سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
جهانگیری علیه جهانگیری دستبه کار شد...
«اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیسجمهور روحانی، طی اظهاراتی در مراسم معارفه محمد اسلامی، وزیر جدید راه و شهرسازی گفته است:
همه اعضای دولت در تصمیم گیری هماهنگ هستیم، برخی وزیران مسئولیت مشترک دارند و در امور تبادل نظر میکنند، البته فشارهایی بر دولت بوده و هست ولی مهم این است که مدیرانی هستیم که باید دل دریایی داشته باشیم. قرار نیست موضوعات کوچک به موج بزرگ تبدیل شود و در جهت آشفتگی مردم باشد.
او میافزاید:
مسئولیت گرفتیم تا زندگی مردم را آرام و دغدغه و نگرانی مردم را کم کنیم، البته به معنای این نیست که نگران نیستیم ولی حرف و گلایه از یکدیگر داریم، ولی قرار نیست با طرح برخی مسائل مردم را نگران کنیم.[1]
*این اظهارات جهانگیری در حالی است که صحبتهای چند وقت قبل او مبنی بر اینکه من اختیار جابهجا کردن منشی خودم را نیز ندارم! موجب جنجالهای گستردهای شد.[2]
معاون اول رئیسجمهور همچنین علیرغم تأکید بر ضرورت آرام بودن مردم و کم کردن دغدغه و نگرانی آنها از سوی مسئولان اما پیش از این دو مرتبه بر قرار داشتن کشور در «شرایط ته درّه» تأکید کرده است![3]
بدیهیست که همین تناقضات است که بخش زیادی از ناکارآمدی دولتِ اصلاحطلبان در ذهن مردم و افکار عمومی را موجب شده است.
***
روایت آخوندی از دلشکستگی خودش و بیدرکی و بیکفایتی دولت
«عباس آخوندی»، وزیر پر حاشیه و مستعفی راه و شهرسازی طی اظهاراتی در مراسم تودیع خود که با حضور جهانگیری برگزار شد، گفته است:
به عنوان عضوی از دولت از عدم کفایت آنچه در جریان بود ناخشنود بودم. لذا، تصمیم به کنارهگیری از آن گرفتم. امیدوارم که شاهد اتفاقهای بهتری در آینده باشیم.
به گزارش ایلنا، او همچنین با بیان اینکه با بیان اینکه شوربختانه، درکِ درستی درباره یک پیشنهاد وی در ستاد اقتصادی دولت نبوده است، میگوید:
در مورد سایر پیشنهادهای بخش مسکن، جناب جهانگیری نیک میدانند که دولت تقریبا در مورد هیچیک اتخاذ تصمیم نکرد.
آخوندی در بخش دیگری از صحبتهای خود نیز به حادثه قطار سمنان اشاره کرده و گفته است:
از میان تمام غوغاهایی که به پا کردند، یکجا دلم شکست و آن هم هیاهویی بود که پس از حادثه قطار راه انداختند. مایه دلتنگی من هم از این بود که چگونه این بیانصافها قلبهای جریحهدار پدران، مادران، خواهران، برادران، همسران و فرزندان و وابستگان و خویشان جانباختگان عزیز و هم چنین عواطف زخمخورده تمام همسایگان، همشهریان و ملت ایران را بازیچه بازی حقیر خود قرار داده بودند.
او تصریح میکند:
هر نوع بیاخلاقی را از آنها انتظار داشتم لیکن، تا این حد در تصورم نمیگنجید. در این مورد ضدِّرسانه و رادیو و تلویزیون، به اصطلاح رسانه ملی کاملا هماهنگ و همراستا عمل کردند. آنان با منحرفساختن گفته من چنین نقلِ قول کردند که وزیر گفته جانباختگان بیمه بودهاند و دیهشان پرداخت میشود و جای هیچ نگرانی نیست. و بدین ترتیب نمکی بر زخمِ دل تمام مردم ریختند و از من تصویری چونان شمرِ سنگدل ساختند که گویی تعمدا و با مباشرت مستقیم حادثه را سازمان دادهام تا مسافران کشته شوند و واگنها آتش بگیرند.
*ما قضاوت درباره گفتههای آخوندی که خود یکی از اصلیترین عوامل بیکفایتی، بیتصمیمی و بیدرکی در دولت رئیسجمهور روحانی بود را به عهده مخاطبان محترم وامیگذاریم.
آگاهان سیاسی کشور، پیش از این هشدار داده بودند که مسئله عبور اصلاحطلبان از رئیسجمهور روحانی جدیست و چپها یکی یکی در حال جدا کردن سفره خود از کارنامه روحانی و منتقد نشان دادن خود نسبت به ستاد دولت هستند.
***
تحریمها معیشت مردم را دچار مشکل میکند!
بازی هاشمیطبا در پازل ترامپ!
«مصطفی هاشمیطبا»، فعال اصلاحطلب، به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری ایلنا گفته است:
«نمیشود از یک طرف در نماز جمعه عنوان کنند که اولین وظیفه دولت بهبود معیشت مردم است و از طرفی دیگر "FATF" تصویب نشود و تحریمها هم بماند؛ مشخص است که در چنین شرایطی معیشتمان با مشکل برخورد خواهد کرد.»[4]
*میتوان از باب کنایه به آقای هاشمیطبا این نکته را تأکید کرد که همانطور که در «صبح بدون تحریم» در پسابرجام! هیچ اتفاقی در معیشت مردم رخ نداد، در «صبح با تحریم» نیز هیچ رخدادی در معیشت زندگی ایرانیان وقوع نمییابد. کما اینکه بر خلاف تصور دشمن، در صبح روز 13 آبان نیز هیچ شوکی به اقتصاد کشور وارد نیامد.
البته این اولین باری نیست که شخصی از اصلاحطلبان بر بزرگنمایی از تحریمهای 40 ساله اصرار دارد.
(جالب آنکه آقای هاشمیطبا در طول همین 40 سال است که سوابق طولانی مدیریت داشته، بازنشسته شده و در سطحی از تموّل و رفاه و معیشت قرار گرفته که قصد رئیسجمهور شدن هم داشته است!)
از جمله اصرارهای اصلاحطلبان بر بزرگنمایی از تحریمها میتوان به مقولاتی مثل: تحریمها اقتصاد کشور را فلج کرده است، تحریمها استخوان مردم را خرد کرده است، آب خوردن مردم به دلیل تحریمها مشکل دارد، تحریمها طناب دار است و غیره اشاره کرد.
این در حالیست که به گواه تمام آگاهان کشور، اثر تحریمها بر اقتصاد ایران هرگز بیش از میانگین 30 درصد نبوده است و ایران اسلامی در طول 40 سال گذشته که همواره مورد شدیدترین تحریمها قرار داشته، به پیشرفتهای بزرگی نائل آمده است.
جالب است که حتی در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران نیز معیشت مردم بصورت عمومی دچار مشکل نشد و لذا معلوم نیست چه چیزی لرزه بر اندام آقای هاشمیطبا انداخته است؟!
تحلیلهایی وجود دارد که میگوید اساساً مسئله «بزرگنمایی از تحریمها» یکی از قطعات پازل ایجاد نارضایتی در میان مردم و ایجاد «فتنه اقتصادی» است.
قبل از این، یکی دیگر از چهرههای نزدیک به دولت و اصلاحطلبان نیز ضمن مخالفت با ابراز بیاثری تحریمها اینطور گفته بود که بایستی درباره اثر تحریمها به عجز و لابه پرداخت![5]
***
1_ http://www.irna.ir/fa/News/83094440
2_ mshrgh.ir/904444
3_ mshrgh.ir/818894
4_ https://khabarfarsi.com/u/62016572
5_ mshrgh.ir/908581