به گزارش گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس، معصومه ابتکار زنان و خانواده ریاست جمهوری در همایش روز ملی ازدواج که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، ازدواج را بستری برای ایجاد سلامت آحاد جامعه و سلامت کلی اجتماعی کشور دانست و گفت: تجارب قبلی در کشور و فعالیت جهانی در این زمینه را باید برای بهبود بخشیدن شرایط ازدواج مدنظر قرار دهیم.
وی تاکید کرد: باید ترویج فرهنگ ازدواج بر مبنای مفاهیم قرآنی صورت گیرد.
ابتکار با اشاره به اینکه برای انتخابهای خوب به دور از فشار و اجبار و خشونت باید جوانان را راهنمایی کنیم تا منجر به واگرایی از اجتماع نشود، اظهار داشت: تلاش برای ازدواج ساده و ایجاد زمینه برای مهربانی مفصل یکی از روشهای مناسب برای ترویج فرهنگ ازدواج است.
وی به ماموریتهای معاونت امور زنان و خانواده در زمینه ازدواج وخانواده اشاره کرد و گفت: با همراهی وزارت ورزش و جوانان در قالب بندهای کلی سیاستهای حوزه خانواده و بر مبنای ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم و سیاستهای بخشی اختصاصی که رئیس جمهور در موضوع خانواده ابلاغ کرد، ماموریتهایی که مهمترین آن سیاستگذاری کلان و ایجاد جریان قوی اجتماعی برای خانواده است، تعریف شد.
ابتکار با بیان اینکه با تشکیل ستاد ملی زن و خانواده مصوبات حائز اهمیتی در ارتباط با موضوع ازدواج انجام گرفته است، ابراز داشت: این مصوبات به شکل ابلاغیه در قالب، آموزش های قبل حین و بعد از ازدواج به دستگاههای مسئول محول شده است.
وی افزود: اصلاحاتی در سیاستهای ازدواج انجام گرفته و ساعات آموزش و مشاوره افزایش یافته است وزارت بهداشت و ورزش و دیگر دستگاههای مرتبط نیز برای بهبود آموزشهای بهداشتی و روانشناختی و مهارت آموزی دست به کار شدند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: این آموزشها بر اساس مصوبات عنوان شده الزامی است.
وی با بیان اینکه برگزاری آموزشهای مورد نظر در سبک زندگی برای ما حائز اهمیت است گفت: تقاضای من از دستگاههای مسئول جدی گرفتن این آموزشها است و نباید بحث شعاری و تشریفاتی تبلیغاتی در این زمینه شود.
ابتکار طرح گفتگوی ملی خانواده و گفتگوی بین نسلی را از برنامههای مبتنی بر سیاستهای ابلاغی به منظور ترویج فرهنگ ازدواج به بهبود شرایط خانواده در کشور عنوان کرد و گفت: مرحله اول این طرح ملی در ۳۱ استان کشور به سرانجام رسیده و توانستیم مشکلات خانواده ها را به فراخور شرایط هر منطقه احصاء کنیم.
وی افزود: مساله مشترک در تمامی پیمایشها اختلال ارتباطی بین اعضای خانواده بوده که از لحاظ کیفیت و کمیت به شدت دچار مشکل است.
ابتکار اختلال از نظر فرصت ارتباطی که از حداقل ۲ ساعت گفت و گو در ۲۰ سال گذشته به ۲۰ دقیقه و از حداقل ۱۵۰۰ کلمه در آم دوره به ۴۰۰ کلمه کاهش یافته است اشاره کرد و گفت: زمان و فرصت برای گفتگو در کنار مفاهمه و درک متقابل عاطفی و با آرامش و آسایش خانواده باید مدنظر قرار گیرد.
وی آموزش و مهارت های زندگی به ویژه مهارت ارتباطی را هدف طرح ملی گفتگوی خانواده عنوان کرد و ابراز داشت در این زمینه آموزش و پرورش با ما همراهی مناسبی داشته و دوره مهارت آموزی فردی بر اساس آن تدوین شده است.
اعضم کریمی مدیر کل برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان نیز در این همایش با اشاره به اینکه تاکید اصلی وزارت ورزش و جوانان جا انداختن مشاوره پیش از ازدواج است، از وزیر ورزش و جوانان به دلیل احیا ستاد ملی هفته ازدواج تشکر کرد.
مدیر کل برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان اظهار داشت: تاکید و ماموریت اصلی وزارت ورزش و جوانان جا انداختن مشاوره پیش از ازدواج تشکر کرد.
وی ادامه داد: برنامههای هفته ملی ازدواج محتوا محور است که از طریق رسانه ها و سمن ها اطلاع رسانی شده است .
کریمی برنامه های هفته ملی ازدواج را تلنگری تامل برانگیز دانست تا یادآودی کند که از فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی که همانا ساده زیستی است فاصله گرفتهایم.
وی تاکید کرد: در صددیم با اجرای این برنامهها به سمت و سویی برویم که زوجهای جوان از میزبانی برای برنامه های تجمل محور دوری کنند.
کریمی تصریح کرد: اعتقاد داریم که میتوانیم با فرهنگ سازی زمینه ازدواج آسان و پایدار را فراهم کنیم.
مدیر کل برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان با تقدیر از همراهی معاون امور زنان رییس جمهور تاکید اصلی و ماموریت اصلی وزارت ورزش و جوانان جا انداختن مشاوره پیش از ازدواج است که معاونت امور جوانان برنامه های ویژه ای را برای این مهم محقق ساخته است.
انتهای پیام/