به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از ان بی سی نیوز، گروهی از دانشمندان در حال بررسی یک ایده عجیب هستند و معتقدند اگر بتوان در برخی صحراهای بزرگ جهان سیل به راه انداخت،امکان مقابله با گرمایش زمین وجود دارد.
آنها می گویند برای اینکه چنین ایده ای به نتیجه مطلوب منجر شود باید نیمی از صحرای بزرگی مانند صحرای شمال آفریقا را از آب پر کرد.
به عبارت دیگر باید 238 تریلیون گالن آب شور اقیانوس را در درون صحراها جاری کرد تا از این طریق بتوان با رشد انتشار گازهای گلخانه ای و گرم تر شدن خطرناک کره زمین جلوگیری کرد.
اولین بار یک شرکت فناوری در سیلیکون ولی به نام Y Combinator این ایده را مطرح کرده است. از نظر این شرکت اجرای چنین طرحی در چهار مرحله ممکن است و از این طریق روند گرم شدن کره زمین کندتر می شود.
البته اجرای چنین طرحی به سرمایه گذاری گسترده و جلب موافقت سران بسیاری از کشورهای جهان که صحراهای بزرگ در آنها واقع هستند، نیاز دارد و پژوهشگران برخی دانشگاه های امریکایی از جمله دانشگاه کالیفرنیا نیز در حال مطالعه در این زمینه هستند.
قرار است در سال 2019 این طرح به طور جدی با همکاری چند شرکت فناوری دیگر مانند Airbnb، Dropbox و Reddit مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود آیا امکان عملیاتی کردن آن وجود دارد و برای چنین کاری باید چه مقدار هزینه کرد.
در طرح اولیه تصریح شده برای موفقیت آمیز بودن این طرح باید منطقه ای به وسعت حدودا 6900 کیلومتر مربع با استخرهایی از آب به عمق دو متر پر شوند و به منظور پمپاژ آب اقیانوس به صحراها نیز نیاز به تجهیزات برقی متنوع و گسترده ای خواهد بود.
نتیجه اجرای این طرح ایجاد صحراهایی مملو از اقیانوس های کوچک خواهد بود. برآوردهای اولیه نشان می دهد هزینه اجرای این طرح به 50 تریلیون دلار خواهد رسید که برابر با نیمی از کل بهره وری اقتصادی جهان در یک سال خواهد بود. هنوز مشخص نیست این مبلغ چگونه باید تامین شود و از سوی دیگر اطمینان قطعی در مورد فواید اجرای چنین طرحی وجود ندارد.
انتهای پیام/