ماده به صورت تدخینی (کشیدنی) و خوراکی مصرف می گردد. حالت خماری بعد از مصرف را زودتر از سایر مواد نشان می دهد و اعتیاد بیشتری نسبت به سایر مواد دارد. روش خوراکی گاهی توسط افرادی استفاده می شود که قصد پنهان کردن مصرف شیره را از خانواده خود دارند. مصرف کنندگان شیره برای از بین رفتن آثار مصرف بر خلاف تریاک از مواد غذایی با طبع سرد استفاده می کنند.

علائم اعتیاد به شیره

امروزه با استفاده از تست اعتیاد می توان به اعتیاد به مواد مخدر را تشخیص داد. تست اعتیاد به شیره نیز عاری از خطا نیست و روش هایی برای منفی کردن آن وجود داد که باید در زمان انجام تست دقت لازم به عمل آید. عوارض اعتیاد به شیر با توجه به نوع مصرف متفاوت می باشد، که در ادامه عوارض اعتیاد به شیره به صورت تدخینی و خوراکی توضیح داده شده است:

علائم و عوارض اعتیاد به شیره (تدخینی)

در اعتیاد به تدخینی شیره علائم و عوارض مختلفی بروز می کند که مهم ترین آن ها را مرور می کنیم:

*تیره شدن رنگ پوست به ویژه در ناحیه لب ها

*ابتلا به بیماری های تنفسی مثل عفونت و تنگی نفس

*مشکلات گوارشی نظیر تهوع، استفراغ، یبوست و کاهش وزن در فرد معتاد

*خواب آلودگی همیشگی و در عین حال بی خوابی شبانه

*کاهش میل و قدرت جنسی و بر هم خوردن نظم در چرخه قاعدگی در زنان

*ضعف در سیستم ایمنی ایجاد و احتمال بیشتر ابتلا به بیماری های دیگر

*از دست دادن علاقه نسبت به چیزهایی که پیشتر علاقه مند بود

*کاهش احساس مسئولیت نسبت به ابعاد مختلف زندگی

*با ادامه مصرف شیره مانند سایر مواد مخدر لذت اولیه تجربه نمی شود و در نتیجه هر بار تمایل به مصرف در دفعات و دوز بالاتر وجود دارد.

علائم و عوارض اعتیاد به شیره (خوراکی)

اعتیاد خوراکی شیره عوارض شدیدتری نسبت به روش تدخینی دارد. علاوه بر موارد ذکر شده در عوارض روش تدخینی، علائم زیر نیز ممکن است در فرد بروز پیدا کند:

*دندان های فرد و کبد و مجاری تنفسی او دچار مشکل می شود

*شیره و تریاک باعث انسداد در رگ های قلب شده و احتمال بروز سکته را افزایش می دهد.

*احتمال مسمومیت در روش خوراکی بسیار بالاتر از روش تدخینی است.

*گاهی ممکن است در زمان خواب دچار تشنج شود و یا احساس خفگی کند.

 

ترک اعتیاد به شیره

برای ترک اعتیاد به شیره روش های متنوعی وجود دارد که به اختصار به مرور بعضی از آن ها می پردازیم. شیره تریاک 12 تا 21 روز خماری دارد. افرادی که موفق می شوند این دوره را با موفقیت پشت سر بگذارند با احتمال بسیار کمتری بازگشت را تجربه می کنند. اهمیت خانواده در ترک اعتیاد بسیار زیاد بوده و در صورت همکاری آن ها نتایج بهتری حاصل می شود. در این شرایط خانواده فرد معتاد نیز در روند درمان بهتر است قرار گیرند، مشاوره خانواده از جمله روش هایی است که به کار برده می شود.

روش سنتی

در روش سنتی فرد معتاد به شیره مصرف خود را به مرور زمان کاهش می دهد. دوز مصرف خود را در بازه زمانی های مشخص کم می کند و به مرور میزان مصرف را به صفر می رساند. یکی از مهم ترین دلایل عدم موفقیت در این روش آن است که فرد در شرایطی خاص مانند زمان عصبانیت با فریب خود مصرف را بیشتر می کند. با این کار روش ترک شکست می خورد و دوباره میزان مصرف فرد بالا می رود.

ترک ناگهانی

گاهی فرد معتاد به صورت ناگهانی پس از تصمیم به ترک مصرف شیره تریاک را قطع می کند. این روش معمولا تا مدت کوتاهی جواب می دهد اما بازگشت بسیار بالایی دارد و فقط افراد کمی موفق به ترک دائم به کمک این روش می شوند.

سم زدایی UROD

این روش با استفاده از داروهایی بسیار قوی اجرا می گردد، گاهی باعث بیهوشی بسیاری از افرادی می شود که برای ترک اقدام می کنند. این داروها بیشتر در افرادی استفاده می شود که تحمل خماری برای آن ها بسیار دشوار است. با مصرف این دارو علائم ترک و سختی خماری کشیدن کاهش پیدا می کند.

 

 

برچسب ها:

اجتماعی