به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی که به عنوان نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه در شانزدهمین جلسه هیأت امنای این دانشگاه در استان بوشهر حضور داشت، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین و اصلی ترین مولود دانشگاهی انقلاب اسلامی است. به این معنا که اگر انقلابی اسلامی نبود، دانشگاه آزاد اسلامی نیز شکل نمی گرفت.
رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه این دانشگاه خود را مکلف می داند تا در راستای تحقق آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی و رهنمودهای مقام معظم رهبری نقشی اثرگذار داشته باشد، افزود: دانشگاه سیاست گذاری در این مسیر را یک برنامه اصلی و نصب العین همه ارکان دانشگاه می داند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا بر انجام رسالت های اجتماعی خود بیش از گذشته تأکید دارد، اظهار داشت: توجه به رسالت اجتماعی از محورهای اصلی تمامی رویکردهای حوزه های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی است.
نگاهداری با تأکید بر اینکه در مدیریت جدید، دانشگاه آزاد اسلامی خود را موظف کرده تا نسبت به مسائل و رفع مشکلات و چالش های کشور منفعل نباشد، افزود: در این راستا هر برنامه یا پژوهشی که در دانشگاه اجرایی شود، باید در مسیر پاسخگویی به مسائل و نیازهای کشور باشد.
طرح پایش از مهر امسال لازم الاجرا است
نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیأت امنای استان بوشهر با تشریح طرح پایش دانشگاه اظهار داشت: طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از 7 هزار موضوع برای پایان نامه های دانشجویی تعریف شده که انجام آن از مهر امسال لازم الاجرا است.
وی ادامه داد: این موضوعات منبعث از نیازهای صنایع و اقتصاد منطقه ای هر استان بوده که بر اساس مزیت ها، فرصت ها، چالش ها و مشکلات هر منطقه طراحی شده است.
نگاهداری با اشاره به مدل جدید شبکه آزمایشگاهی و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی و وجود 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه و همچنین 147 هزار تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه، گفت: در این برنامه سعی شده منافع اعضاء دانشگاهی با مصالح دانشگاه و نیازهای جامعه در یک راستا تدوین شود، بنابراین پتانسیل های دانشگاهی بهتر و اثرگذارتر در خدمت کشور قرار خواهد گرفت.
وی حوزه دوم رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در توجه به رسالت های اجتماعی را مقوله اشتغال زایی و کارآفرینی عنوان و اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی در صدد است تا در مسئله اشتغال جوانان که یکی از چالش های مهم کشور است، با بازآرایی و جابجایی رشته های تحصیلی متناسب با اقتصاد شهری، به طور جد در این مسئله ورود پیدا کند. از سوی دیگر با راه اندازی آموزش های مهارتی جهت گیری به سوی افزایش امکان اشتعال جوانان دارد.
نگاهداری با بیان اینکه 135 مرکز رشد و 1135 شرکت فعال در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: با توجه به تحریم های همه جانبه علیه کشور و لزوم بهره گیری از توانمندی های داخلی در رفع نیازهای کشور، سراهای نوآوری دانشگاه در جوار صنایع در جهت کمک به آنان طراحی می شود.
وی یکی از مسائل مهم کنونی کشور را رشد اقتصادی و ثروت آفرینی دانست و افزود: مقام معظم رهبری به تکمیل زنجیره ایجاد ثروت تأکید بسیار کرده اند که ثروت آفرینی از فعالیت های اقتصاد دانش بنیان سومین رویکرد دانشگاه در انجام رسالت های اجتماعی است.
نگاهداری با بیان اینکه رشد اقتصادی در دنیای کنونی جز از مسیر دانش بنیان ممکن نخواهد بود، گفت: رشد اقتصادی دانشگاه ها از جنس اقتصاد دانش بنیان است و این رشد اقتصادی قطعاً اثر مستقیم در رشد کشور خواهد داشت.
وی در پایان بر پاسخگویی دانشگاه ها به نیازها و مسائل کشور در کنار پرسشگری تأکید کرد و دانشگاه آزاد اسلامی را جزء اولین مراکز علمی کشور در ایجاد مدل دانشگاه پاسخگو معرفی کرد.
انتهای پیام/