چهارمین عرضه بلوکی شرکت‌های دولتی هم مشتری پیدا نکرد

سید جعفر سبحانی در گفت‌وگو ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد عرضه بلوکی پالایش نفت تهران در روز چهارشنبه 9 مرداد 98 گفت: این شرکت هم به عنوان چهارمین عرضه بلوکی شرکتهای دولتی مشتری نداشت.

بر اساس اطلاعیه عرضه پالایش نفت تهران، قرار بود 20 درصد از باقیمانده سهام دولت در این شرکت به صورت یکجا، بلوکی و نقدی در فرابورس ایران به میزان 4میلیارد و 799 میلیون و 999 هزار سهم به قیمت پایه هر سهم 8510 ریال معادل قیمت پایه 4084 میلیارد تومان در بازار دوم فرابورس یکجا و بلوکی فروخته شود که مشتری پیدا نکرد.

* چهارمین شرکت دولتی هم مشتری پیدا نکرد

به گفته سبحانی تاکنون از 18 شرکت بزرگ بورسی و فرابورسی که قرار است سهام دولت در آنها به صورت بلوکی، نقد و یکجا عرضه شود تاکنون سهام 4 شرکت در بورس و فرابورس ارائه شده که هیچ‌کدام مشتری نداشتند، فقط بیمه البرز یک مشتری داشت که آن‌هم شرایطش با ضوابط بورس هماهنگ نبود؛ بنابراین معامله‌ای روی نداده است.

به گفته مشاور سازمان خصوصی‌سازی در راستای کاهش تصدی‌گری دولت و طبق مصوبه هیات واگذاری قرار است، باقیمانده سهام دولت در 18 شرکت بزرگ به صورت بلوکی، نقد و یکجا عرضه شود تا سهم دولت در این شرکت‌ها به صفر برسد.

سبحانی در پاسخ به این پرسش که علت اصلی عدم موفقیت عرضه‌های دولتی در بورس و فرابورس چیست، گفت: شاید یکی از دلایل مهم این باشد که سهام دولت به صورت بلوکی، یکجا و نقدی عرضه می‌شود و شاید دلیل دیگر این باشد که این سهام به قیمت گران عرضه می‌شود.

مشاور سازمان خصوص‌سازی این عدم موفقیت واگذاری سهام دولتی در بورس و فرابورس را آسیب‌شناسی می‌کند تا بداند مشکل چیست و در جلسات هیات واگذاری برای تصمیم‌گیری مجدد مطرح می‌کند.

سبحانی در مورد اینکه جلسات هیات واگذاری کی برگزار می‌شود، گفت:‌این جلسات هر دو سه هفته یکبار برگزار می‌شود که البته معلوم نیست در اولین جلسه هیات واگذاری موضوع عدم توفیق واگذاری‌های دولت مطرح شود. باید منتظر بمانیم بقیه شرکت‌های در نوبت هم ارائه شوند که اگر مشتری نداشتند دوباره در جلسه هیات واگذاری آسیب‌شناسی صورت بگیرد و در مورد سرنوشت کل 18 شرکت تصمیم‌گیری شود.

وی در مورد اینکه عرضه سهام این شرکت‌ها به صورت مدیریتی غیرکنترلی است،‌ افزود: عرضه سهام کنترلی یعنی اینکه خریدار می‌تواند یک صندلی در هیات مدیره شرکت داشته باشد، اما اگر عرضه بلوکی بالای 50 درصد بود، اصطلاحا سهام مدیریت بلوکی و کنترلی خواهد بود که در آن صورت می‌تواند مدیرعامل هم انتخاب کند، اما عرضه سهام دولت در 18 شرکت به صورت بلوکی و مدیریتی غیرکنترلی عرضه می‌شود.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ب

برچسب ها:

اقتصادی