گروه اجتماعی خبرگزاری فارس پنجمین دوره انتخابات شورایاریها روز جمعه 4 مرداد در تهران با رقابت ۱۲ هزار و ۳۰ نامزد در ٣۵٢ محله شهر تهران آغاز شد و ۵٠٩ هزار و ١٠٨ نفر در این انتخابات شرکت کردند.
اما و اگرهای زیادی در خصوص برگزاری این انتخابات وجود داشت و ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کشور رسماً این انتخابات را غیرقانونی اعلام کرد و نامهای در این زمینه به سران 3 قوه نوشت.
همچنین مجلسی ها هم طی نامه ای با بیش از 70 امضا به وزارت کشور خواستار توقف پنجمین دوره انتخابات شورایاریها شدند و تاکید بر غیرقانونی بودن آن داشتند با این وجود این انتخابات به صورت تمام الکترونیک در تهران برگزار شد.
البته رحمانی فضلی وزیر کشور گفت که انتخابات شورایاری ها چندین دوره است که در تهران برگزار می شود و همیشه اعلام شده که این انتخابات مبنای قانونی ندارد و درست هم است و فعلاً برای برگزاری این انتخابات قانونی وجود ندارد.
نقص های زیادی در حین برگزاری این انتخابات وجود داشت و برخی برای اخذ رای حدود 30 تا 50 هزار تومان پرداخت می کردند و جالب است که این افراد(منتخبین شورایاریها) قرار نیست حقوق و مزایای از مدیریت شهری دریافت کنند و برای به دست آورن این جایگاه این همه هزینه کردند و همین امر جای سوال دارد. در برخی شعب افراد با در دست داشتن چندین کارت ملی رای دادند و همچنین شنیده شده که شعب اخذ رای را به ساختمان های مسکونی هم بردهاند.
البته در این دوره از انتخابات ملاک حُسن و سوءشهرت برای کاندیدای شورایاریها حذف شد و همین موضوع هم جایی حرف زیادی داشت.
حدود 500 هزار نفر در این دوره از انتخابات شرکت کردند این در حالی است که در دوره قبل بیش از 700 هزار نفر در انتخابات شرکت کردند.
مدیریت شهری بسیار از این حضور مردم خوشحال است و این را یک نوع مشروعیت بخشی به مدیریت پنجم شهری می داند.
محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران در این باره گفت: این انتخابات تجربه موفقی برای شهروندان تهرانی بود که نقش خود را در مدیریت شهری با انتخاب شورایاریهای محله ایجاد کنند.
وی افزود: مشارکت مردم تهران در این انتخابات با وجود شرایط اقتصادی دشوار و فضای انتقادی حاکم در شبکههای اجتماعی در حدود دورههای پیشین بود که لازم است از همه 12 هزار کاندیدا که با حضور خود نقش اصلی را در ایجاد مشارکت ایفا کردند قدردانی کنم.
رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: راهبرد شورای پنجم حضور حداکثری و حذف حداقلی کاندیداها برای ایجاد یک فضای رقابتی سالم بود که خوشبختانه با تایید بیش از 99 درصد از کاندیداهایی که مدارک خود را تحویل یا تعهد به تکمیل مدارک داده بودند برگزار شد.
وی گفت: در شرایط حساس کنونی و تحریمهای ظالمانه علیه نظام برگزاری این انتخابات یک نقطه مثبت به شمار میرود و میتواند تجربه موفقی برای برگزاری انتخابات مجلس در آینده باشد.
البته قبل از به اتمام رسیدن انتخابات نیز اصلاح طلبان اعلام می کردند که صف رای دادن از صف نانوایی طولانی تر شده است.
صف های انتخابات از صف نانوایی طولانی تر!
غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران قبل از پایان رای گیری در توییتی نوشت: عدهای گفتند صف نانوایی از صف رای طولانی تر شده! این یکی از صفها در منطقه ۲۲ است.
در ادامه توئیت آمده است:تاکنون برخلاف برآوردها پس از ۵ ساعت بیش از ۲۰۰ هزار نفر در انتخابات_شورایاری شرکت کرده اند. امید داریم در این انتخابات رکورد شرکت در بزرگترین حضور شفاف و الکترونیک شهروندان شکسته شود.
معاون شهردار تهران هم معتقد بود حضور مردم پرشور بوده و همکاران شهرداری برای برگزاری این انتخابات ساعت ها آموزش دیده اند.
ابراهیم شیخ معاون منابع انسانی شهرداری تهران در این باره گفت: خوشبختانه شاهد حضور پر تعداد مردم در انتخابات و افزایش مشارکت آنها بودهایم و 6000 نفر از همکاران شهرداری طی چند هفته اخیر آموزش داده شدند .
وی با بیان اینکه در طول یک ماهه اخیر 60 هزار نفر ساعت آموزش داده شده است، گفت: با الگوی رقابت سالم و آزاد در کشور تمایل مردم به مشارکت در سرنوشت خود افزایش مییابد. شورایاری فرصتی است که مردم سالاری را در سطوح پایین ایجاد کنیم.
میزان مشارکت شهروندان در برخی مناطق بالا و در برخی محلات هم به شدت کم بود. علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در این باره گفت: ۳ منطقه ۴، ۱۵ و ۵ به لحاظ تعداد و نه وضعیت تعداد رأیدهندگان به جمعیت منطقه بیشترین مشارکت را داشتند.
وی ضمن تشکر از شهرداری تهران بابت برگزاری انتخابات، از مردم و هیأت دولت بابت مشارکت و حمایتها تشکر کرد.
به گفته سخنگوی شورای شهر تهران، محلههای گلشن در منطقه ۴، نعمتآباد در منطقه ۱۹، شکوفه در منطقه ۱۹، تهرانپارس غربی در منطقه ۴ و عبدلآباد در منطقه ۱۹ بیشترین تعداد رأیدهندگان را به خود اختصاص دادند.
در برخی مناطق افراد را از محلات و شهرهای دیگر به صورت اتوبوسی جمع کرده و برای رای دادن آورده بودند.
رای اتوبوسی تخلف نیست
اعطا در این باره گفت: تخلفی به هیئت مرکزی نظارت گزارش نشده است. مواردی که مطرح شدند ممکن است مربوط به رایدهی اتوبوسی باشد که عملا تخلفی محسوب نمیشود، هرچند با روح شورایاری منطبق نیست.
البته حتی محمد سالاری عضو شورای شهر تهران در این زمینه منتقد بود و گفت: نقطه ضعف و چالش بزرگ انتخابات شورایاریهای محلات، عدم امکان احراز هویت ساکنین محله است.
البته برخی از اعضای شورای شهر تهران در خصوص نحوه اطلاع رسانی انتخابات انتقادتی داشتند و معتقد بودند که قانون رعایت نشده است.
الهام فخاری عضو شرای شهر تهران در این باره گفت: روند ارائه اطلاعات و نحوه اطلاع رسانی نتایج انتخابات آنگونه که در آیین نامه آمده بود انجام نشد.
به گفته این عضو شورای شهر تهران، طبق آیین نامه اجرایی انتخابات، مصوب شورای اسلامی شهر تهران، هیات اجرایی موظف است نتایج به دست آمده را جهت تایید و اعلام عمومی به هیئت مرکزی نظارت ارائه کند. این هیات وظیفه ای در اطلاع رسانی نتایج ندارد.
وی با بیان اینکه هیات اجرایی موظف است طی فرآیند اجرایی پیش از برگزاری انتخابات و پس از آن شرایط پایش اطلاعات در همه سطوح را برای هیات مرکزی نظارت فراهم سازد، گفت: با وجود فراهم کردن زیرساختهای پایش توسط دستاندرکاران شورای شهر، متاسفانه عملکرد هیات اجرایی در وظیفه تسهیلگری لازم، کاستیهایی داشته و در برخی محورها اطلاعات فرایند در زمان مورد نظر در اختیار گذاشته نشده است.
بر اساس این گزارش، مدیریت جدید شهری در 2 سال گذشته نهاد مردمی شورایاریها را تعطیل کرده و همچنین با تاخیر زیاد اقدام به برگزاری انتخاباتی دیگر با اما و اگر های فراوان کرد. مشکلات اجرایی زیادی این انتخابات داشت که مسؤولان هنوز پاسخ شفافی نداده اند و بسیاری از تخلفات را هم تخلف نمی داند و همچنین تاکید بر حضور پرشور مردم دارند و این انتخابات را نوعی پاسخ آری مردم به مدیریت شهری می دانند.
انتهای پیام/