به گزارش خبرگزاری فارس، روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران در واکنش به انتشار گزارشی با تیتر "از زمستان 1404 واردکننده گاز خواهیم شد؟" در تاریخ 1 مردادماه، توضیحاتی به این خبرگزاری ارسال کرده که متن کامل آن در ادامه آمده است:
1- کشور ایران مطابق جدیدترین آمارهای رسمی موسسات بینالمللی با دارا بودن حدود 33 تریلیون متر مکعب ذخیره قابل استحصال گازی همچنان به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی در دنیا به شمار میرود. برخلاف ادعای صورت گرفته در گزارش مذکور، با توجه به اهتمام جدی شرکت ملی نفت ایران در توسعه میادین گازی علیالخصوص میادین مشترک و تکمیل فازهای 24گانه میدان گازی پارس جنوبی، بحرانی از منظر تولید و تامین گاز مصرفی تا سال 1404 و پس از آن متوجه کشور نخواهد بود البته دارا بودن این حجم عظیم از ذخایر و اولویت بخشی به تامین و عرضه گاز طبیعی با قیمت ارزان، نباید فرهگ غلط مصرفگرایی و تلقی نادرست عرضه کافی برای هر مقدار از مصرف گاز را در جامعه ترویج نماید. در حال حاضر، میزان مصرف انرژی در کشور در بخشهای مختلف اعم از خانگی، تجاری، صنعتی و حدود 4 برابر و میزان مصرف گاز حدود 3 برابر میانگین مصرف جهانی میباشد که به طور قطع موجب هدر رفت منابع انرژی کشور در درازمدت خواهد شد. پرواضح است ذخایر گازی، جزو منابع تجدید ناپذیر و میراث نسلهای آینده بوده که در دستان ما به امانت نهاده شدهاند، لذا وظیفه یکایک افراد جامعه و بخشهای مصرفی است که مصرف بهینه را سرلوحه زندگی خود قرار داده تا نسلهای آینده نیز از این نعمت خدادادی بهرهمند گردند در همین راستا لازم است تا ترویج فرهنگ اصلاح الگوی مصرف توسط سازمانها و نهادهای ذیربط به صورت جدیتر مورد نظر قرار گیرد.
2- شرکت ملی نفت ایران براساس رسالت ذاتی خویش در توسعه میادین هیدروکروبوری، اولویت اصلی خود را طی سالهای اخیر جهت توسعه میدان گازی پارس جنوبی به عنوان اصلیترین منبع تامین گاز کشور معطوف نموده است. هزینه کرد حدود 80 میلیارد دلار در چرخه توسعه و تولید از این میدان (حفاری، ساخت و نصب سکو و خطوط لوله، ساخت پالایشگاه و ...) که بخش اعظم آن طی سالهای اخیر صورت گرفته،خود شاهدی بر اهمیت توجه به توسعه این میدان در مجموعه شرکت ملی نفت ایران میبا شد. از سوی دیگر برنامهریزی لازم جهت نگهداشت توان تولید گاز و استفاده از کمپرسورهای تقویت فشار در فازهای مختلف این میدان نیز انجام گرفته و یا در حال انجام میباشد. بر همین اساس طی سالهای 94 تاکنون فازهای 16، 15، 18-17 ، 19 و 21-20 مورد بهرهبرداری قرار گرفته و تولید اولیه از فازهای 14-13، و 24-22 نیز طیسالهای 97 و 98 آغاز شده است.
3- آنچه مسلم است شرکت ملی نفت ایران در توسعه میادین گازی تنها به محاسبات اقتصادی توجه نداشته و مهمتر از آن بر تامین انرژی پایدار کشور اهتمام جدی دارد. در همین راستا به موازات سرمایهگذاری در میدان گازی پارس جنوبی،توسعه سایر میادین گازی جهت تامین مصارف خانگی، پالایشگاهی، نیروگاهی، صادرات و تزریق گاز نیز همواره مدنظر شرکت ملی نفت ایران بوده و سرمایهگذاری گستردهای نیز در این زمینه انجام شده است. توسعه فاز دوم میدان گازی تنگبیجار، برنامهریزی جهت توسعه آتی میدان گازی تابناک، هما و وراوی و انجام فعالیتهای اجرایی جهت راهاندازی فاز اول میدان گازی کیش تنها بخشی از فعالیتهای بیشمار شرکت ملی نفت در این خصوص می باشد. در همین راستا تاکید میشود که توسعه میدان گازی پارس جنوبی به دلیل مشترک بودن این میدان در اولویت اقدامات توسعهای شرکت ملی نفت ایران قرار داشته و درخصوص جلوگیری از کاهش فشار این میدان نیز برنامهریزیهای لازم انجام شده است.
در پایان تاکید میشود با عنایت به برخورداری کشور عزیزمان از ذخیره قابل استحصال گاز به میزان حدود 33 تریلیون متر مکعب و تولید تجمعی سالیانه فعلی حدود 0.3 تریلیون متر مکعب، در سال 1404 بحرانی در تامین گاز وجود نخواهد داشت و ذخایر گازی موجود برای تامین نیاز کشور تا بیش از 50 سال آینده نیز کافی خواهد بود. علاوه بر این پتانسیلهای گازی اکتشافی که در آینده به میزان ذخایر گازی کشور افزوده خواهد شد نیز میتوانند روند افزایش تقاضای گاز را جبران نماید.
انتهای پیام/