قاسم تقی زاده خامسی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که چرا علیرغم توصیهها هر سال با رشد مصرف آب مواجه هستیم بطوریکه هفته گذشته مصرف آب در تهران رکورد زد گفت:برای کاهش مصرف آب شرب هم در فرهنگ سازی مصرف آب و هم اقتصاد آب باید توام کار شود و حداقل کاری که باید انجام شود این است که قیمت تمام شده آب را به مصرف کنندگان اعلام کنیم.
وی افزود:به خصوص در بخش کشاورزی باید کشاورز متوجه شود که قیمت آن آب که مصرف می کند این نیست که از آن استفاده می کند.
تقی زاده خامسی ادامه داد: در بخش شرب نیز اینگونه است آبی که از دریا شیرین کرده و منتقل میکنند مثل پروژههایی که قبلا شروع شده مثل خط کرمان هر متر مکعب حدود 11 هزار تومان تمام میشود اما الان این آب اگر بخواهد منتقل شود حدود 40 هزار تومان تمام خواهد شد.
به گفته وی، این در حالی است که فروش آب به مصرف کنندگان حدود 400 تومان برای شهر و برای روستاها 250 تومان است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: این موضوع را میتوانیم به یک شیوهای به اطلاع عموم و مصرف کنندگان برسانیم که این آب با قیمت بالایی به دست مصرف کنندگان میرسد و باید در مصرف آن دقت کنید اما به هر حال شرایط کشور به گونهای نیست که بخواهیم و بتوانیم قیمت تمام شده آب را از مصرف کننده دریافت کنیم پس به هر حال باید فرمولی پیدا کنیم.
تقی زاده خامسی گفت:اینکه مدام اعلام شود آب را کمتر مصرف کنید و از سوی دیگر اعلام شود سدها پر از آب است مردم باور نمیکنند که آب نیست و کمتر مصرف کنند لذا به اعتقاد بنده در وهله اول وظیفه دولت تامین آب شرب است و میل ما هم به این کار است و در دولت یازدهم و دوازدهم به 6 میلیون و 500 هزار نفر در 10 هزار روستا آبرسانی شده است و برنامهریزی شده است که هر سال یک و نیم تا 2 میلیون نفر آبرسانی میشود.
وی ادامه داد: به هر حال وظیفه ما تامین آب است اما از سوی دیگر وظیفه داریم که اطلاعرسانی کنیم که آبی که به دست مصرف کننده میرسد قیمت تمام شده بالایی دارد پس یقین دارم که اگر مصرف کنندگان و شهروندان به خوبی آگاه شوند که قیمت تمام شده آب چقدر است قطعا در مصرف آب دقت خواهند کرد.
معاون وزیر نیرو در امور آب آبفا در پاسخ به این سؤال که اقتصاد آب یک طرف قضیه است و فرهنگ استفاده از آب یک طرف دیگر چرا که برخی از مشترکان به راحتی از آب شرب برای شستن خودرو استفاده میکنند آیا برای این موضوع بحث جریمه و یا پلیس آب مطرح نیست گفت: قانون خوب است اما فرهنگ سازی بر قانون اولویت دارد اول باید به مردم به نوعی توضیح دهیم و همانطور که در بستن کمربند ایمنی مردم به خوبی همکاری کردند در استفاده از آب شرب دقت کنند و آن آب گران را صرف شستن معابر پارکینگ خودرو نکنند.
وی در پاسخ به این سؤال که بستن کمربند ایمنی به دلیل اعمال جریمهها موفق شد پس در بحث اسراف آب وشستن معابر و خودرو نیز باید جرایمی در نظر گرفته شود اظهار داشت: در حوزه آب شرب جریمه همراه با فرهنگ سازی توآم باید باشد بنابراین پرمصرفها را امسال جریمه کرده و خوش مصرفها را تشویق کردیم.
تقیزاده خامسی ادامه داد: اعمال تعرفههای جدید و افزایش 16 درصدی تعرفه آب برای مشترکان پرمصرف از خرداد ماه باعث شده تا حدودی مصرف آب این مشترکان کمتر شود. البته این دو ماه چندان نمیتواند تعیین کننده باشد چرا که دمای هوا به شدت افزایش یافته است.
انتهای پیام/