به گزارش مشرق، شامگاه پنجشنبه(10 مرداد) باب ثبت نام فهرست های انتخاباتی برای انتخابات سپتامبر کنست(پارلمان) رژیم صهیونیستی با ثبت نام 32 فهرست انتخاباتی بسته شد.
به این ترتیب، 32 فهرست برای کسب 120 کرسی کنست آینده با یکدیگر در سایه وجود حالتی از پراکندگی و از هم گسستگی با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریاست فهرست مشترک میان حزبش، لیکود و حزب کولانو به ریاست موشه کحلون وزیر دارایی را برعهده دارد.
بیشتر بخوانید:
آخرین تلاش ترامپ برای پیروزی نتانیاهو
نتانیاهو: شهرکسازیها تا ابد ادامه مییابد
ائتلاف موسوم به «آبی-سفید» فهرست مشابهی را که برای انتخابات آوریل ارائه کرده بود، برای انتخابات سپتامبر هم ارائه کرده است، ائتلافی که بنی گانتس رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، یائیر لاپید و موشه یعالون سه ضلع اصلی آن را تشکیل می دهند.
حزب موسوم به راستگرای جدید و اتحاد احزاب راستگرا و اتحاد راستگرا به ریاست ایلیت شاکید وزیر دادگستری سابق تحت جناح راستگرایان به یکدیگر پیوستند این در حالی است که مذاکرات پیوستن حزب «قدرت یهود» به فهرست جدید شکست خورد و این حزب خود با فهرست جداگانه و مستقلی شرکت می کند، حزب «زیهوت» هم به صورت جداگانه فهرست انتخاباتی داده است.
همچنین حزب «اسرائیل خانه ما» به ریاست آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسبق با فهرست جداگانه شرکت کرده است، حزب «شاس» هم فهرست جداگانه ارائه کرده است.
در جناح چپگرایان، ائتلاف حزب کار و حزب «گیشر» و «اردوگاه دموکراتیک» که به تازگی تشکیل شده، و ریاست آن را نیتسان هورویتس و استاف شافر نماینده جدا شده از حزب کار برعهده دارد، در انتخابات آتی رقابت خواهند کرد.
چهار حزب عربی مناطق اشغالی هم موفق به احیای فهرست مشترک میان خود پس از کسب نتایج منفی در انتخابات آوریل گذشته شدند که در آن انتخابات با دو فهرست جداگانه شرکت کرده بودند.
فهرست موسوم به «راستگرای متحد» رژیم صهیونیستی که اخیرا از ائتلاف «اتحاد احزاب راستگرا» و حزب «راستگرای جدید» تشکیل شده، تلاش کرد تا حزب موسوم به «قدرت یهودی» را به خود جذب کند تا یک جبهه راستگرای قدرتمند در انتخابات آتی کنست رژیم صهیونیستی در ماه سپتامبر آینده تشکیل دهد، این در حالی است که وضعیت در جبهه چپگرایان همانگونه که بود یعنی بدون ائتلاف گسترده باقی مانده است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلاش کرده است تا حزب «قدرت یهودی» از احزاب نزدیک به خود را به فهرست «راستگرای متحد» الحاق کند، فهرستی که ریاست آن را ایلیت شاکید وزیر دادگستری سابق برعهده دارد، وزیری که نتانیاهو او را از سمت خود برکنار کرده بود.
آیا لیبرمن بار دیگر رویاهای نتانیاهو را بر باد خواهد داد؟
حزب موسوم به قدرت یهودی به حمایت از حملات شهرکنشینان صهیونیست به فلسطینیان معروف است و اصول خود را از جنبش تروریستی «کاخ» الهام گرفته است. روزنامه عبری زبان یدیعوت آحرونوت روز پنجشنبه نوشته بود که اردوگاه راستگرایان امیدوار است که حزب قدرت یهودی به فهرست راستگرای متحد بپیوندد تا عدم پراکنده شدن آرای طرفدارانشان تضمین شود که این مسئله در چارچوب بحرانی قرار داد که خروج حزب اسرائیل خانه ما به ریاست آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسبق از ائتلاف دولتی در نوامبر 2018 مسبب آن شد که در نهایت منجر به انحلال کنست(پارلمان) در دسامبر همان سال شد.
لیبرمن همچنین باعث شکست تلاش های نتانیاهو در تشکیل دولت راستگرا پس از پیروزی در انتخابات آوریل گذشته کنست شد که این مسئله نتانیاهو را وادار به انحلال مجدد کنست و دعوت به برگزاری انتخابات برای بار دیگر کرد تا مانع مامور شدن بنی گانتس رئیس حزب موسوم به آبی- سفید برای تشکیل دولت شود.
در صورتی که حزب قدرت یهودی به فهرست راستگرای متحد نپیوندد، این حزب(قدرت یهودی) به صورت جداگانه در انتخابات آتی کنست شرکت خواهد کرد، حزب لیکود به ریاست نتانیاهو که حزب «همه ما»به ریاست موشه کحلون وزیر دارایی و فهرست «راستگرای متحد» و احزاب حریدی «شاس» و «یهودت هتوراه» با آن متحد شدهاند، در انتخابات شرکت می کند، سران این گروهها متعهد شده اند که سفارش کنند تا بنیامین نتانیاهو(از سوی رئیس رژیم صهیونیستی) مامور تشکیل دولت پس از انتخابات آتی شود.
این در حالی است که منابع خبری رسمی رژیم صهیونیستی امروز جمعه اعلام کردند که پس از شکست تمام تلاشها برای ایجاد ائتلاف میان حزب راستگرای متحد و عوتسما یهودیت، حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هشدار داده است که شکاف در راستگرایان ممکن است سبب از دست رفتن آرای زیادی شود و در نتیجه ممکن است دولت به ریاست «یائیر لاپید» راستگرا تشکیل شود.
اتمار بین غفیر در یک کنفرانس مطبوعاتی که دیشب برگزار کرد، نفتالی بینت عضو حزب راستگرای متحد را به شکست تماسهایی که برای ائتلاف انجام شد، متهم کرد. بر اساس این گزارش، یک فرد نزدیک به بنیامین نتانیاهو تا آخرین لحظه برای جلوگیری از انشقاق و جدایی میان دو حزب راستگرای متحد و عوتسما یهودیت تلاش کرده بود، اما شکست خورد.
اما لیبرمن به صورت جداگانه در انتخابات آتی شرکت خواهد کرد، البته بر دعوت برای تشکیل دولت متحدی با حضور لیکود و حزب آبی-سفید به ریاست بنی گانتس تمرکز خواهد کرد، لیبرمن تهدید کرده بود که در صورتی که نتانیاهو و گانتس به توافق برای تشکیل دولت یکپارچه دست نیابند، وی از هیچ یک از آنها برای اینکه مامور تشکیل دولت شوند، حمایت نخواهد کرد.
در اردوگاه چپگرایان، هیچ غافلگیری جدید در ائتلافها رخ نداده و حزب آبی-سفید تنها مانده است، این در حالی است که عمیر پرتز به سمت ائتلاف با حزب «جیشر» به ریاست اورلی لیوی اباکسیس عضو کنست با گرایش های راستی حرکت کرده است، اباکسیس سال گذشته از لیبرمن جدا شده بود.
اما ایهود باراک که پس از کمتر از یک دهه جدایی از فعالیت سیاسی مجددا به این صحه بازگشته است، ائتلافی را به نام «اردوگاه دموکراتیک» با جنبش چپگرای «میرتز» تشکیل داده است که به سبب وارد نکردن راه حل دو دولت در توافق ائتلاف با باراک با انتقادهایی روبرو شده است.
از سوی دیگر احزاب عربی مناطق اشغالی 1948 توانستند اختلافات خود را پس از تصمیم تجمع دموکراتیک با احیای فهرست مشترک پشت سر بگذارند.
از سوی دیگر نظرسنجی منتشر شده از سوی روزنامه یسرائیل هایوم، به برابری کرسی هایی که اردوگاه راستگرایان و اردوگاه چپ میانه در انتخابات آتی کسب می کنند، اشاره شده است، بر اساس این نظرسنجی، هر یک از این دو اردوگاه در انتخابات آتی، 55 کرسی کسب می کنند.
این نظرسنجی نشان داد که حزب لیکود می تواند به 29 کرسی در انتخابات آتی دست یابد(این حزب در انتخابات اخیر در ماه آوریل، 35 کرسی کسب کرده بود)،حزب آبی-سفید به 28 کرسی(این حزب در انتخابات اخیر 35 کرسی به دست آورده بود)، فهرست راستگرای متحد به 13 کرسی( در صورت پیوستن حزب قدرت یهودی به آن)، فهرست مشترک به 12 کرسی، اسرائیل خانه ما به ریاست لیبرمن به 11 کرسی و اردوگاه دموکراتیک به هشت کرسی دست یابد.
بر اساس این نظرسنجی، حزب شاس و حزب یهودت هتوراه دو حزب حریدی، هر کدام هفت کرسی و ائتلاف حزب کار با حزب جیشر تنها پنج کرسی کسب خواهند کرد.
معنا و پیام نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسبق همچنان به عنوان بازیگر اساسی عمل خواهد کرد به طوری که هیچ فراکسیونی بدون حمایت وی قادر به تشکیل دولت نخواهد بود، فراکسیون راستگرایان به 56 کرسی و فراکسیون چپ میانه با فهرست مشترک هم به همین تعداد کرسی دست خواهند یافت، تا به این ترتیب، لیبرمن نقش تعیین کننده درباره اینکه چه کسی بر رژیم صهیونیستی حکومت خواهد کرد، ایفا کند.
انتخابات رژیم صهیونیستی قرار است هفدهم سپتامبر آینده برگزار شود.
ائتلاف باراک با حزب میرتز
ایهود باراک وزیر جنگ اسبق که با حزب موسوم به اسرائیل دموکراتیک به صحنه سیاسی رژیم اشغالگر بازگشه است، از ائتلاف حزبش با حزب چپگرای «میرتز» برای شرکت در انتخابات آتی کنست با یک فهرست واحد خبر داده است.
بر اساس گزارش روزنامه اسرائیل امروز، باراک در مکان دهم این ائتلاف قرار دارد، ائتلافی که حزب میرتز به ریاست نیتسان هوروویتس در صدر آن قرار دارد.
باراک از «عمیر پرز» رئیس حزب کار خواسته بود پیش از آنکه زمان از دست رود، به این ائتلاف بپیوندد، این درخواست چند روز پس از اظهارات منتسب به پرز بیان شد که گفته بود مانعی برای پیوستن به دولتی که ریاست آن را بنیامین نتانیاهو نخست وزیر کنونی اسرائیل پس از انتخابات آتی برعهده بگیرد، نمی بیند.
تکاپوی اسرائیل برای جلوگیری از فروش جنگندههای اف 35 به ترکیه
یک گزارش اسرائیلی فاش کرد که مقامات اسرائیل در پشت پرده برای تضمین عدم فروش جنگنده های اف 35 از سوی آمریکا به ترکیه فعالیت کردهاند تا همچنان برتری نظامی اسرائیل در منطقه را تضمین کنند.
کانال دوازدهم تلویزیون عبری در گزارش خود آورده است اسرائیل هنگامی که اردوغان تصمیم به خرید سامانه دفاع موشکی روسیه گرفت، فرصت طلبی کرد و بر واشنگتن فشار وارد کرد تا قرارداد فروش جنگنده های اف 35 به ترکیه را لغو کند.
ایالات متحده آمریکا طی دو سال اخیر کار تحویل تعداد زیادی جنگنده اف 35 را به اسرائیل آغاز کرده تا تنها دولت در منطقه باشد که چنین جنگنده هایی را در اختیار دارد.
رژیم صهیونیستی توافقاتی با شرکت لاکهید مارتین آمریکا برای خرید حداقل پنجاه دستگاه جنگنده اف 35 آن هم با پولهای اهدایی دولت آمریکا امضا کرده است و تا کنون 16 فروند از این نوع جنگنده ها را دریافت کرده است و قرار است باقی مانده جنگنده ها را تا سال 2024 دریافت کند.
شکست تلاشهای نتانیاهو درباره معامله قرن
روزنامه یدیعوت آحرونوت نوشت تلاش های بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای به تاخیر انداختن «معامله قرن» با وجود تلاش های گسترده دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انتشار آن به شکست منجر شده است.
این روزنامه افزود در اطراف دولت آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور هستند کسانی که معتقدند نتانیاهو تلاش می کند از عامل زمان و وقت کشی سوء استفاده کند و به همین سبب ایده برگزاری نشست سران در کمپ دیوید برای اطلاع از معامله قرن یا حداقل اساس آن مطرح شد.
مقامات رژیم صهیونیستی گفته اند که ترامپ مصمم است معامله قرن را به هر قیمتی تا پیش از انتخابات سال 2020 در آمریکا علنا اعلام کند تا جایزه صلح نوبل را به دست آورد، این مسئولان افزودند نتانیاهو از تحرکات اخیر آمریکا برای برگزاری کنفرانس مطلع بود، با این حال کاخ سفید، تلاش های وی برای تاخیر در انتشار معامله قرن را نادیده گرفته است.
به گفته این منابع، نزدیکان و شخصیت های سیاسی شریک نتانیاهو تاکید کرده اند که اسرائیل باید به معامله قرن ترامپ بله بگوید و با آن موافقت کند، حتی اگر دربرگیرنده نکات مورد اختلاف و اشکال از نظر اسرائیل باشد با وجودی که دولت ترامپ، بیشترین دوستی را نسبت به اسرائیل از خود نشان می دهد.
برخی وزیران کابینه رژیم صهیونیستی گفته اند که نتانیاهو بی نهایت نگران است از اینکه شهرک نشینان(صهیونیست) معامله قرن را نخواهند پذیرفت، با وجودی که اسرائیل طرحی بهتر از این معامله قرن پیدا نخواهد کرد.
ارزیابی های آمریکایی به این اشاره می کند که کنفرانس کمپ دیوید در صورتی که برگزار شود از نظر انتخاباتی به نتانیاهو کمک خواهد کرد و وی ممکن است میزان مخالفت حزب آبی-سفید(ائتلاف ژنرال ها) و حزب کار برای پیوستن به دولتی به ریاست نتانیاهو پس از انتخابات آتی کنست را کاهش دهد.
این در حالی است که یک مسئول ارشد حزب آبی-سفید تاکید کرده است که هرگز در دولتی به ریاست نتانیاهو شرکت نخواهند کرد و آنها می دانند که برگزاری کنفرانس(در کمپ دیوید آمریکا) به فعالیت های تبلیغاتی نتانیاهو برای انتخابات خدمت خواهد کرد.
اظهارات مقامات صهیونیست در حالی است که مسئولانی در کاخ سفید هرگونه طرح و برنامه ای برای برگزاری کنفرانس صلح در آمریکا را تکذیب کرده اند.
انتقادهای شدید از ارتش رژیم صهیونیستی در پی درگیری در خانیونس
انتقادها از ارتش رژیم صهیونیستی در پی درگیری در خان یونس در نوار غزه ادامه دارد که طی آن یک رزمنده فلسطینی به شهادت رسید و یک افسر و دو نظامی صهیونیست زخمی شدند، این درگیری صبح پنجشنبه 10 مرداد در شرق خان یونس در نوار غزه رخ داده بود.
خبرنگار میدانی کانال سیزدهم تلویزیون عبری رژیم صهیونیستی در این باره گفته است ارتش اسرائیل یک هفته پیش درباره سناریوی مشابه آنچه صبح پنجشنبه در شرق خان یونس رخ داد، تمرینات نظامی برگزار کرده بود، اما در تمرینات نظامی موفق شد و در عمل شکست خورد.
اور هیلر خبرنگار نظامی این شبکه اسرائیلی هم گفت این حادثه با وجود ضرورت طرح برخی سئوالات درباره تاکتیک مورد استفاده از سوی ارتش در مرزهای غزه، به یک واقعیت تبدیل شده است، سئوال درباره این مطرح است که واکنش ها به این حادثه به ویژه از سوی جنبش حماس چگونه خواهد بود؟
تال لیف رام تحلیلگر نظامی روزنامه معاریو گفت این عملیات به بررسی و تحقیق عمیق درباره نادیده گرفتن دستورالعمل های امنیتی نیاز دارد، 100 متر در منطقه دیوار که نزدیک شدن به آن ممنوع است برای جلوگیری از چنین حملاتی وجود دارد، چگونه یک فرد مسلح(مبارز فلسطینی) توانسته است تا این حد به این نقطه نزدیک شده و وارد مرزها(مناطق اشغالی) شده و عملیات(ضد صهیونیستی) را اجرا کند.
وی افزود در شکافی که میان دیدگاه های مسئولان ارشد و دستورالعمل هایی که به میدان نبرد منتقل می شود، ارتش باید تحقیق کند که اصول و دستورالعمل های صادره هیچ ابهامی میان سربازان به وجود نیاورد. وی به شکست عملیاتی واضح نظامیان صهیونیست اعتراف کرده است.
از سوی دیگر عمیر بوخبوط تحلیلگر نظامی سایت عبری واللا درباره اینکه آیا این حادثه اوضاع را مرزها در روز جمعه شعلهور خواهد کرد؟ اظهار داشت ارزیابی اولیه ارتش اسرائیل نشان می دهد که عامل این عملیات به صورت مستقل عمل کرده است، و ممکن است این عملیات یک اقدام سازمان یافته همانند واکنش حماس به کشته شدن یکی از فعالانش در چند هفته پیش باشد.
وی بر ضرورت اینکه ارتش رژیم صهیونیستی تحقیق گسترده ای درباره نحوه نفوذ مبارز فلسطینی و تیراندازی قدرتمندانه وی به سمت نظامیان صهیونیست انجام دهد، تاکید کرد.
گال برگر خبرنگار امور فلسطینی کانال صهیونیستی ریشت کان گفته است به کاربردن واژه «تروریسم فردی» برای اولین بار درباره غزه به کار برده میشود، قبلا این واژه درباره کرانه باختری استفاده می شد، وی بر ضرورت تسلیم نشدن در برابر این حادثه و اینکه گویی همه چیز به زعم وی رو به راه و عادی است، تاکید کرد.
رونین منلیس سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی درباره جزئیات درگیری روز گذشته در مرزهای غزه و مناطق اشغالی گفته است که مجری عملیات یک جوان فلسطینی بوده که سلاح کلاشینکف و چند بمب دست ساز به همراه داشته و پشت تپه ای پناه گرفته بود که ارتش اسرائیل برای مقابله با راهپیمایی بازگشت در مرز ایجاد کرده بود.