به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در دیدار با محمد جواد ظریف در وزارت امور خارجه اظهار کرد: مشخصه یک ملت در یکجا محدودهای است که داخل را از خارج جدا میکند، در واقع مرزهای جغرافیایی خودی و بیگانه ملیت ما و همبستگی ما را کامل تر میکند.
رئیس جمهور گفت: سیاست خارجی نمیتواند سیاستی باشد که مربوط به یک جناح، حزب یا یک جمع است؛ سیاست خارجی مربوط به کل ملت ایران است.
او افزود: وزارت امور خارجه و شخص وزیر امور خارجه ما وقتی در خارج و داخل حرف میزند، نماینده کل ایران است به همین دلیل دیپلماسی ما باید یکپارچه باشد چراکه ما ملتی یکپارچه هستیم. تکه تکه شدن و بخش بخش شدن منابع قدرت یک ملت توان کشور را میکاهد و آن ملتی میتواند در براب قدرتهای خارجی ایستادگی کند که بتواند یکپارچه باشد.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای اصلی انقلاب، استقلال و عدم وابستگی به قدرتهای بزرگ است که در انقلاب، مردم یکی از تحقیرهای بزرگی که شاید قرنها بر مردم ایران تحمیل شده و آن تحقیر در برابر قدرتهای بیگانه و سرخم فرودآوردن بود، این تحقیر را ملت برداشت و مستقل شد.
رئیس جمهور گفت: در همه جای دنیا وقتی ما حرف میزنیم میدانند که ما به عنوان نماینده کشورمان حرف میزنیم. وزیر امور خارجه ما وقتی حرف میزند به عنوان نماینده کشور ما حرف میزند؛ اما شاهد هستیم که در برخی کشورها مسئولان به نمایندگی از ابرقدرتهای حرف میزنند.
او با بیان اینکه کارشناسان وزارت خارجه باید حرف خود را صریح بزنند، اظهار کرد: امانتداری در اینجا اهمیت زیادی دارد. اگر قرار باشد بر اساس خوشایند این و آن صحبت کنیم، از امانتداری خارج میشویم. جایی که لازم باشد، وزیر خارجه، معاونان او و سفرا باید نظرات کارشناسی خود را بیان کنند مخصوصا وزیر خارجه ما که یک نخبه و مجتهد سیاسی است. برخی درس سیاسی خواندهاند، اما مجتهد نشدهاند، اما ظریف علاوه بر اینکه استعداد نخبگی دارد، یک مجتهد سیاسی است.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه در همه جای دنیا تصمیمات مهم سیاست خارجی را نظام میگیرد، تصریح کرد: بر اساس ساز و کار آن نظام، تصمیمات را یا دولت میگیرد یا یک شورا یا سایر مقامات و این بستگی به ساختار آن نظام دارد. ما هم نظرات خودمان را به صراحت میگوییم، اما وقتی نظام به یک تصمیم رسید، آن تصمیم را با امانت به وزارت خارجه منتقل میکنیم. در شورای عالی امنیت ملی ممکن است اعضا رایی بدهند که من با آن مخالف باشم، اما آن را امضا میکنم. بعضیها این را درست لمس نمیکنند که من به عنوان رئیس جمهور نظرم را بیان میکنم، اما اگر لایحهای که من مثلا به مجلس دادهام و مجلس آن را تغییر داد و تبدیل به قانون کرد و با لایحه من متفاوت بود، من آن را امضا و ابلاغ میکنم، این دوگانگی نیست؛ زیرا باید همه نظرمان را با صراحت و بدون کم و کاست بیان کنیم، اما تصمیمات نظام را هم اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: من شهادت میدهم وزیر خارجه در همه جلساتی که حضور داشته نظرات خود را به صراحت بیان کرده و امانتدار به معنای کلی و واقعی بوده است. ممکن است بعضیها لمس نکنند که این کار چه شهامتی نیاز دارد. وزیر خارجه نظر خود را روبروی رئیس جمهور به صراحت بیان میکند و میداند ممکن است رئیس جمهور با آن مخالف باشد. وزیر خارجه مشاور عالی کل نظام در سیاست خارجی است و باید نظرش را بیان کند، اما اگر تصمیمی در کشور چه در دولت چه در مجلس یا شورای عالی امنیت ملی گرفته میشود همه ما باید آن را اجرایی کنیم. در این مرحله هم وزیر خارجه رسول امینی بوده است و وقتی نظر جمعی را شنید، همان را اجرا کرده است.
در حال تکمیل/