ضعف در حمایت از تجارت خارجی به دلیل وجود نداشتن هماهنگی است

 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدجواد شریعت باقری امروز در نخستین جلسه حمایت حقوقی و قضایی از تجارت خارجی کشور گفت: از لحاظ ظرفیت‌های قانونی در منطقه به صورت نسبی از قوانین حمایتی مناسبی برخوردار هستیم و قضات دائماً با مسائل حقوقی کیفری و مدنی مواجه‌اند. در نتیجه انبوه درسی که قضات در دانشگاه دریافت می‌کنند پیرو این مسائل است و برای حل مشکلات حقوقی در زمینه تجارت خارجی باید فکر جداگانه‌ای کرد.

رئیس دانشگاه علوم قضایی و خدمات بیان داشت: در بحث قراردادهای تجاری نیازمند مطالعه بیشتری هستیم. البته در شرایط تحریم طرف مقابل حتی ممکن است در شرایط قرارداد مشکلاتی ایجاد کند. 

وی افزود: بخش های مختلف قوه قضاییه می‌توانند حمایت بخش‌های مختلف صادرات کشور را جلب کنند و در صورتی که در دادگاه‌های مختلف پرونده‌ای مطرح شود رویکرد حمایتی وجود دارد.

شریعت‌باقری با بیان اینکه تمام مقامات و مسئولان کشور در دولت بحث حمایت از تجارت خارجی را مطرح می‌کنند، گفت: بنابراین همه به این موضوع تأکید دارند و اگر ضعفی وجود دارد به دلیل عدم هماهنگی است. 

وی اظهار داشت: در قوه قضاییه در جریان مسائل کشور از جمله صادرات و قراردادها هستیم اما برگزاری و حضور در این گونه نشست‌ها می‌تواند بسیار شفاف‌تر به ما بگوید که مشکلات مهم کجا است.

رئیس دانشگاه علوم قضایی و خدمات با اشاره به اینکه شرایط کشور ویژه است و تحریم‌ها مشکلاتی را برای صادرات نفتی به وجود آورده است، گفت: بنابراین باید اقدامات جدی و مهمی برای توسعه صادرات کشور و حمایت از صادرکنندگان انجام شود.

شریعت‌باقری گفت: قوه قضاییه ظرفیت‌های زیادی برای حمایت از صادرکنندگان دارد و اینکه چرا ظرفیت‌ها و چقدر از آن به فعلیت نرسیده نیازمند پیدا کردن راهکار است.

وی بیان داشت: صادرکنندگان باید در خصوص عقد قراردادها آگاهی لازم را داشته باشند و از طرفی بدنه قضایی هم نیازمند آگاهی یافتن درباره چگونگی حمایت از صادرکنندگان است.

رئیس دانشگاه علوم قضایی و خدمات افزود: امروزه هیچ قراردادی را نمی‌توان منعقد کرد بدون اینکه شیوه حل‌وفصل اختلاف در آن پیش‌بینی شده باشد.

شریعت‌باقری افزود: در کشورهای اروپایی رقابت شدیدی بین کشورها وجود دارد مبنی براینکه از قوانین حمایتی بیشتری برای داوری برخوردارند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی