به گزارش مشرق، هادی محمدی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: حاکمان دبی که نقش مهمی در بیشتر جنگافروزیهای غربی در شمال آفریقا، غرب آسیا و بهویژه یمن و عادیسازی و همکاری بسیار نزدیک با صهیونیستها دارند و تسهیلکننده پروژههای امریکا و انگلیس در پاکستان و افغانستان هستند و بخشی از هزینههای آنان را نیز میپردازند، یکباره چرخش از خود نشان داده و مذاکره با تهران را در دستور کار خود قرار دادهاند.
اگرچه حضور اماراتیها در یمن یا بسیاری از پروژههای یاد شده با هماهنگی امریکاست، ولی ژست عقبنشینی محدود از یمن یا مذاکره با تهران، در یک برنامه انگلیسی برای مصون ماندن از تحولات آتی منطقهای است. حاکمان دبی که در درون تیم رهبری امارتهای خود با چالش جدی روبهرو هستند، حال که بحرانسازی در یمن به بنبست رسیده و انگلیسیها در تدارک طرح سیاسی جدیدی بهجای توافق هستند، قصد پرداخت هزینههای جنگی در مقابل قدرتیابی انصارالله و ارتش یمن و عملیات پهپادی و موشکی آنها را نداشته، با ساماندهی القاعده و داعش در برخی استانهای جنوب یمن و تمرکز اصلی در مناطق جنگی یا بنادر و جزایر راهبردی یمن، از هماکنون سهم خود را از کیک این کشور با راهنمایی انگلیس تعیین کردهاند.
بیشتر بخوانید:
فرود دومین موشک نقطهزن یمن بر سر شبهنظامیان
اعلام جنگ نیروهای اماراتی علیه دولت مستعفی یمن
آخرین بازی اماراتیها در یمن
حاکمان دبی بهشدت از هرگونه رخداد جنگی که با تنشسازی امریکا در خلیج فارس و تنگه هرمز شکلگیرد خود را قربانی میدانند و این امر برای انگلیس که به موازات خروج از اتحادیه اروپا، باید جای پای تاریخی خود در غرب آسیا و خلیج فارس و دریای سرخ را محکم کند، بسیار حیاتی است؛ لذا کاستن از فشارهای قبلی در مناسبات مالی با تهران یک طعمه فریبکارانه است که در هرگونه مذاکره باید مورد توجه باشد. اماراتیها برای مشارکتدهی صهیونیستها در ائتلاف نظامی امریکا که برای خود نقش اطلاعاتی و فناورانه قائل شدهاند، بستر حضور را فراهم کردهاند که ماهیت ژست مذاکره با تهران را آشکار میکند و در یمن نیز با ساماندهی دهها تیپ از مزدوران و القاعده و داعش، ستون فقرات استمرار جنگافروزی در یمن هستند.
البته تمامی عناوین فعالیت امارات با دستور کار انگلیس اجرا میشود، یعنی امارات یک نقش نیابتی در سیاستهای همهجانبه انگلیس و سپس امریکا داشته و نقاب خروج از یمن یا مذاکره با تهران، صرفاً برای کاهش هزینههای موجودیتی است. این نکته برای یمنیها بسیار روشن است و دستگاههای سیاسی و امنیتی ایران نیز، رفتارهای نیابتی یا خدمترسانی به صهیونیستها را توسط امارات، نوعی استمرار عداوت و برخلاف حسن همجواری ارزیابی میکنند.
ادامه اقدامات مرموز امارات در خلیجفارس، ائتلاف نظامی امریکایی، تداوم جنگ و کشتار در یمن، انگیزه جدی تولید خواهد کرد تا قبل از انگلیس و امریکا هزینههای غیرقابل تحمل بپردازند و اقتصاد و موجودیت خود را بهخطر بیندازند. توافقات سری با صهیونیستها برای حضور اطلاعاتی در امارات و نقشآفرینی در خلیج فارس و تنگه هرمز و همکاری ضدایرانی و بهشکل آشکار، نهتنها برای حاکمان دبی امنیت و ضمانت حیات نخواهد داشت بلکه با توجه به فضای رسمی و عمومی در ایران و نسبت به رژیم صهیونیستی، بر شدت واکنشهای ایرانی خواهد افزود. فاصله گرفتن از پروژههای استعماری انگلیس، ماجراجویی امریکایی و تنشسازی صهیونیستی، توسط امارات، کوتاهترین مسیر برای آرامش و سلامت و جلوگیری از آسیبهای مهلک خواهد بود.