مرگ 32 هزار بیمار در نتیجه محاصره فرودگاه صنعاء

به گزارش مشرق، شورای پناهندگان نروژ و سازمان غیرانتفاعی «مراقبت و تسهیل همکاری‌ها» در بیانیه مشترکی محاصره هوایی یمن از سوی ائتلاف سعودی را موجب مرگ ۳۲ هزار یمنی در سه سال گذشته اعلام کردند.

به نوشته پایگاه خبری روزنامه القدس العربی، در این بیانیه آمده است که محاصره حریم هوایی یمن مانع ارائه خدمات پزشکی به یمنی‌ها شده و از زمان بسته شدن فرودگاه صنعاء در نهم آگوست ۲۰۱۶ تا کنون نزدیک به ۳۲ هزار بیمار یمنی به علت ناتوانی برای سفر به خارج از یمن به مرگ زودرس دچار شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

واکنش ایران به حمله نیروهای سعودی به بازاری در صعده یمن

این بیانیه افزود: محاصره یمن موجب شده است تا شناسایی بیماران نیازمند به معالجه در خارج از یمن دشوار شود و بسته بودن فرودگاه صنعاء، بیماران را مجبور می‌کند تا از راه زمینی به «عدن» یا «سیئون» بروند که مسیری بس دشوار و مخاطره‌آمیزی است که ۱۵ الی ۲۴ ساعت به طول می‌انجامد.

طبق این بیانیه، بسیاری بیماران از ترس بازداشت یا کشته شدن ترجیح می‌دهند تا قید سفر را بزنند و در منطقه خود بمانند.

این دو نهاد غیر انتفاعی در ادامه از دولت سعودی خواستند تا محاصره حریم هوایی یمن را پایان داده و اجازه انتقال لوازم پزشکی به یمن و همچنین انتقال بیماران به خارج از این کشور را صادر کند.

«محمد عبدی» مدیر شواری پناهندگان نروژ نیز به خبرگزاری آلمان گفت: «تعطیلی فرودگاه صنعاء موجب مرگ هزاران شهروند شده است؛ گویا گلوله‌ها و بمب‌ها و گازهای کلر هنوز به اندازه کافی نتوانسته آن‌ها را بکشد.» 

او تأکید کرد که هیچ بهانه‌ای برای ممانعت از انتقال بیماران به خارج از یمن برای مداوایی که زندگیشان را نجات می‌دهد، وجود ندارد. 

اعلام فوت نزدیک به ۳۲ هزار یمنی به علت محاصره این کشور در حالی است که طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت یمن که در تاریخ ۲۹ اسفند سال گذشته اعلام شد، در چهار سال کامل تجاوزات ائتلاف سعودی و اماراتی به یمن، «در مجموع ۳۷ هزار و ۸۲۲ غیرنظامی یمنی قربانی بمباران و حملات ائتلاف سعودی شده که از میان، ۱۲ هزار نفر کشته و ۲۵ هزار و ۷۴۱ نفر زخمی شدند». این آمار بدون شک تا کنون بسیار افزایش یافته است.

طبق آمار روزنامه واشنگتن پست در سوم آگوست ۲۰۱۸، به نقل از نهاد مستقل و مطالعاتی درباره تلفات جنگ‌ها به نام «ACLED»،  آمار کشته‌ها در جنگ یمن از ۵۰ هزار نفر فراتر رفته است.

برچسب ها:

جهان