"بانک‌ها" مقصر کاهش شدید نرخ بازده تسهیلات بانک مسکن هستند

- اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ابوالقاسم رحیمی‌انارکی با یادآوری این‌که طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، بالاترین نرخ سودی که بانک‌ها می‌توانند سپرده‌گذاری داشته باشند، 15 درصد است، اظهار کرد: این در حالی است که عملا برخی از بانک‌ها نرخ‌های 18 و 20 درصد و گاهی بیش‌تر نیز اخذ می‌کنند که این کار  بانک‌ مسکن را در بحث رقابت با سایر بانک‌ها، با افت منابع روبرو کرده است.

وی افزود: بخش قابل‌توجهی از تسهیلات بانک‌مسکن از محل حساب‌های تعهدی‌ پرداخت می‌شود که رعایت نکردن نرخ سود بانکی توسط بانک‌ها، متوسط نرخ بازده تسهیلات بانک مسکن را به شدت کاهش می‌دهد.

وی با بیان این‌که متوسط نرخ بازده وام  و قیمت تمام شده منابع بانک مسکن به ترتیب  14 و 12 درصد است، ادامه داد: اما نرخ تمام شده پول به دلیل آنکه هزینه های غیربهره ای نیز به آن اضافه می شود نزدیک به 18 درصد است بنابراین بانک مسکن استفاده از پتانسیل های بازار سرمایه را در برنامه ریزی های خود لحاظ کرد و بسته رونق دادن به بانک که چندی پیش ارایه شد با تمرکز بر بازار سرمایه انجام شد.

مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به این‌که به صورت کلی 92 درصد تامین منابع مالی در بازار پول و 8 درصد در بازار سرمایه انجام می‌شود که این موضوع در بازار مسکن بیش از 99درصد در بازار پول و کمتر از یک درصد در بازار سرمایه است، اظهار کرد: از این رو بانک مسکن در صدد است تا پتانسیل نهفته در بازار سرمایه را فعال و منابعی را در بازار سرمایه تامین کند که در حوزه مسکن مورد استفاده قرار بگیرد. در نتیجه بسته رونق بانک مسکن با توجه به این قضیه طراحی شده است و توجه بیشتر آن در بازار سرمایه است.

رحیمی‌انارکی از برنامه ریزی بانک برای فعال کردن حوزه بازار سرمایه نیز خبر داد و گفت: در بازار سرمایه، یکسری فعالیت های جدید تعریف شده است که منوط به اخذ مجوز هستند. به عنوان نمونه در خصوص راه اندازی صندوق های زمین و ساختمان، بانک مسکن تجربه‌های خوبی داشته است و این تجربه در حال ادامه است. اما در این باره با محدودیت‌هایی در خصوص اخذ مجوز از بانک مرکزی وجود دارد که باید رفع شوند.

وی تعریف ابزارهای جدید در بازار سرمایه را با موافقت سازمان بورس و طرح آنها در کمیته‌های سازمان بورس را از دیگر برنامه‌های بانک مسکن  اعلام کرد و افزود: راه‌اندازی نهاده‌های جدید که نیاز به مجوز دارند در دستور کار بانک است که زمان‌بر هستند و پیش‌بینی بانک این است که راه‌اندازی آنها چند ماهی زمان می برد که مقدمات انجام تامین مالی آن توسط بانک و گروه مالی بانک مسکن در حال انجام است.

وی اعلام کرد: شرکت‌های تامین سرمایه بانک در خصوص تامین سرمایه با محدودیت‌هایی روبرو هستند و مجوزهایی باید از سازمان بورس و بانک مرکزی اخذ شوند که امیدواریم در اسرع وقت و با همکاری سازمان بورس و بانک مرکزی این مهم هرچه زودتر انجام شود. مقدمات انتشار 10 هزار واحد اوراق رهنی یا MBS انجام شده که منتظر اخذ مجوزهای لازم در این رابطه هستیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

بازار