رحمان عموزاد، کشتیگیر نوجوان مازندرانی برای دومین بار پای به مسابقات جهانی گذاشته بود و یکی پس از دیگری رقبایش را از پیش رو برداشت تا در کسب مدال طلای نوجوانان جهان دبل کند.
نقطه عطف کار این نوجوان با استعداد در نیمهنهایی بود که توانست ۱۲-۰ رقیب آمریکاییاش را شکست دهد. رحمان که در تایم اول ۸-۰ از حریف پیش بود، با رفتار زشت کشتیگیر آمریکایی مواجه شد که حاضر نشد با او دست بدهد!
عموزاد این حرکت رقیب آمریکایی را با یک فن دیدنی یک دست، یک پا بعد از چند ثانیه پاسخ داد و کشتی را ۱۲-۰ کرد. کشتی گیر ایرانی حتی بعد از ثبت پیروزی سراغ حریف آمریکایی رفت و او را در آغوش گرفت، اما بازهم با رفتار زشت کشتی گیر آمریکایی مواجه شد!
چند روز بعد از بازگشت کاروان تیم کشتی آزاد نوجوانان از رقابتهای قهرمانی جهان در بلغارستان با رحمان عموزاد همکلام شدیم که حالا ۲ طلای جهانی را در ویترین افتخاراتش دارد.
این کشتیگیر مازندرانی ۱۷ ساله که بعد از شکست دادن رقبایی از گرجستان، ژاپن، آمریکا و ازبکستان قهرمان جهان شد، درباره این مسابقات به "ورزش سه" گفت: سخت ترین کشتی من در فینال بودم که با نتیجه ۴-۴ توانستم رقیب ازبکستانی را شکست دهم. ما ۶ ماه در اردو بودیم و حتی نتوانستیم در امتحانات شرکت کنیم. مزد زحماتم را خدا را شکر گرفتم و حالا باید شهریورماه برای امتحانات مدرسه آماده شوم.
وی درباره نایب قهرمانی تیمی ایران بعد از دیسکالیفه شدن قلی زادگان در وزن ۵۱ کیلوگرم عنوان کرد: بچه های ما همگی خوب کشتی گرفتند، اما شانس نداشتیم و در آخر نایب قهرمان شدیم. البته ناداوری هم زیاد بود و نمی خواستند ما قهرمان شویم. کشتی وزن ۵۱ کیلو هم که آن اتفاقات برای قلی زادگان رخ داد، بیشتر از همه تقصیر داور بود چون با تصمیماتش روی اعصاب کشتی گیر ما بود. بعد از مسابقه هم دیدم که قلی زادگان از پایین آمد و به مربی اوکراین دست داد، اما دیسکالیفهاش کردند.
وی افزود: من تا به حال ندیده بودم که کشتی گیری را به خاطر دست ندادن با مربی حریف دیسکالیفه کنند. حتی یک کشتی گیر دیگر ما قبل از قلی زادگان هم با مربی حریف دست نداد، اما اتفاقی برایش رخ نداد. این اتفاق بارها از سوی کشتی گیران کشورهای مختلف رخ داد و برای کسی جریمه ای در نظر گرفته نشد.
رحمان عمورزاد اتفاقات مبارزهاش با کشتیگیر آمریکایی را که ویدیوی آن در فضای مجازی بارها دست به دست شد را هم توضیح داد و گفت: در تایم اول کشتی گیر آمریکایی ۸-۰ عقب افتاد و اعصابش به هم ریخت. وقتی برای تایم دوم روی تشک رفتم، مثل همیشه دستم را دراز کردم تا به حریف دست بدهم، اما حریفم دست نداد! این بی احترامی کشتی گیر آمریکایی را بی احترامی به ملت ایران میدانستم و به همین خاطر خواستم ایرانی بودنم را نشان دهم. عصبانی بودم و بعد از سوت داور فن یک دست، یک پا را اجرا کردم و در چند ثانیه کشتی ۱۲-۰ شد و پیروز شدم.
وی ادامه داد: ما ایرانی ها مرام پهلوانی داریم و مثل روس ها و آمریکایی ها نیستیم. من سعی کردم پهلوانی را از حسن یزدانی و جهان پهلوان تختی یاد بگیرم. الان حسن یزدانی الگوی من است. این کشتی گیر آمریکایی از قبل مسابقه کنار تشک کری می خواند و سر تکان می داد. من هم گفتم بیا وسط تشک تا نشان دهم که کشتی ایرانی یعنی چه! آخر کشتی هم سمتش رفتم و با او دست دادم، اما بازهم مرا پس زد. البته من با او کاری کردم که دیگر ایرانی ها از یادش نروند.