به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز سومین جشنواره ملی روز جنگلبان در سالن غدیر سازمان جنگلها با حضور فعالان، تشکلهای مردمنهاد، هنرمندان، ورزشکاران و مسئولان نهادها و جنگلبانان برگزار شد.
در این جشنواره نعیمایی نماینده جنگلبانان به مشکلات این قشر اشاره کرد و گفت: هنوز یگان حفاظت چارت سازمانی ندارد و گروه یگان حفاظت هنوز تکمیل نیست و به دلیل تمرکز این بخش به اطفای حریق به سایر تخلفات کمتوجهی میشود.
* هزینه جیره غذایی را هم از جیب خودمان پرداخت میکنیم
نعیمایی در ادامه به مشکل جنگلبانان کشور اشاره کرد و گفت:به دلیل کمبود نیرو کشتها و مراقبت ناکافی است و حتی خودروهای سالم برای یگان حفاظت تأمین نمیشود به حدی که برخی مواقع نزدیکترین ادوات مانند بیل را هم نداریم.
وی افزود: وضعیت استخدامی جنگلبانان هنوز مشخص نیست و حقوق آنها هم به موقع پرداخت نمیشود و حتی حق کشف آنها نیز نادیده گرفته میشود؛ لازم اداری و پرسنلی کافی در اختیار آنها گذاشته نمیشود.
نعیمایی گفت: عدم رسیدگی به این بخش به حدی است که برخی مواقع مجبور میشویم هزینه جیره غذایی برای جنگل گردشی را از جیب خودمان پرداخت کنیم.
* متخلفان ما را در منزل هم رصد میکنند
نماینده جنگلبانان گفت: در کنار همه مشکلات امنیت جانی هم نداریم همواره از سوی متخلفان رصد میشویم و حتی زمانی که منزل مسکونیمان را انتقال میدهیم آنها ما را ردیابی میکنند.
وی به طولانیشدن پرونده متخلفان اشاره کرد و گفت: جریمههای بسیار ناچیزی برای متخلفان در نظر میگیرند و آنها با پرداخت این جریمه اندک بلافاصله آزاد میشوند و تنها مشکلات و گرفتاریاش برای ما میماند اما متخلفان در جای دیگری تخلفات خود را آغاز میکنند.
نعیمایی تأکید کرد که قوانینی که برای متخلفان در نظر گرفته شده به هیچ عنوان بازدارنده نیست و متخلفان را در ادامه تخلفات خودشان مستحکم میکند.
* جریمههای تخلفات بازدارنده نیست
در ادامه این مراسم سردار محمد شریفی رئیس پیشگیری پلیس ناجا هم به مشکلات جنگلبانان اشاره کرد و گفت: کسانی بودند که در این مسیر فوت کردهاند و یا به شدت زخم و جراحت برداشتهاند که ادامه زندگی برای آنها ناممکن بوده است اما کدام یک از مسئولان تا الان در خانه آنها را زده و دلجویی کردهاند.
شریفی گفت: دولت باید قانون را به نفع جنگلبانان تنظیم کند در حالی که اکنون متخلفان مسیر هموارتری دارند.
رئیس پیشگیری پلیس ناجا با بیان اینکه جنگلبانان نیاز به حمایت قضایی دارند، گفت: جریمهها بازدارنده نیست و هر متخلفی با پرداخت جریمههای اندک در جای دیگری تخلف جدیدی را آغاز میکند.
* باید کسانی که درختان را قطع میکنند به همان درختان آویزان کرد
وی با تأکید براینکه قانون باید در برابر متخلفان محکم باشد، گفت: باید کسانی که به حریم منابع طبیعی تجاوز و درختان را قطع میکنند باید از همان درختان آویزان کرد تا درس عبرتی برای دیگران باشد.
خلیل آقایی رئیس سازمان جنگلها هم در این مراسم با اشاره به مشکلاتی که جنگلبانان مطرح کردند، گفت: مجوز استخدام 544 نفر از جنگلبانان اخذ شده و قول جذب برای نوبت دوم را هم گرفتهایم و این استخدام به زودی انجام خواهد شد.
آقایی گفت: تشکیلات یگان حفاظتی را در سراسر جنگل خواهیم داشت و مقدمات این کار فراهم شده و جلسات مختلفی هم در این زمینه برگزار کردهایم.
* لایحه حمایت از جنگلبانان تصویب می شود
رئیس سازمان جنگلها همچنین از تصویب لایحه حمایت از جنگلبانان در دو هفته آینده خبر داد و گفت: لایحه حمایت از جنگلبانان در مجلس تصویب شده اما توسط شورای نگهبان چند اشکال جزیی گرفته شده است که امیدوارم در دو هفته آینده که مجلس بازگشایی میشود این لایحه به تصویب نهایی برسد.
آقایی در ادامه از دستور ویژه رئیس جمهور برای کمک به منابع طبیعی پس از سیل خبر داد و گفت: مجلس هم حمایتهای ویژهای را از فعالیتهای آبخیزداری انجام داده است.
وی در خاتمه به جنگلبانان قول داد مشکلات آنان را در اسرع وقت پیگیری و برطرف کند.
در این مراسم از 33 جنگلبان کشور تجلیل به عمل آمد.
در دو سال گذشته سالانه از سه جنگلبان تقدیر میشد. همچنین به گفته مسئولان سازمان جنگلها در سالهای گذشته تا کنون در عرصه حفاظت از انفال و منابع طبیعی 21 جنگلبان کشته شده و 500 نفر از آنها زخمی شدهاند.
انتهای پیام/