دورنمای خاکستری بازار سهام از 2 نگاه متفاوت /حال بنیادی خام فروش‌ها خوب است

کامران صدیقیان، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس دلیل افت قیمت سهام و افزایش فروشندگان در برابر خریداران سهام را ناشی از ضعف نقدینگی دانست و گفت: بازار سهام در حالی طی هفته‌های اخیر در روند متعادلی شاهد اصلاح قیمتی 20 درصدی بوده که نگرانی از اوضاع بازارهای جهانی به یکباره به ریزش قیمت‌ها انجامید.

مدیر سرمایه گذاری صندوق مشترک کارگزاری رضوی افزود: اغلب حقوقی‌ها در بازار سهام اقدام به خروج نقدینگی از بازار کرده‌اند و این در حالی است که ضعف گردش پول در بازار به خوبی لمس می‌شود.

صدیقیان ادامه داد: در حال حاضر سهم‌های برخوردار از نسبت قیمت بر درآمدی تحلیلی 4 مرتبه ای در بازار وجود دارد که با وجود برخورداری از پتانسیل رشد اما با فقر نقدینگی در بازار مواجه هستند.

به باور این کارشناس بازار سرمایه،کاهش قیمت جهانی نفت خام و ترس از تداوم آن در افزایش فروشنگان سهام بی تأثیر نبوده و افت 20 درصدی قیمت‌ها بر کاهش قیمت سایر کامودیتی ها و کالاهای پایه بی تأثیر نیست.

صدیقیان افزود:در حال حاضر 70 درصد از حجم بازار به سهام شرکت‌های خام فروش تخصیص یافته و بطور طبیعی وقتی قیمت نفت کاهش می‌یابد انتظار برای کاهش قیمت سایر کالاها از جمله فلزات اساسی و معدنی‌ها نیز افزایش می‌یابد.

وی از تداوم انتظار بازار سهام برای انتشار گزارش‌های عملکرد سه ماهه سوم امسال شرکت‌ها سخن گفت و افزود: در حال حاضر عمده معاملات بازار سهام بر مبنای تحلیل دلار 8 هزار تومانی رقم می‌خورد و این در حالی است که معامله گران بازار سهام از سهم‌های بنیادی برخوردار از پی بر ای چهار مرتبه ای نگرانی ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: بنابراین در صورت عدم افت شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی و تثبیت قیمت‌ها در محدوده کنونی می‌توان به چشم انداز بازار سهام امیدوار بود.

*اغلب شرکت‌های بورسی با مشکل فروش مواجه هستند

صدیقیان با ارزیابی دورنمای بازار سهام در کوتاه مدت افزود: در حال حاضر اغلب شرکت‌های بورسی با مشکل فروش مواجه هستند. به این موضوع می‌بایست محاسبه نرخ گاز مجتمع‌های پتروشیمی بر مبنای ارز سامانه نیما را افزود، با این همه همچنان قیمت سهام در روندی متعادل نوسان می‌کند.

وی ادامه داد: بطور طبیعی می‌توان انتظار داشت محصول تولیدی شرکت‌های خام فروش وقتی به محصول نهایی در شرکت‌های زنجیره نهایی تبدیل می‌شود از کشش قیمتی مناسبی برای آن‌ها برخوردار نبوده اند و بنابراین اغلب شرکت‌ها از جمله خودروسازان و یا بنگاه‌های کوچک و متوسط با توجه به محدودیت‌های تحریمی و رکود تورمی با مشکلات عدیده ای در فروش یا ادامه تولید مواجه می‌شوند.

صدیقیان اضافه کرد: بنابراین تنها واحدهایی که می‌توانند همچنان بر روی پای خود بایستند شرکت‌های خام فروش خواهند بود.

این کارشناس بازار سرمایه پیش بینی چشم انداز بازار سرمایه در ماه‌های آتی را دشوار عنوان کرد و افزود:در حال حاضر رصد دورنمای بازار سهام با توجه به متغیر های متعدد و تأثیر گذار از جمله بازار جهانی نفت خام با ایراد و شبهه‌های بسیاری مواجه است اما از منظر مالی رفتاری می‌توان گفت قیمت کنونی سهام در بورس فرایندی متعادل را طی می‌کند و جای هیچ نگرانی برای بازار فعلی نیست.

صدیقیان ادامه داد: از طرفی با توجه به موضوع ارزش جایگزینی و اثر گذاری آن بر ارزندگی قیمت سهام می‌توان ارقام دیگری را برای سهم‌های بنیادی برخودار از نسبت قیمت بر درآمدی 4 مرتبه ای محاسبه و تعدیل کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی