رشد ازدواج‌های صوری در کشور

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس،‌محمد مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان و رئیس ستاد ملی هفته ازدواج در نشست خبری ستاد ملی هفته ازدواج از اعلام موجودیت مجمع خیرین لزدواج در ۱۹ مردادماه همزمان با هفته ازدواج خبر داد و گفت:وزارت کشور قول داده است روند اداری ثبت این مجمع به سرعت انجام شود.

وی در خصوص بازنگری قانون تسهیل ازدواج گفت: مشکل اصلی این قانون قدیمی بودن ان است و چون در زمان نگارش آن معاونت جوانان شکل نگرفته بود، وظیفه‌ای برای ما در این زمینه دیده نشده است.

معاون ساماندهی امور جوانان ادامه داد: ساختار دولت طی این سال‌ها تغییر کرده  و این قانون باید بازنگری شود.

تندگویان خاطرنشان کرد: بندهای این قانون کلی است و وظایف نهادهای دولتی مشخص نیست.
وی مساله اصلی این قانون را تشکیل صندوق ازدواج عنوان کرد و گفت: درخواست ما از مجلس این است، که این قانون به روزرسانی شود.

وی در خصوص ازدواج‌های صوری که به واسطه افزایش رقم وام ازدواج افزایش یافته است اظهار داشت: افزایش رقم وام ازدواج کمکی به شکل‌گیری امر ازدواج نمی‌کند.

وی افزود: مجلس در زمان طرح بودجه این وام را افزایش می‌دهد، باید تبعات ان مورد بررسی قرار گیرد تا ازدواج تبدیل به معامله نشود.

به گفته تندگویان افزایش این رقم تبعات منفی به دنبال داشته بخصوص در بخش‌هایی از جامعه که دچار فقر فرهنگی هستند.

وی تاکید کرد: آنچه به رونق ازدواج کمک نمی‌کند، ایجاد اشتغال ایمن و مسکن ارزان است، تا وقتی جوان اشتغال ایمنی نداشته باشند و ارتقای شغلی بر اساس شایسته سالاری نباشد چه وام بدهیم چه ندهیم اتفاقی در این حوزه نمی‌افتد، آنهم در شرایطی که اجاره یک واحد مسکن هم برای جوانان قابل تصور نیست.

تندگویان بیان داشت: افزایش رقم وام ازدواج  موجب بروز آسیب‌های اجتماعی شده است.

وی با اعلام آمار میزان ازدواج‌های ثبت شده سال ۹۷ در تهران که جمعیت ۵۵۰ هزار و ۵۶۵ مورد گفت: از این میان ۴۸۶ ۱۶۶۱ مورد مربوط به جامعه شهری و ۶۳ ۱۹۰۴ مورد مربوط به جامعه روستایی می شود.

وی افزود: آمار طلاق در سال ۹۷، ۱۷۵ هزار و ۶۰۴ مورد در کل کشور ثبت شده که ۶۴ هزار مورد آن مربوط به جامعه شهری و ۱۱ هزار و ۹۰ مورد مربوط به جامعه روستایی می شود.

تندگویان به  مقایسه آمار ازدواج و طلاق اشاره کرد و گفت: نمی‌توان این مسئله را دارای ارتباط معنادار آماری دانست چرا که نسبت به واجدین شرایط برای ازدواج و طلاق اتفاق نمی‌افتد اما به صورت عددی به ازای هر ۱۰۰ ازدواج ۱۸ طلاق در کشور ثبت شده است.

معاون امور جوانان در خصوص تخصیص وام ازدواج نیز عنوان کرد امسال تا پایان خرداد متقاضیان در صف دریافت تسهیلات وام ازدواج ۲۳۱ ۱۶۶۱ نفر ثبت شده و تا پایان خرداد ۱۸۲ هزار و ۵۱۱ نفر وام ازدواج دریافت کرده‌اند.

وی در ادامه به آمار ازدواج ثبت شده سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: در کل کشور ۶۰۵ هزار و ۴۰۴ مورد ازدواج ثبت شده و آمار طلاق در سال ۹۶ ۱۷۶ هزار و ۹۲۴ مورد بوده است.

معاون امور جوانان خاطر نشان کرد: اگر جوانان در دریافت وام ازدواج دچار مشکل شدند، می‌توانند موضوع را از طریق دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی و ادارات کل استانی مطرح کنند.

وی افزود: نهایت ماندگاری در صفحه ازدواج به یک ماه رسیده با پرداخت آن به روز شده است و مشکلی در مناطق محروم در این زمینه نداریم.

تندگویان روند مناسب پرداخت وام ازدواج خاطرنشان کرد: با اینکه میزان وام ازدواج در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ افزایش داشته است اما در ثبت ازدواج ها تاثیر نمی بینیم.

معاون امور جوانان ساخت مسکن برای زوجین از طریق مجمع خیرین را راهی مناسب برای حل موضوع ازدواج عنوان کرد و گفت: این مسئله در برخی از استان‌ها در حال پیگیری است و با تشکیل این مجمع فعالیتهای ساخت و ساز خیرین روند آسانتر خواهد گرفت.

وی مشکل اصلی جوانان را مسکن و نبود زمین با قیمت مناسب به عنوان کرد و گفت: دولت می‌تواند مسئله زمین برای تهیه مسکن جوانان را حل و فصل کند.

تندگویان با اشاره به درخواست این معاونت برای ثبت ملی روز بدون طلاق در تقویم این کشور گفت: هرچند این مسئله کمک به آسیب طلاق نمی کند اما با توجه به روز ازدواج حضرت فاطمه و حصرت علی (ع)جنبه نمادین دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت فرزندانش نیز پاسخ داد و گفت: من هم فرزند جوان دارم که بیکار است و تا وقتی مشکل اشتغالش حل نشود امکان ازدواج نخواهد داشت.

تندگویان با اشاره به اینکه ازدواج ابعاد فرهنگی هم دارد خاطرنشان کرد: در باورهای جوانان امروز تعهد پذیری با فرهنگ تشکیل خانواده رنگ باخته و حتی بسیاری از جوانان متمم اول نیز زیر بار تعهد ازدواج نمی رود به همین خاطر موضوعاتی مثل ازدواج سفید پررنگ شده است.

وی با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش باید خانواده محوری را در مدارس آموزش دهد اظهار داشت: ایجاد سرفصل های جدید آموزشی برای مهارت آموزی در زمینه ازدواج و تشکیل خانواده می‌تواند به افزایش روند ازدواج کمک کند.

وی افزود: جوانان ما با مشکل مهارت‌آموزی مواجه شدند به همین دلیل ما در بحث مهارت و جوانان ورود پیدا کردیم و تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه با نیروهای مسلح نوشته شده و  توانستیم ۴۰ هزار نفر آموزش در خصوص مهارت های زندگی و اشتغال داشته باشیم.

تندگویان خاطرنشان کرد: در موضوع ازدواج مباحث فرهنگی در کنار مباحث اقتصادی نقش پررنگی دارند، مهاجرت، به هم ریختگی محله‌ها در شهرها و از بین رفتن بافت های فرهنگی محلات باعث کاهش ازدواج در کشور شده است.
انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی