به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، کنکور سراسری برای جوانان کشورمان دغدغهای است به وسعت سرنوشتشان؛ چرا که جوانان کشورمان پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان برای ادامه راه زندگی ورود به آموزش عالی را مدنظر قرار دارند و برای ورود به دانشگاه و رشته مورد علاقهشان باید از سد کنکور بگذرند.
با توجه به تغییر در نظام آموزشی کشور در چند سال گذشته، قرار شد تغییراتی نیز در نحوه سؤالات کنکور ایجاد شود و داوطلبان نظام قدیم هم از سال آینده سؤالات دروس نظام جدید را پاسخ دهند.
این مسأله سبب شد تا همان تعداد از داوطلبان نظام قدیم کنکور نسبت به سؤالات مشترک با نظام جدیدیها گلایه داشته باشند.
این داوطلبان گلایه خود را در سامانه فارسمن، هم مطرح کرده بودند.
این داوطلبان خواستار ارائه حق انتخاب در کنکور شدند به طوریکه هر داوطلب در صورت تمایل سؤالات نظام قدیم را پاسخ دهد یا بالعکس.
البته مسؤولان نسبت به این پیشنهاد داوطلبان کنکور بی تفاوت نبودند؛ منصور غلامی وزیر علوم و ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره بررسی این دغدغه داوطلبان کنکور قول مساعد داده بودند.
* آغاز روزهای خوشی که با پایان یک جلسه رخ داد
نگرانی داوطلبان نظام قدیم کنکور ادامه داشت تا اینکه روز گذشته این مسأله در جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو بررسی شد.
پایان این جلسه آغاز روزهای خوش برای کنکوریها بود، رئیس سازمان سنجش خبر بسیار خوشی را برای داوطلبان کنکور مطرح کرد؛ خدایی گفت: مشکل داوطلبان نظام قدیم برطرف شده است.
وی در توضیح این جمله اینگونه بیان کرد که براساس مصوبه قبلی داوطلبان نظام قدیم حق انتخاب نظام جدید را در کنکور سراسری نداشتند اما این حق انتخاب به داوطلبان داده شد و در کنکور 97 این امکان برای داوطلبان نظام قدیم فراهم است.
خدایی گفت: داوطلبان نظام قدیم درخواست داشتند که برای انتخاب نظام آموزشی امتحانی خود اختیار داشته باشند که در جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو این حق انتخاب به داوطلبان داده شد و براین اساس داوطلبان کنکور سراسری ۹۹ سؤوالات هر نظامی را که تمایل دارند پاسخ میدهند.
* جلسهای برای برقراری عدالت
علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز تصمیم اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو را برقراری عدالت در سنجش عنوان کرد و گفت: باید مشکل داوطلبان کنکور حل میشد و این یک امر طبیعی است.
وی افزود: عدالت باید در سنجش برقرار باشد و این تصمیم به نوعی عدالت را برای داوطلبان برقرار کرد.
کارن خانلری نیز تمایلی به اینکه در این باره اظهار نظر شخصی داشته باشد، نداشت و در یک جمله گفت: به هر حال رقابت در کنکور یک رقابت بسیار سرسختانه است و داوطلبان باید برای موفقیت در کنکور درس بخوانند.
میرحمایت میرزاده عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز نظر کارشناسی خود در رابطه با این موضوع را اینگونه بیان کرد که اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو به طور معمول براساس کار کارشناسی و با توجه به قوانین بالادستی مصوبات خود را تدوین میکنند بنابراین حتما برای این موضوع نیز نظر کارشناسان لحاظ شده و تصمیم موردنظر با دلایل کارشناسی اتخاذ شده است.
به گزارش فارس، داوطلبان نظام قدیمی کنکور 99 از این تصمیم مسؤولان سنجش کشور و از اینکه مسؤولان به فکرشان هستند، بسیار خرسند شدند اما آنچه مسلم است برای موفقیت در کنکور باید تا سال آینده بر روی دروس و مطالعه تمرکز کنند.
انتهای پیام/