تداوم روند افزایش قیمت طلا در پی ادامه سیاست‌ ضد دلاری چین و روسیه

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از اسپوتنیک، قیمت طلا همچنان با قوت در حال افزایش است و شاهد آن هستیم که طی دو ماه گذشته، قیمت این فلز گرانبها 11 درصد رشد کرده است.

دلیل اصلی این مسئله اشتهای سیری ناپذیر چین و روسیه برای بالا بردن ذخایر طلای خود است.

کریسپین اودی مدیر صندوق مؤسسه مدیریت دارایی اودی ، می‌گوید: روی آوردن چین و روسیه برای خرید طلا غیرمنتظره بود. 

وی می‌گوید: سال گذشته قیمت طلا باید کاهش می‌یافت و به هزار دلار در هر اونس می‌رسید، اما در عوض در محدوده 1200 دلار بسته شد. من فکر می‌کنم اتفاقی در حال رخ دادن است.

قیمت طلا هم اکنون همچنان در حال افزایش است و روز گذشته به مرز 1430 دلار رسید.

با توجه به آنکه بانک مرکزی روسیه از ماه ژانویه تاکنون 96.4 تن طلا از بازار جمع کرده و بانک مرکزی چین نیز 74 تن طلا در 6 ماه نخست سال جاری خریداری کرده است، بعید به نظر می‌رسد که قیمت طلا به این زودی‌ها به روند افزایشی خود پایان دهد.

هفته گذشته بانک مرکزی روسیه تاکید کرد، در روز یک جولای حجم ذخایر طلای روسیه با رسیدن به 2 هزار و 208 تن به 100.3میلیارد دلار رسیده است.

روسیه همزمان با بالا بردن حجم ذخایر طلای خود به حراج دارایی‌های دلاری خود پرداخته و حجم آنها را از حدود صد میلیارد دلار به 12 میلیارد دلار رسانده است که کمترین میزان از سال 2007 تاکنون محسوب می‌شود.

به گفته اودی رفتن به سمت طلا اقدامی کاملا طبیعی برای کشورهایی است که می‌خواهند هژمونی(سلطه) دلار را بشکنند.

وی می‌گوید:‌صندوق تحت مدیریت وی نیز سرمایه‌گذاری عظیمی را در حوزه طلا انجام داده است و این در حالی بود که در گذشته اودی منجمنت خیلی نسبت به طلا خوشبین نبوده است. 

برت آرندز ستون نویس مارکت واچ می‌نویسد: ما در شرایط بسیار نادر تاریخی هستیم و آن عبور از یک هژمونی اقتصادی است. 

چین توانسته است آمریکا را در یکی از مهمترین المان‌های اقتصادی که «بازدهی اقتصادی ملی» است، پشت سر بگذارد، درست همان گونه که قبلا آمریکا، انگلیس را پشت سر گذاشته بود. این دوره‌های گذار در تاریخ همواره زمان بی‌ثباتی بوده است.

به گفته آرندز باید منتظر بود و دید که آیا شکستن هژمونی دلار آنگونه که برخی سرمایه‌داران پیش‌بینی کرده‌اند، به افزایش چند صد درصدی طلا منجر خواهد شد یا خیر.

در هر صورت رویکرد چین و روسیه برای ادامه جمع کردن خرید طلا توانسته برای نقش آفرینان این بازار مفید واقع شود.

اوایل ماه جاری ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه آمریکا را به استفاده از دلار به عنوان ابزاری برای اعمال فشار علیه دیگر کشورها متهم کرد و پیشنهاد داد که نقش این ارز بین‌المللی در جهان باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.

ماه گذشته چین و روسیه قرارداد افزایش مبادلات تجاری به ارزهای ملی خود و کاهش وابستگی به دلار را امضا کردند و انتظار می‌رود، طی سال‌های آینده سهم این ارزها در مبادلات بین دو کشور به 50 درصد افزایش یابد.

روسیه هم اکنون پنجمین دارنده بزرگ ذخایر طلای جهان است و پیش‌بینی می‌شود، به زودی با پشت سر گذاشتن ایتالیا و فرانسه به سومین دارنده بزرگ ذخایر طلا در دنیا تبدیل شود.

آمریکا و آلمان با داشتن به ترتیب 8 هزار و 133 و 3 هزار و 181 تن طلا بزرگترین ذخایر این فلز گرانبها را در اختیار دارند.

شرکت‌های چینی همچنین اخیرا چند مناقصه برای ساخت تاسیسات فرآوری طلا در تانزانیا را برنده شدند. این کشور چهارمین تولید کننده طلا در آفریقا محسوب می‌شود.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی