حمایت وزارت صمت از نوشت افزار ایرانی ـ اسلامی

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس،‌ مهدی صادقی نیارکی مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صمت در آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه ایران نوشت با رویکرد ارائه لوازم‌التحریر ایرانی ـ اسلامی گفت:‌ امروز نه تنها در تعداد و مشارکت کنندگان افزوده شده است بلکه به تولید محتوا و بیان دیدگاه‌های مبتنی بر ارزش‌ها اضافه شده است و صرف تولید و توزیع کالا نیست. این موضوع مهمی است که در سال رونق تولید وزارت صمت آن را جزو اولویت‌های اصلی خود قرار داده است.

وی اضافه کرد: در سیاست اقتصاد مقاومتی 4 اصل وجود دارد که شامل درون‌زا بودن، برون‌گرا بودن، مردمی‌بودن و دانش بنیان بودن فعالیت‌های اقتصادی است؛ دقیقا کاری که این نمایشگاه انجام می‌دهد و گام‌هایی که در تولید محصول و محتوا برداشته می‌شود این 4 موضوع در آن مشاهده می‌شود.

مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صمت ادامه داد: محصولی که تولید می‌شود باید بر اساس نقاط قوت و فرصت‌هایی که در کشور ایجاد شده است تعبیه و تولید شود، و دارای مفاهیم باشد. چون درون‌زاست بسیار مهم است که محصول تولید شده بر اساس مبانی،‌ارزش‌ها و مواد اولیه داخلی تولید شود.

نیارکی درباره برون‌ گرا بودن اقتصاد مقاومتی افزود: ما باید نیاز 80 میلیونی را تامین کنیم و محصولات و مبانی خود را به سایر کشورها صادر کنیم ولی اکنون با ایده‌آل فاصله داریم. 

وی عنوان کرد:‌مردمی بودن از موضوعات مهمی است که چندین نفر از افراد انقلابی با توجه به دانسته‌ها و علایق خود وارد عرصه نوشت افزار ایرانی اسلامی شدند.

مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صمت اظهار کرد: دانش بنیان بودن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از موضوعات مهم است  و محصولاتی که به جامعه جوان، دانش‌آموزان و معلمان ارائه می‌شود حتما باید مبتنی بر معارف باشد. 

نیارکی گفت: امروز باید محصولاتی ارائه کنیم که متناسب با ارزش‌های‌مان باشد. ما نیازمند کیفیت در محصولات هستیم که باید به آن افزوده شود. 

وی با اشاره به اینکه کشور ما سابقه بسیار دوری در حوزه نوشت افزار دارد، گفت: شرکت پلیکان، پارس مداد و ... در سال‌های خیلی دور در بازار حضور داشتند که به واسطه تثبیت نرخ ارز این شرکت‌ها جای خود را به وارد کنندگان و شرکت‌های چینی دادند که با ارزش‌های ما تناسب نداشت و از جای دیگر انگاره سازی و وارد کشور شد ولی به خاطر نرخ ارز امروز تولید ملی مجددا ارزشمند شده است. به خاطر اینکه در آن سال‌هایی که در کشورمان تورم داشتیم، نرخ ارز ثابت بود و یارانه‌ای به واردات به صورت غیرمستقیم پرداخت می‌کردیم.

مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صمت افزود: باید ارزش‌ها،‌معارف و الگوهایی را که به ما تبیین شده است در قالب تولیدات نوین و بهره‌گیری از دانش به کار بگیریم. امروز در حوزه نوشت افزار شرکت‌های نانو محصولات آنتی باکتریال تولید کردند و ادامه این راه نیازمند نگاه هوشمندانه و مناسب همه ماست. 

نیارکی اذعان داشت:‌ پیش از اینکه بخواهم از دستاوردهای نمایشگاه بهره ببرم تحلیل محتوایی در فرمایش امام راحل و رهبر معظم داشتم؛ امام راحل تاکید بسیاری بر تربیت و تزکیه، اصلاح نفس، الگو برداری از اولیا و انبیاء الهی و کشف استعدادهای نوجوانان و جوانان داشتند. آیا امروز کالاهایی تولید شده چقدر مناسب این کودکان و نوجوانان است؟  لذا باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز تاکید دارند دانش‌آموز باید دارای حس مسئولیت، روحیه آزاد انگیزی، راستگویی، همت بلند، شجاعت و پرهیزکاری باشد؛ همچنین حس هویت ملی، الگو برداری از شهید حججی، چمران و ... را داشته باشد. 

مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صمت اضافه کرد:‌کاری که در حوزه تعلیم و تربیت انجام می‌دهیم باید نزدیک به اهداف باشد،‌ما برای انتقال این مفاهیم و روحیه جهادی در حوزه تولید نیازمند ابزار هستیم و ابزار اقداماتی است که در این مراسم به آن پرداخته شد.

نیارکی افزود: این فرمایشات با ابزار قابلیت اجرایی دارند و نمی‌توان در آ«موزش و پرورش آموزش‌هایی ارائه کرد که ابزارش وجود نداشته باشد. به طور مثال دفتر یا نوشت افزاری که در اختیار دانش‌آموزان ما قرار دارد اگر وارداتی باشد اصلا خوب نیست.

وی خاطرنشان کرد: وزیر صمت، بنده و همکارانم از حوزه نوشت افزار ایرانی اسلامی حمایت می‌کنیم منتها باید حمایت تعریف و شئونش مشخص شود و مقدورات دولتی را نیز در نظر بگیریم.

مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صمت گفت:‌مطمئن باشید در حوزه‌ای که شما ورود کردید یکی از مهمترین برنامه‌های ما است و امیدواریم بتوانیم به خوبی مسئولیت خود را انجام دهیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی