به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، زارع مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نخستین نشست خبری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران در سال 98 با موضوع تدوین رویکردهای جدید موسسه در حوزه پژوهشی و فرهنگی کشور، اظهار داشت: برای اینکه نسل جدید دانشگاهها را محقق کنیم باید به حوزههای اجتماعی و فرهنگی توجه ویژه نشان دهیم و تمام برنامهها پیوست فرهنگی داشته باشند.
وی یکی از اقدامات فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه تهران را حمایت از پایاننامهها در حوزههای فرهنگی و اجتماعی نام برد و گفت: این اقدام در راستای کاربردی کردن رسالههای دانشجویی است. باید موضوعات موردنیاز جامعه را مشخص کنیم و به صورت هدفمند از پایاننامههای مرتبط حمایت شود و در نهایت از نتیجه پژوهش پایاننامهها در حل مسائل کشور استفاده کنیم.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در این روش حمایت سقف حمایتها 3 تا 10 برابر شده است.
زارع گفت: باید در حوزه عفاف و حجاب خوشههای اجتماعی تشکیل شود که خوشههای دانشگاهی باید با توجه به نیازهایی که در دانشگاه و جامعه وجود دارد، تشکیل شود و در نظر داشته باشیم که در بحث فرهنگی و اجتماعی وقتی موفق هستیم که برنامهها متناسب با جامعه هدف باشد.
وی ادامه داد: فقط 10 درصد از دانشجویان مخاطب برنامههای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هستند، در حالی که 180 تشکل، 80 کانون، 400 نشریه و 55 دفتر تشکل اسلامی در دانشگاه وجود دارد، اما برای 90 درصد که مخاطب این برنامهها نیستند، برنامه منسجمی نداریم و باید ریشهیابی کنیم که چرا دانشجویان کمتر در این برنامهها شرکت میکنند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اظهار داشت: آییننامه استاد مشاور فرهنگی برای پررنگ کردن نقش اعضای هیات علمی و افزایش توانمندیها و شایستگیهای اعضای هیات علمی تدوین شده و موسسه میتواند در این طرح به دانشگاه کمک کند.
وی افزود: آییننامه ترویج اخلاق حرفهای از دیگر موضوعاتی است که دانشگاه و موسسه میتوانند در آن همکاری داشته باشند.
زارع گفت: همایش دانشگاه اخلاقمدار از دیگر اقدامات معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران است که در حوزه فرهنگ در دستورکار قرار دارد.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اظهار داشت: همچنین دیتاهای انضباطی دانشجویان در دستورکار است که موسسه میتواند روی آنها کار پژوهشی انجام دهد.
انتهای پیام/