برخی از خانوادهها بر این باورند که افسردگی، اضطراب، وسواس و حتی اعتیاد فرزندشان با ازدواج حل میشود، در نتیجه اغلب فرزند خود را به ازدواج تشویق میکنند و سعی دارند که هر چه سریعتر ازدواج فرزندشان سر بگیرد.
نسیم کاشفی روانشناس درباره باورهای غیرمنطقی در زمینه ازدواج اظهار کرد: ازدواج، حلال مشکلات است و برخی از جوانان تشکیل خانواده را نقطه پایان تمام مشکلات گذشته و آغاز زندگی ایده آل میدانند، گرچه ازدواج میتواند برخی از مشکلات دوران مجردی را به پایان برساند، اما گاهی میتواند نقطه آغاز مشکلات جدید نیز باشد.
این روانشناس با بیان اینکه برخی از افراد فکر میکنند ازدواج راهی برای درمان بیماریهای روحی و روانی یا اعتیاد است، اضافه کرد: واقعیت آن است که زوجین باید تا اندازهای برای هم جذابیت داشته باشند، اما چهره زیبا به مرور زمان عادی میشود. اگر قیافهای از روز اول ملاقات برای فرد دلنشین نباشد، ممکن است تا آخر این احساس ناخوشایند را با خودش یدک بکشد.
کاشفی با اشاره به اینکه یکی از باورهای غلط رایج در ازدواج، ایجاد تغییر در طرف مقابل است، گفت: باور به اینکه من میتوانم رفتارهای همسرم را مانند نوع پوشش، گفتار و رفتار اجتماعی و باورهای مذهبی او را تغییر دهم، امری غیرممکن است، چراکه فردی که ۲۰ یا ۳۰ سال از عمر خود را با جهان بینی متفاوتی گذرانده است، حال چگونه یک شبه یا حتی در طی یکی دو سال، ۱۸۰ درجه تغییر رفتار و عقیده دهد؟
این روانشناس افزود: افراد باید طرف مقابل خود را بر اساس شرایط کنونی که دارند مورد ارزیابی قرار دهند، چرا که تغییر بسیار سخت است. برای تغییر کردن باید به خواست طرف مقابل و میزان توانایی او توجه کنیم، زیرا تغییر یک فرآیند زمان بر و تدریجی است.
او افزود: افراد تصور میکنند که پس از ازدواج، حکم فرزند خانواده جدید را دارند و مردها انتظار دارند همانند پسر و زنان همانند دختر خانواده پذیرفته شوند، در حالی که این یک باور غلط است، یعنی تلقی شدن عروس یا داماد به عنوان فرزند خانواده در گذر زمان اتفاق میافتد، چراکه باید زمانی طولانی سپری و رابطهها قوی شود تا این حس فرزندی ایجاد شود.
کاشفی اضافه کرد: این مسئله که خانواده همسرتان در ابتدای امر شما را همچون فرزند خود قبول کنند، یک خیال واهی است. برای این منظور باید منتظر گذشت زمان باشید و در این مدت باید به نوع روابط خود توجه کنید.