طرف‌های اروپایی برجام تا رسیدن به نتبجه عملی راه زیادی در پیش دارند

طرف های اروپایی برجام تا رسیدن به نتبجه عملی راه زیادی در پیش دارندبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش سیدعباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور عازم پاریس شد و پس از دیدار با لودراین وزیر خارجه این کشور پیام مکتوب حسن روحانی را تقدیم مکرون رییس جمهور فرانسه کرد.

پیش از سفر عراقچی هم امانوئل بن مشاور مکرون دوبار به تهران سفر کرد. همچنین در یک ماه اخیر روسای جمهور ایران و فرانسه چندین بار تلفنی با یکدیگر درباره مسائل مختلف مرتبط با برجام و تحولات منطقه گفتگو کردند.

صباح زنگنه کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: می‌توان گفت که عراقچی در پاسخ به سفر مشاور رئیس جمهور فرانسه به تهران عازم پاریس شد و علت آن را هم می‌توان ابلاغ پاسخ پیامی دانست که چندی پیش از سوی امانوئل بن در تهران ارائه شده بود.

وی افزود: رد و بدل شدن پیام بین دو کشور دیدگاه‌ها و پیشنهادات را روشن می‌کند، اما نمی‌توان انتظار داشت که با دریافت و ارسال یک پیام در سیاست کلی کشور تغییرات جدی ایجاد شود. تغییرات در سیاست‌های کلی یک کشور داده شود، در واقع این چنین سفر‌هایی مانند قطعات پازلی هستند که با تکمیل، ارزیابی و رایزنی‌های بیشتر می‌توان گفت تصویر کاملی را ایجاد کرده اد.

زنگنه ادامه داد: به نظر می‌آید فرانسه تمایل دارد، نقش مثبتی را در رابطه با کشور ما ایفا کند، ولی باید دید، پاریس می‌تواند در برابر حوادث موجود، شرایط داخل اتحادیه اروپا و انگلستان که منشا افزایش تنش در منطقه شده است، سه کشور اروپایی را به انجام تعهداتشان در برجام متقاعد کند، در حقیقت اگر فرانسه بتواند نقش مثبتی در این باره داشته باشد، می‌توان به مراحل و پیشنهاد بعدی آن فکر کرد.

کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه رفتار اتحادیه اروپا از آخرین کمیسیون مشترک برجام تاکنون تغییر خاصی نکرده است، خاطر نشان کرد: در واقع اروپایی‌ها صرفا به اظهارات، پیام و تماس تلفنی بسنده کرده اند، لذا این پیام‌ها می‌تواند فضای متشنج را آرام کند، ولی تا رسیدن به نتیجه عملی، راه زیادی مانده است و از طرف دیگر گذراندن وقت بدون حصول یک نتیجه عملی به نفع کشور ما نیست.

وی افزود: ایران طبق وعده‌هایی که داده است به مرحله سوم کاهش تعهدات خود نزدیک می‌شود، بنابراین باید دید که پاریس چقدر می‌تواند در این موضوع نقش ایفا کند.

زنگنه با اشاره به تنش‌های ایجاد شده در منطقه از سوی انگلیس، تصریح کرد: لندن بعد از دهه ۷۰ میلادی همواره نقش یک شاگرد راننده را برای آمریکا ایفا کرده و تلاش داشته است تا در کنار واشنگتن به امتیازاتی در منطقه دست یابد، در حقیقت برخی از رفت و آمد‌ها دست پخت لندن برای کاخ سفید است که خودش حتی سهم کوچکی هم از آن نخواهد داشت.

کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: انگلیس همچنان تحت فرمان آمریکاست، چرا که مسائل داخلی شان، خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) که تنش زیادی ایجاد کرده و بدهی‌های بسیاری را برای لندن به بار آورده، بنابراین به دنبال ایفای نقشی در خدمت واشنگتن و چند کشور عرب شورای همکاری خلیج فارس است تا در این مسیر به یک نان و نوایی برسد و سرپوشی بر تنش‌های ناشی از جریان برگزیت فراهم کند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی