آمار تکان دهنده از حاشیه نشینی در کشور/ طرح جدید دولت برای تحول در نظام بیمه ای/ مخالفت برادر ملک سلمان با پیوستن به ائتلاف ضدایرانی

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

لاکروا: بی‌ثباتی تنگه هرمز قیمت نفت را به 250 دلار می‌رساند

یک نشریه فرانسوی هشدار داد در صورت  هرگونه درگیری و اعمال محدودیت در تنگه هرمز، ممکن است قیمت نفت به قیمت غیرقابل متحمل 250 دلار برسد.

روزنامه لاکروا در گزارشی، ضمن بررسی تنش‌های اخیر در خلیج فارس می‌نویسد: تنگه هرمز به‌عنوان یک کریدور دریایی باریک در انتهای جهان که تمام توجهات را به خود جلب کرده و عرض آن به سختی به 40 کیلومتر می‌رسد (کمی بیشتر از فاصله «کاله» تا «دوور») به صحنه تنش‌هایی که تهران و واشنگتن را مقابل هم قرار می‌دهد تبدیل شده است.

این کریدور باریک دریایی از ماه می‌ میلادی یکی از نقاط داغ جهان است. موقعیتی جایگاه حیاتی در مدار تجارت نفت دارد. توقیف نفتکش‌ها و خرابکاری‌ها، و هواپیماهای بدون سرنشین ساقط شده، خبرهایی است که از این منطقه این روزها به‌گوش می‌رسد.

از ماه می، تنگه هرمز، به‌عنوان سرفصل اصلی ژئوپلتیکی قرار گرفته و به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین نقاط کره زمین در نمودارها تعیین شده است.

«ونسان ایفلن» محقق مرکز مطالعات بحران‌ها و درگیری‌های بین‌المللی (CECRI)، وابسته به دانشگاه «کاتولیک لوون» قدیمی‌ترین دانشگاه بلژیک، به موقعیت مرکزی استراتژیکی تنگه هرمز در بین شاهراه‌های بزرگ دریایی برای انتقال نفت اشاره می‌کند و می‌گوید: این گذرگاه به شکل پیچ تند؛ که شبه‌جزیره مسندام عمان را از بندرعباس تحت کنترل ایران جدا می‌کند، به‌عنوان یک مسیر ضروری برای سوپر تانکرهای نفتی است که امتداد خلیج‌فارس به خلیج عمان و فراتر از آن اقیانوس هند را می‌پیمایند.

او می‌گوید: وجود جزیره‌های متعدد از جمله هرمز که نام تنگه هرمز برگرفته از آن است و عمق کم‌ آب‌های سرزمینی ایران این سوپرتانکرها را ناچار می‌کند که یک مسیر 3/7 کیلومتری را در فاصله دو کانال بسیار باریک که از طریق یک منطقه حائل از هم جدا شده‌اند بپیمایند و این برای عبور تانکرهای بیش از 300 هزار تنی کافی است.

نیروهای مسلح ایران با حضور مداوم و رصد خود، تأمین امنیت تنگه هرمز، مهمترین آب‌راهه انرژی جهان را برعهده دارند. این تنگه، خلیج فارس را به دریای عمان و سپس آب‌های اقیانوسی متصل می‌کند.

حدود 68 درصد ذخایر شناخته‌شده نفت و گاز طبیعی دنیا در خلیج فارس قرار دارد؛ از این‌رو بخش اعظم نفت کشورهای ایران، عراق، عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی که همه اعضای اوپک هستند و تمام گاز مایع قطر از طریق هرمز به جهان صادر می‌شود.

صادرات روزانه بیش از 17 میلیون بشکه نفت خام، تنگه هرمز را به دومین آب‌راهه پرتردد دنیا تبدیل کرده است؛ نفت استخراج‌شده در خلیج فارس غالباً به بازارهای آسیا، اروپای غربی و آمریکا صادر می‌شوند.

باریک‌ترین بخش تنگه هرمز 21 مایل دریایی (39 کیلومتر) عرض دارد که نیمی از آن جزء آب‌های سرزمینی ایران و نیمی دیگر جزء آب‌های سرزمینی عمان محسوب می‌شود و محدوده‌ای در میانه آن به‌عنوان آب‌راه بین‌المللی برای عبور کشتی‌ها درنظر گرفته شده است.

در مجموع صادرات فرآورده‌های نفتی خلیج فارس و 50 درصد معاملات تجاری کشورهای منطقه با جهان اهمیت برقراری امنیت در این منطقه را بیش‌ از پیش کرده است. کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورت بسته‌شدن تنگه هرمز، بازارهای جهانی نفت با کمبود جدی مواجه می‌شوند و احتمال دارد که بهای نفت از مرز بشکه‌ای 250 دلار هم بگذرد. چرا که بسته‌شدن تنگه هرمز به معنای توقف صادرات 90 درصد نفت منطقه و توقف معاملات تجاری بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد بود.

اذعان دولت به کوتاهی در تسهیل فضای کسب‌وکار

معاون وزیر اقتصاد اذعان می‌کند سقوط چهارپله‌ای فضای کسب‌وکار، نشان از نقص عملکرد دولت در بهبود فضای کسب‌وکار دارد.

به گزارش روزنامه جوان، در حالی‌که انتظار می‌رفت با اعمال تحریم‌ها فضای کسب‌وکار در داخل برای درون‌زایی اقتصاد بهبود یابد، اما شاخص‌های کسب‌وکار بازهم چهار پله سقوط کرده است که نشان می‌دهد دستگاه‌های دولتی و سایر قوا بدون توجه به اقتضائات موجود همچنان در این حوزه کم‌کاری کرده و برای رفع موانع کسب‌وکار و به‌خصوص مقررات‌زدایی تعامل مناسبی ندارند.

بی‌جهت نیست که حسین سلاح‌ورزی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در این‌باره انگشت اتهام را به‌سوی دولت نشانه رفت و گفت: «دولت مهم‌ترین عامل بی‌ثباتی اقتصاد و فضای کسب‌وکار است که با سیاستگذاری غلط و دخالت در بازار و مقررات‌گذاری یک شبه و توزیع یارانه، شرایط بی‌ثباتی را فراهم کرده است.»

وی با انتقاد از قوانین دست‌ و پاگیر فضای کسب‌وکار افزود: «شاید اگر این قوانین نبود بهتر بود، زیرا با وجود تلاش‌هایی که برای مقررات‌زدایی انجام می‌شود، ماشین تولید قوانین و مقررات دست‌ وپاگیر جدید در بخش‌های دیگر در حال کار است.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد هم با بیان اینکه بهبود و سرعت فضای کسب‌وکار ما با سقوط چهارپله‌ای رتبه کشور خوب نبوده و این نقص است، گفت: «هر متقاضی کسب‌وکار که با مانعی روبه‌رو شود و احساس کند دستگاهی کارشکنی می‌کند، در سامانه دادور شکایت کند.»

محمدعلی دهقان دهنوی درباره رتبه ایران در فضای کسب‌وکار در جهان افزود: «این رتبه، شاخص بین‌المللی است و ممکن است برخی از قسمت‌های آن درباره کشورمان درست باشد و برخی هم درست نباشد، اما در مجموع، شاخص‌های قابل اتکایی هستند.»

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: «از پارسال تا امسال حدود دو نمره به نمره کشورمان افزوده شده، اما رتبه ما چهار پله کاهش یافته است؛ یعنی بهبود و سرعت فضای کسب‌وکار ما خوب نبوده و این نقص است.»

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی اضافه کرد: «مهلت تعامل با وزارت امور اقتصادی و دارایی تا پایان تابستان امسال است و اگر دستگاهی کار بارگذاری مجوزها را در سامانه مجوزهای وزارت امور اقتصادی و دارایی آغاز کرد با او همکاری می‌کنیم و اگر این کار را نکرد از ابزارهای قانونی هیئت مقررات‌زدایی استفاده و با او برخورد می‌کنیم.»

از فعالیت کلاهبردارانه موسسات مهاجرتی ممانعت کنید

یک ایرانی ساکن سوئیس، از هم‌وطنان خواست گول تبلیغات موسسه‌های مهاجرت به غرب را نخورند.

به گزارش الف، در نامه این ایرانی آمده است: «من یک ایرانی ساکن سوئیس هستم. مدتی است من و همسرم وقت خود را گذاشته‌ایم برای یک موضوع مهم. موضوع مربوط است به مهاجرت ایرانی‌ها و رفتن به کشورهای دیگر. شاید نتوانید باور کنید،‌ اما ده‌ها بلکه صدها موسسه در این زمینه فعال شده‌اند. موسساتی که گاهی فقط برای یک مشاوره کوچک یک ساعته، بیش از 40 میلیون تومان از مردم می‌گیرند.

هزاران نفر دارند همه زندگی خود را می‌فروشند تا از ایران مهاجرت کنند و تعدادی هم از این آب گل‌آلود، ثروت‌هایی نجومی به‌دست می‌آورند.

فردی که می‌آید اینجا مجبور است برای چندین ماه هزینه‌هایش را از ایران منتقل کند. حداقل ماهی سی‌ میلیون تومان. اگر بخواهد سرمایه‌ای هم برای کار داشته باشد که دیگر هیچ.

بعد از مدتی همه‌ چیز کم‌کم رنگ می‌بازد در سایه اعتقادات ضعیف و ایمان‌های سست، آن روی سکه نمایان می‌شود. در ادامه همان آزادی‌های موهوم و معاشرت‌های جدید، زندگی‌های بسیاری متلاشی می‌گردد. پول‌ها تمام و بدبختی و حتی گاهی گدایی‌ها شروع می‌شود.

اینجا سر هم کلاه گذاشتن کاملا عادیست. از آنجا که تازه‌واردها عموما زبان بلد نیستند لذا ناچارند بروند سراغ همان قدیمی‌ترهای بعضا شیاد.

در همان سال اول، اشک‌ها و افسوس‌ها شروع  می‌شود. بدبختی این است که تقریبا کسی شهامت اعتراف به اشتباه هم ندارد. پشت سرشان هم که همه چیز خراب شده و چیزی برای بازگشت برایشان باقی نمانده است.

از طرفی هم دربه‌در دنبال هر کاری برای ادامه زندگی می‌گردند.

اما آن چیزی که بیش از همه در این بدبختی نقش دارد، دست همین ایادی دفترهای وکالتی است که با صدها بلوف و دروغ، افراد را برای مهاجرتی ساده! فریب می‌دهند و بعد به خاک سیاه می‌نشانند.

به‌عنوان یک شاهد ماجرا از مسئولین کشور صمیمانه می‌خواهم جلوی این شیادها را هرچه سریع‌تر بگیرند. اگر حتی از خروج میلیاردها پولی که دارد از دست می‌رود بگذریم، از هزاران زندگی که از هم می‌پاشد نمی‌توان گذشت.

ایران

غیبت 10 ماهه ظریف در صدا و سیما!

   خبر اول اینکه،قطع پخش مستقیم اولین نشست خبری وزیر خارجه بعد از تحریم شدن از سوی امریکا بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی داشت. روز گذشته شبکه خبر دقایقی از این نشست خبری مهم را پخش مستقیم کرد اما در آستانه بخش خبری ساعت 13 پخش آن را قطع کرد.

احسان قاضی‌زاده‌ هاشمی نماینده مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما به «ایران آنلاین» گفته که پخش مستقیم برنامه های وزرا روال معمول در صدا و سیما نیست ولی بهتر است صدا و سیما از وزیر خارجه در یک برنامه گفت‌وگومحور دعوت کند و در شرایط فعلی به کمک دستگاه دیپلماسی بیاید.

به گزارش «ایران»، با وجود افزایش تنش‌ها بین ایران و امریکا در چند ماه گذشته و گفت‌وگوها و رفت و آمدهای مختلف و متقابل اروپایی‌ها و ایرانی‌ها، صدا و سیما هیچ دعوتی از وزیر خارجه برای تحلیل و تبیین شرایط دیپلماسی کشور نداشته است.

آخرین دعوت جام جم از ظریف مربوط به برنامه خندوانه در اسفندماه سال گذشته است که آن هم از سوی مسئولان این سازمان لغو شد. آخرین حضور ظریف در صدا و سیما هم به شهریورماه 97 و برنامه صبحگاهی حالا خورشید برمی‌گردد. جام جم البته پیش از آن هم برنامه ضبط شده ظریف برای پخش در برنامه «90» را اجازه پخش نداد.

ادعای  وجود کانال ارتباطی مستقیم بین ایران و امریکا

  خبر دیگر اینکه،سفیر امریکا در بغداد مدعی وجود کانال‌های ارتباطی بین تهران- واشنگتن شد. به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری بغداد الیوم، «ماتیو تولر»، در میزگردی با رسانه‌های عراقی اعلام کرد که تلاش‌هایی از سوی واشنگتن برای حل بحران میان امریکا و جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.

وی همچنین مدعی شد که کانال‌های ارتباطی مستقیمی میان تهران و واشنگتن برای حل بحران میان دو کشور وجود دارد. خبرگزاری الغد پرس هم که در این میزگرد حضور داشت، به نقل از تولر اعلام کرد: رئیس‌ جمهوری و وزیر خارجه امریکا به دنبال ایجاد راه حل با ایران هستند، به همین دلیل ترامپ حتی بعد از سرنگونی پهپاد امریکایی حمله نظامی علیه ایران انجام نداد که این مسأله نشان دهنده عدم رغبت امریکا به تنش با ایران است.

مخالفت برادر ملک سلمان با پیوستن به ائتلاف ضدایرانی

  شنیدیم که،برادر ملک سلمان با بیان اینکه وی مخالف هرگونه جنگ عربستان با ایران است، افزود: اگر محمد بن سلمان خواهان پیوستن به ائتلاف امریکایی -انگلیسی برای مقابله نظامی با ایران باشد با او مخالفت خواهم کرد. به گزارش ایسنا، احمد بن عبدالعزیز اعلام کرد که وی مخالف هرگونه جنگ عربستان با ایران است زیرا چنین جنگی برای عربستان فاجعه بار خو اهد بود.

او افزود: به جای تبعیت از طرح‌های دونالد ترامپ که منطقه را به جنگ سوق می‌دهد بهتر است اقداماتی در راستای متحد کردن شورای همکاری خلیج فارس اتخاذ کنیم. براساس این گزارش، ملک سلمان نیز از پسرش محمد بن سلمان خواسته است که با عمویش احمد بن عبدالعزیز مخالفت نکند و از دیدار او با دیگر شاهزاده‌ها ممانعت نکند.

آمادگی سندرز برای دیدار با مقامات ایران

  دست آخر اینکه،  برنی سندرز برای دیدار با دیدار با رئیس جمهوری و رهبری ایران اعلام آمادگی کرد. به گزارش انتخاب،  نیویورک‌تایمز در گزارشی به مواضع کاندیداهای دموکرات انتخابات ریاست ‌جمهوری امریکا پرداخت و در این گزارش اشاره کرد که برنی سندرز، کاندید دموکرات گفته است در صورتی که بهترین راه پیش ‌رو برای رسیدن به توافق، مذاکره باشد، حاضر است با حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران و آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران دیدار کند.

این نشریه نوشت: نامزدهای اصلی حزب دموکرات در رقابت‌های انتخابات ریاست‌ جمهوری 2020 امریکا همراستا با درخواست مردم امریکا در قبال امریکا هستند و اکثر آنها وعده داده‌اند که در صورت پیروزی در  انتخابات مجدداً به برجام بازمی‌گردند. به نوشته این روزنامه، طبق نتایج نظرسنجی جدید مرکز پیشرفت‌های امریکایی، اکثر امریکایی‌ها خواستار کاهش تنش‌ها با ایران و بازگشت واشنگتن به برجام هستند.

خراسان

 آمار تکان دهنده از حاشیه نشینی در کشور

طبق گزارش یک عضو کابینه به تعدادی از مسئولان نهاد ریاست جمهوری، بر اساس برآوردهای انجام شده از جمعیت شهری کشور در سرشماری عمومی نفوس و مسکن، جمعیت ساکن در سکونتگاه‌ های غیررسمی، حدود ۱۲ میلیون نفر برآورد شده است که بنابراین آمار و با توجه به شدت و ابعاد مسئله فقر شهری و اسکان غیررسمی در کشور، لزوم برنامه ‌های پیشگیری و پیش ‌نگری در حوزه حاشیه نشینی و سایر معضلات این حوزه ضروری است.

طرح جدید دولت برای تحول  در نظام بیمه ای مردم

با توجه به الزامات و تاکیدات برنامه ششم توسعه مبنی بر تحقق سیاست‌های کلی سلامت با استفاده از تامین منابع مالی پایدار برای بخش سلامت و توسعه کمی و کیفی بیمه‌ ها ، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه خود به تعدادی از اعضای کابینه از آن ها خواسته است با محوریت وزارت بهداشت، برای اجرای برنامه ای جامع و تحول گرایانه با هدف پوشش بیمه سلامت برای تمامی آحاد جمعیت کشور و برخورداری از یارانه دولت جهت حق‌ سرانه بیمه از طریق ارزیابی وسع اقشار مختلف اقدام و برای تصویب به دولت ارائه کنند.

برچسب ها:

سیاسی