- اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار مسکن به خصوص در دو سال اخیر خاطرات سالهای 86 و اواخر سال 91 را زنده کرده است. در آن سالها دو جهش قیمتی ناگهانی در این بخش روی داد، مسئلهای که علاوه بر کاهش قدرت خرید مردم به دستمایهای برای کارشناسان و دستاندرکاران برای اعلام نظرات آنها تبدیل شده است. گرچه دولتهای نهم و دهم طرح مسکن مهر را بهعنوان یکی از برنامههای ماندگار در کارنامه کاری خود دارد اما 2 جهش قیمتی مسکن نیز در دهه 80 و اوایل دهه جاری در این کارنامه خودنمایی میکند.
بر اساس آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی سال 90 متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی یک میلیون و 877 هزار تومان بود که سال بعد یعنی 91 با رشد 48 درصدی به 2 میلیون و 779 هزار تومان افزایش یافت. متوسط قیمت هر مترمریع واحد مسکونی در سال اول روی کار آمدن دولت روحانی (92) با رشد 37.9 درصدی به 3 میلیون و 833 هزار تومان در هر مترمربع افزایش یافت. طی سالهای 93، 94 و 95 بازار مسکن روزهای آرامی را پشت سر گذاشت و به ترتیب قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به 4 میلیون و 12 هزار تومان، 4 میلیون و 56 هزار تومان و 4 میلیون و 303 هزار تومان بود.
اواخر سال 96، سال گذشته و اوایل امسال موج گرانیها از بازارهای اقتصادی به سمت بخش مسکن آمد تا به این ترتیب بیشترین افزایش قیمت چند دهه اخیر در دولت دوم روحانی ثبت شود. مطابق آمار رسمی متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران با رشد 11.9 درصدی به 4 میلیون و 816 هزار تومان افزایش یافت.
سال گذشته افزایش قیمت مسکن مانند گرانی دلار دولت روحانی رکورد زد. در سالی که گذشت متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی با رشد 71.1 درصد به 8 میلیون و 241 هزار تومان افزایش یافت. این قیمت نسبت به قیمتهای سال 92 بالغ بر 114.9 درصد افزایش یافته بود.
امسال نیز بر اساس آمار طی فصل بهار متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به 12 میلیون و 516 هزار تومان افزایش یافته که در مقایسه با قیمت متوسط سال 92 بالغ بر 226.4 درصد رشد را نشان میدهد.
به گزارش تسنیم، بررسی بخش مسکن در ماههای اخیر حاکی از آن است که این بازار وارد فاز رکود تورمی شده؛ گرچه رشد سریع قیمتها کُند شده اما پیش بینی میشود روند قیمت با "شیب میلایم" به سمت بالا همچنان ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/