به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس، امروز در بازارهای جهانی قیمت انواع غلات افزایشی بود و محصولات اساسی مانند ذرت،گندم و برنج افزایش قیمت داشتند.
در همه کشورها تولید محصولات اساسی بسیار اهمیت دارد و دولتمردان تلاش میکنند تا نیاز کشور خود را درباره کالاهای اساسی تامین کنند. وابستگی به این نوع محصولات تاوان سختی برای کشورها دارد.
امروز قیمت هر بوشل ذرت با یک و نیم دلار افزایش نسبت به روز گذشته به قیمت 411 دلار و 50 سنت معامله شد.
ذرت به عنوان خوراک دام استفاده میشود و کشور ما در زمینه تامین خوراک دام و طیور 70 درصد وابسته است.
هر گونه نوسان قیمت در بازارهای جهانی تاثیر خود را در قیمت داخل میگذارد.
اگرچه واردات این کالاها با ارز 4200 تومانی انجام میشود اما نوسان قیمتی به دلیل حضور واسطهها ودلالها وجود دارد.
امروز قیمت گندم در بازارهای جهانی کاهش داشت هر بوشل از این کالاهای اساسی 25 سنت افت کرد و به قیمت 487 دلار معامله شد.
*امسال هم در تولید گندم خودکفا میشویم؟
ایران سه سال پیاپی در تولید گندم خودکفا است و امسال هم پیشبینی شده تا چهارمین خودکفایی متوالی رقم بخورد اما دو هفته پیش معاون وزیر جهاد کشاورزی از کاهش 9 درصدی خرید تضمینی گندم خبر داد.
پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم باعث شده تا قاچاق این محصول به کشورهای اطراف بیشتر شود. همچنین برخی از کشاورزان ترجیح دادهاند تا محصول خود را به دولت تحویل ندهند چرا که دلالان و واسطههایی هستند که قیمت بیشتری نسبت به مراکز خرید تضمینی پرداخت میکنند.
*کاهش قیمت دانههای روغنی در بازارهای جهانی
امروز در بازارهای جهانی قیمت دانههای روغنی کاهشی بود، قیمت سویای خوراکی 60 سنت کاهش داشت اما سویای روغنی حدود 13 سنت با افزایش مواجه شد.
ایران در تامین دانههای روغنی حدود 90 درصد وابسته به واردات است.
طی سالهای گذشته برنامههای مختلفی در وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش وابستگی تدوین شده اما هیچ کدام از آنها محقق نشده است؛آخرین برنامه کاهش وابستگی دانههای روغنی به 70 درصد بود اما همچنان در 90 درصد و حتی بیشتر مانده است.
انتهای پیام/