به گزارش مشرق به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیات عمومی دیوان عالی کشور، مباحث این جلسات را به عنوان یک دکترین، قابل توجه دانست و تصریح کرد: باید ظرفیت دیوان عالی کشور احیا و به اجرای صحیح قانون در محاکم و حسن جریان امور کمک کند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت اثربخش ساختن ساز و کارهای نظارتی دیوان عالی کشور، افزود: آیین نامه مشخص، مصوب و کارآمدی برای جلسات هیات عمومی دیوان عالی کشور باید تهیه شود.
بیشتر بخوانید:
فیلم/ بازدید سرزده حجتالاسلام رئیسی از دبیرخانه قوه قضائیه
بازدید سرزده حجت الاسلام رئیسی از دبیرخانه حوزه ریاست قوه
حجتالاسلام رئیسی: تحریم ظریف نشانه به بنبست رسیدن آمریکا است
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم موضوع شناسی و واژه شناسی توسط قضات، این امر را از پشتوانههای مهم کار قضایی دانست و اظهار کرد: داشتن اتاق فکر برای بهره مندی از نظرات حقوقی و مدیریتی بسیار موثر است که به همین منظور در معاونت حقوقی قوه قضاییه کارگروههای حقوقی و قضایی را افزایش داده ایم و عمده اعضای آنها نیز قضات مجربی هستند که سوابق مدیریتی نیز دارند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر ضرورت جزم علمی، عزم عملی و هزم و دوراندیشی در امور، خاطرنشان کرد: تغییرات و تحول در سازمان قضایی کشور و طراحی یک قالب متناسب و منطبق با الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، برای رسیدن به تراز قضای اسلامی و قضای امیرالمومنین (ع) امری بسیار ضروری است.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش هر سه قوه در جهت تنقیح قوانین، این امر را برای تقارب آرا بسیار ضروری دانست و تصریح کرد: کارورزی و کارآموزی برای قضات اهمیت زیادی دارد، زیرا مهارت داشتن، غیر از دانش است. مهارت یابی نیازمند نوعی ورزیدگی است که باید در میدان کار اتفاق بیفتد.
رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به پروندههای موضوع ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، از قضات دیوان عالی خواست که با یک کار جهادی، رسیدگی به این پروندهها را روزآمد کنند و با تاکید بر لزوم بازنگاه در نوع اعاده دادرسی در قوانین اظهار کرد: اعاده دادرسی از حقوق اصحاب دعوا و برای تضمین حقوق مردم است، اما باید ضابطه و حد یقف داشته باشد. بر همین اساس اخیرا کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس که اعضای آن عمدتا روحیه و انگیزه کمک به دستگاه قضایی را دارند، موضوع اعاده دادرسی و ماده ۴۷۷ را به عنوان بسته کامل مورد بررسی قرار داده اند. دیوان عالی هم در قالب یک کارگروه میتواند روی این موضوع کار کند تا ما کار کارشناسی متقنی را از طریق دیوان در این زمینه دنبال کنیم.
آیت الله رئیسی با اشاره به ضرورت رعایت شان و منزلت قضایی، فصل کرامت قاضی در دستورالعمل کرامت را در دست تهیه اعلام کرد و گفت: از نظر ما باید دست قاضی شجاع نفوذناپذیر که فقط خدا و قانون را میبیند و بدون توجه به اصحاب ثروت و قدرت بر مبنای حق و عدل رای میدهد، در مقابل همه مردم بالا برد و او را مورد تشویق قرار داد. این قضات به عنوان چهرههای ماندگاری که عدالت را نهادینه میکنند باید به مردم معرفی شوند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر لزوم ارائه پیشنهادات لازم از سوی دیوان عالی کشور برای اصلاح نواقص ساختاری یا رفتاری در آرای محاکم، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما آن است که شخص قاضی محترم که محور دستگاه قضایی است، از هر جهت تامین شود.
آیت الله رئیسی همچنین از صداوسیما خواست که برخی جلسات هیات عمومی دیوان عالی کشور را برای اطلاع مردم و صاحبنظران از آرای وحدت رویه به ویژه از شبکه چهارم سیما که عمده برنامههای آن علمی و کارشناسی است، پخش کند.
براساس این گزارش، در پایان این نشست از چهارتن از قضات دیوان عالی کشور که ۵۸ سال سابقه کار قضایی دارند، با حضور رئیس قوه قضاییه، رئیس دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور تقدیر به عمل آمد.