ما هیچوقت نمی‌توانیم انتخابات را کنار بگذاریم/ حزب گریزی به نوعی بیماری مبدل شده است/توجهی به اظهارات برخی افراد درباره شرکت مشروط در انتخابات نداریم

نایب‌رئیس جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی گفت: برای جریان اصلاحات که پایبند به رای مردم است، حضور پای صندوق‌های رای یک اصل است و توجهی به بحث‌هایی مثل شرکت مشروط در انتخابات نخواهیم کرد.


به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری نائب رئیس جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی در دومین کنگره حزب پیشروی اصلاحات که صبح امروز در کانون توحید برگزار شد، گفت: امروز در شرایطی دومین کنگره حزب پشرو اصلاحات برگزار می‌شود که  اصلاحات از دوم خردادماه فعالیت خود را آغاز کرد و یکی از ویژگی‌های کنگره‌ها این است که با حضور میهمانانی از دیگر احزاب و تشکل‌ها با سلایق مختلف برگزار می‌شود و با حضور این میهمانان زمینه تفاهم و حرکت جبهه‌ای فراهم می‌شود.

وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه چه واکنشی باید در مقابل تولد یک حزب درون یک جریان داشته باشیم، تصریح کرد: باید این سوال را پرسید که آیا این مسئله نشان دهنده عمیق شدن نگاه حزبی در کشور است یا اینکه هر حزبی که تشکیل می‌شود بیان کننده اختلاف سلیقه‌ها و اختلاف نظرات در یک جریان است.

حجت‌الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه پیام اول این است که یک مجموعه نیرو‌های هم فکر دور هم جمع شدند، خاطرنشان کرد:، ولی پیام دوم این است که این مجموعه با مجموعه‌های دیگر یک جریان اختلاف سلیقه‌ها و اختلاف نظارتی دارد که رقابت یک حزب در قسمت اول مثبت است، ولی رقابت در قسمت دوم به عنوان لغزش گاه یک جریان ارزیابی می‌شود و اخلاف نظرها و مرزهایی نیز وجود دارند.

نائب رئیس جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی با بیان اینکه ما با سلائق مختلف زیر یک چتر جمع شده‌ایم، تصریح کرد: ما به عنوان مجموعه فعال و کنش گر سیاسی و اجتماعی باید دیدگاه‌ها و سلایق خود را برای مردم تبیین کنیم. اما این کافی نیست، ما برای رسیدن به هدف که اصلاح امور است راهی جز تشکیل یک جبهه نداریم. حضور احزاب به شکل منفرد در متن جامعه موجب آسیب می‌شود و اگر به سمت جبهه اصلاحات یا اصولگرایی حرکت نکنیم این مسئله تشتت و نداشتن برنامه عملی تعبیر می‌شود.

وی افزود: بنابراین ایجاد احزاب باید زمینه جبهه‌ای مشترک و واحد از همه احزابی را فراهم کند که در درون چارچوب جریان اصلاحات تعریف می‌شود. برداشت من این است که از این منظر تولد احزاب درون جریان اصلاحات به منظور جمع کردن سلایق فردی کار مثبتی است، ولی اگر احزاب در همین مرحله باقی مانده و به دور خود حصار کشیده و اهداف و آرمان‌های جریان را نادیده بگیرد نه تنها به جریان بلکه به خود نیز آسیب می‌زنند.

این فعال اصلاح‌طلب تصریح کرد: جمع کردن سلائق فردی را یاید به فال نیک گرفته و باید و نباید‌های عمومی جریان اصلاحات را جدی گرفت تا حزب علیه حزب و جبهه اصلاحات شکل نگیرد.

حجت‌الاسلام  موسوی لاری گفت: نکته‌ای که در اینجا حائز اهمیت است این است که شاخصه جریان اصلاحات را مورد نظر قرار دهیم و باید مشخص کنیم آنچه که مرز بین جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی است، چیست؟ قاعدتا باور‌ها و معتقداتی که پایه حرکت احزاب ماست، با هم مشترک است. هر دو جریان در تحقق اسلام و اندیشه‌های اسلامی با هم یکی هستند، ولی آنچه اصلاح طلبی و اصولگرایی را از هم جدا می‌کند رفتار‌ها و روش‌ها است.

وی افزود: نوع نگاه به اداره جامعه باعث ایجاد مرز میان دو جریان قالب کشور است. نگاهی که به جامعه دارین مردم سالارانه است. البته علی رغم اختلاف در رفتار‌ها و دیدگاه‌ها با جریان رقیب نباید مرز میان جریان‌ها را هر روز پررنگ کنیم.

وزیر کشور دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: تعریف اصلاح طلبی و اصولگرایی در مقطع اول نگاه به نقش مردم در پیشبرد اهداف است. توجه به رای مردم و احترام به آن یکی دیگر از ارکان اساسی جمهوری اسلامی است.

وی تاکید کرد: برای جریان اصلاحات که پایبند به رای مردم است و میزان را رای مردم می‌داند قطعا حضور پای صندوق‌های رای یک اصل است. بی تعارف می‌گویم اینکه برخی بگویند شرکت در انتخابات مشروط شود یا امثال این حرف‌ها، ما توجهی به این گونه اظهار نظرات نخواهیم کرد. شرکت در انتخابات و تلاش برای ساماندهی امور جامعه بر اساس خروجی‌های صندوق رای تلاشی است که ما نباید از دست بدهیم. پس ما هیچوقت نمی‌توانیم انتخابات را کنار بگذاریم.

حجت‌الاسلام موسوی لاری یادآور شد: اینکه ما نمی‌توانیم در یک حوزه انتخابیه کاندیدا معرفی‌کنیم یا نه، وابسته به شرایط است. ما در یک جایی کاندیدا داریم و با تمام توان از او حمایت می‌کنیم. در جایی دیگر ممکن است بنا به هر دلیلی کاندیدا نداشته باشیم و یا داوطلبان ما از فیلتر شورای نگهبان نتوانسته باشند عبور کنند، بنابراین این مسئله به این معنا نیست که نمی‌خواهیم در انتخابات حضور داشته باشیم. ما جایی برای این کار‌ها نداریم. ما حتی تلاش برای رفع موانع را جزئی از فعالیت‌های ملزوم خود می‌دانیم. همچنین ارتباط با شورای نگهبان، هیئت نظارت و دستگاه‌های حاکمیتی را جزئی از وظایف و تکالیف خود می‌دانیم. ما به عنوان تکلیف باید موانع پیش رو را برطرف کنیم بنابراین اصل حضور در انتخابات برای تحقق اهداف است.

وی با بیان اینکه داشتن توان استدلال و اقناع جامعه و دستگاه‌های حاکمیتی یکی از برنامه‌های ما باید باشد، گفت: ما به عنوان جریان اصلاحات خود را زیر سقف جمهوری اسلامی تعریف می‌کنیم و معتقدیم که جمهوریت نظام که معرف نقش مردم است، آسیب پذیر شده و باید تکیه بیشتری به آن شود. برای اینکه نقش مردم افزایش پیدا کند لازمه این است که تک تک ما تلاش خود را برای گسترش فعالیت‌های حزبی به کار ببندیم.

حجت‌الاسلام موسوی لاری گفت: در مقطع انتخابات آنچه که به ما آسیب می‌رساند اظهار نظرات است که به مانند یک نیش عمل می‌کند. من متاسفم که در چند هفته اخیر پاره‌ای از اظهار نظرات همراه با نیش توسط چهره‌های تاثیرگذار جریان اصلاحات موجب رنجش دیگران شده است. اگر دیدگاه‌هایی دارید که دیگران را آزار می‌دهد خوب این دیدگاه‌ها را در مجالس خصوصی بیان کنید.

وی افزود: اظهار نظرات خود را به گونه‌ای رسانه‌ای نکنید که گویی آشفته بازاری در جریان اصلاحات وجود دارد.

حجت‌الاسلام موسوی لاری با تاکید بر اینکه انتخابات باید به صورت جبهه‌ای باشد، خاطرنشان کرد: حرکت‌های شب امتحانی به ما آسیب رسانده و در انتخابات اگر یک جریان پیروز شود، ابتدای گرفتاری‌های اوست. چون به جان هم می‌افتند و اگر هم که شکست بخورند برای یک دوره در لاک خود فرو می‌روند، در حالی که انتخابات نباید به صورت فصلی برگزار شود.

نایب رئیس جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی افزود: علت این مسئله این است که به کادرسازی در احزاب توجهی نشده است. اگر در قالب نشست‌های هم فکری بتوانیم زمینه کادرسازی را فراهم کنیم دیگر حرکات شب امتحانی که آسیب‌های جدی به جریان‌های سیاسی می‌زند، اتفاق نمی‌افتد.

حجت‌الاسلام موسوی لاری با بیان اینکه کادرسازی از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: باید به برگزاری نشست‌های همفکری اهتمام داشته باشیم تا با کم کردن موانع شاهد مسیر بالندگی ایران باشیم.

وی در پایان با بیان اینکه مدیران امروز کار را باید به دست مدیران فردا بدهند، اظهار کرد: تربیت نیرو‌های مستعد برای ما مهم است و انشالله شاهد پیشرفت جمهوری اسلامی باشیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی