تلاش پامپئو برای مقصر جلوه دادن چین در جنگ تجاری و عواقب آن

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه تلاش کرد چین را مقصر اختلافات تجاری میان واشنگتن و پکن جلوه دهد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پامپئو در نشستی ضمنی با محوریت جنوب شرق آسیا در بانکوک مدعی شد: «ما تجارتی آزاد و منصفانه می‌خواهیم نه تجارتی که رقابت را تخریب کند».

وی در ادامه ادعاهای خود علیه چین که در تمام مدتی که در نشست امنیتی بانکوک حضور دارد آن‌ها را تکرار کرده است، گفت: «به‌مدت چند دهه، چین از تجارت سوءاستفاده کرده است. اکنون زمان متوقف شدن آن است. رئیس‌جمهور ترامپ گفت این [مشکل] را برطرف خواهیم کرد و برطرف کردن آن نیازمند داشتن عزم است و این چیزی است که امروز صبح دیدید».

هنگامی که از پامپئو درباره تأثیر منفی جنگ تجاری بین آمریکا و چین سوال پرسیده شد، او پاسخ داد: «پیامدهایی منفی که وجود داشته‌اند، از دهه‌ها رفتار بد چین نشأت می‌گیرد».

آخرین دور مذاکرات تجاری آمریکا و چین در «شانگهای»، روز چهارشنبه بدون نشانه‌ای از پیشرفت خاتمه یافت.

پامپئو همچنین مدعی شد: «سرمایه‌گذاری‌های ما در خدمت هیچ  دولتی نیست و سرمایه‌گذاری ما در اینجا به حزبی سیاسی یا به‌طور صادقانه، به جاه‌طلبی‌های حکومتی یک کشور نفع نمی‌رساند».

او گفت: «ما برای پر کردن فضای خالی وفاداری [کشورها] تأمین بودجه انجام نمی‌دهیم».

وی افزود: «از خودتان بپرسید، چه کسی واقعا مشوق وابسته نبودن و خودکفایی است، سرمایه‌گذارانی که برای تأمین نیازهای مصرف‌کنندگان شما تلاش می‌کنند یا آن‌هایی که شما را در قرض گرفتار می‌کنند؟»

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد از یکم سپتامبر (۱۰ شهریور)، تعرفه‌ای ۱۰ درصدی بر روی ۳۰۰ میلیارد دلار واردات باقی‌مانده از چین به کشورش اعمال خواهد کرد تا به آتش بس یک ساله جنگ تجاری میان دو کشور پایان دهد.

ادعاهای تند پامپئو در حالی اظهار شد که او پیش‌تر در نشست بانکوک پس از دیدار با وانگ یی گفت کشورهای جنوب شرق آسیا را به انتخاب بین پکن و واشنگتن کشورش مجبور نمی‌کند.

او در این نشست گفت: «مشارکت ما در این منطقه هرگز اقدامی با حاصل جمع صفر نبوده و نخواهد بود».

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز جمعه ضمن محکوم کردن این اقدام، به خبرنگاران گفت این تعرفه‌های جدید راهی صحیح یا سازنده برای حل اختلافات تجاری بین دو کشور نبود.

پامپئو در حالی این اظهارات را بیان کرد که سیاست دولت آمریکا در جنوب شرق آسیا بر اساس ایجاد تنش و افزایش حساسیت و اختلافات است.

پکن می‌گوید آمریکا در کنار تحریک تایوان برای جدایی از خاک چین، تلاش می‌کند ناآرامی‌ها در هنگ‌کنگ را نیز شعله‌ور تر کند.

آمریکا و چین، علاوه بر مسائل سیاسی، در زمینه‌های دیگری نیز مناقشه دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به تحریم شرکت تکنولوژی چینی «هوآوی»، تحریک معترضان هنگ‌کنگی و تحریک تایوان به استقلال‌طلبی از چین توسط آمریکا اشاره کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی