تشریح جزئیات درمان هدفمند سرطان

5d3e98cda9406_5d3e98cda9408
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با «ایمنوانکولوژی» یا درمان هدفمند سرطان که در سال‌های اخیر مطرح شده است، توضیحاتی ارائه داد.

پیام آزاده ، با عنوان این مطلب که تاریخ ایمنوتراپی به یک سده قبل برمی‌گردد و بحث آن پیرامون ایمنی و سرطان است، گفت: وقتی ایمنی بدن ما علیه سرطان فعال شود، می‌تواند هر عامل خارجی که به بدن حمله کند را از بین ببرد اما موضوعی که از سال ۲۰۱۴ به این سو بر روی آن تحقیقات زیادی صورت گرفته است، ماجرای ایمنوتراپی فعال و هدفمند است.

وی افزود: این به آن معناست که سلول‌های توموری که هدفمند و هوشمند، ایمنی بدن را به گروگان گرفته و حتی آنها را سرباز خودشان می‌کنند را با این روش درمانی می‌شکنیم و علاوه بر آن حلقه محافظ سرطان را که توسط ایمنی بدن به وجود آمده را نیز فعال می‌کنیم.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: در حوزه سرطان روز به روز داروهای جدیدی تولید و این موضوع افق روشن‌تری برای علاج سرطان‌های لاعلاج پیش روی ما قرار می‌دهد و این موضوع سبب می‌شود که تابویی که سرطان ایجاد کرده، از بین برود.

آزاده تصریح کرد: امیدواریم تا سال آینده خط تولید یکی از داروهای ایمونوتراپی در کشور ما راه‌اندازی شود.

وی در توضیح درمان هدفمند سرطان گفت: وقتی بیمار سرطانی شیمی‌درمانی می‌شود، همه سلول‌های بدن هدف قرار می‌گیرند. موهای فرد می‌ریزد و بدن وی زخم می‌شود. از سوی دیگر دستگاه گوارش وی به‌هم می‌ریزد و درواقع هدف خاصی از درمان دنبال نمی‌شود و همه قسمت‌های بدن را هدف قرار می‌دهد.

آزاده ادامه داد: اما ایمنوتراپی، درمان هدفمند است و تنها به سراغ سلول‌های سرطانی می‌رود و دیگر فرد در این روش دچار مشکلات جانبی نمی‌شود و می‌توان در تعریف آن گفت یک دنیای دیگر در برابر درمان سرطان ایجاد می‌کند و جهشی بزرگ در درمان سرطان است.

برچسب ها:

اجتماعی