به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو عصر امروز در جشنواره نانو و رسانه که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت:در روزگاری که توسعه نانو را در ایران شروع کردیم، اساتید کمی اطلاع داشتند که نانو چیست ولی خوشبختانه ستادی در این خصوص شکل گرفت و امروز بیش از ۳۷ هزار نفر در این حوزه فعال هستند.
وی افزود: با سرمایه گذاری و ورود به این عرصه توانستیم رتبه ۴ در دنیا را کسب کنیم.همچنین از سال۲۰۰۱ از ۱۰ مقاله به بیش از ۱۰ هزار مقاله رسیدیم. چین، امریکا و هند کشورهایی هستند که از ما جلوتر هستند.
سرکار با بیان اینکه ما بالاتر از کشورهایی نظیر کره جنوبی قرار داریم، گفت: ۲۵ درصد تولیدات علمی ایران در حوزه نانو است و بالغ بر ۲۵۰ ثبت اختراع بین المللی در این حوزه داریم. ۱۰ سال اول توسعه نانو به ایجاد زیرساخت ها و توسعه علمی بود و در ۱۰ سال دوم به دنبال توسعه صنعتی هستیم.
دبیر ستاد نانو اضافه کرد:در حوزه نانو تکنولوژی تلاش کردیم تا صاحب صنعت شویم چرا که در ایران بیشتر کارخانه داریم تا صنعت.کارخانه یک موجود مرده است در حالی که صنعت یک موجود زنده است که نیاز به پویایی دارد.
وی ادامه داد: ما زمانی می توانیم بگوییم صنعت داریم که خودمان تکنولوژی داشته باشیم و خوراک لازم صنعت یعنی فناوری را به آن بدهیم.
سرکار تاکید کرد: در حوزه نانو تکنولوژی می خواهیم صاحب صنعت باشیم و الان بیش از ۳۰ ماشین صنعتی را در کشور تولید می کنیم. ۲۱۷ شرکت نانویی داریم و بیش از ۶۰۰ محصول فناورانه در بازار داریم و توانستیم به خودمان متکی باشیم، امیدواریم امسال اقتصاد بزرگی شکل بگیرد.
سرکار تاکید کرد: باید از آموزش، ترویج نانو پول بدست آورد. بازار داخلی برای محصولات هایتک کوچک است و باید بازار بین المللی را گرفت. ما به ۴۹ کشور دنیا صادرات نانو تکنولوژی داریم.
وی گفت:نهاد متولی بازرگانی کشور سنتی است و این نهاد به انتهای خود رسیده است. در حالی که بازار محصولات هایتک انتها ندارد.
سرکار تصریح کرد:در شرایط تحریمی، خط تولید نانو الیاف را به کره جنوبی فروختیم. توانستیم دفاتری را در چندین کشور شکل دهیم و اولویت اول ستاد، توسعه صادرات است و می خواهیم صادراتمان به سالی یک میلیارد دلار برسد.
انتهای پیام/