فارس من| قطار تغییرات در ایستگاه قضا

به گزارش خبرگزاری فارس، در مدتی که از حضور آیت الله رئیسی به عنوان رئیس دستگاه قضا می‌گذرد،تغییرات زیادی در بدنه قوه قضائیه رخ داده این تغییرات که هم راستا با سندتحول در این دستگاه‌ بوده کاملا مشهود و بارز است.

اولین تغییرات در حوزه سخنگو بود؛ غلامحسین محسنی اژه‎ای که سالها همزمان با معاونت اولی در قوه قضائیه عهده دار این سمت بود از این جایگاه کنار رفت و غلامحسین اسماعیلی عهده دار آن شد.

دومین تغییر،در دیوان عالی کشور بود که حسین کریمی پس از چهار سال و نیم فعالیت، صندلی ریاست خود را به حجت الاسلام مرتضوی مقدم سپرد.

تغییر بعدی،تغییر در دادستانی تهران بود؛ عباس جعفری دولت‎آبادی بعد از 10 سال، ریاست این نهاد مهم را به علی القاصی داد.

در ادامه این تغییرات، حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق که قبلاً معاون اول دادستان کل کشور بود، به عنوان معاون حقوقی منصوب شد و خداییان نیز که قبلا معاون حقوقی بود، به عنوان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور منصوب شد و تویسرکانی از سازمان ثبت اسناد به مشاور ریاست قوه قضائیه رفت.

همچنین غلامحسین اسماعیلی که علاوه بر سخنگو بودن،رئیس کل دادگستری استان تهران بود در روزهای اخیر از دادگستری رفت و به عنوان رئیس حوزه ریاست معرفی شد و جای آن،محمد جواد حشمتی که معاون حقوق عامه دادستان کشور بر صندلی ریاست دادگستری پایتخت نشست و وجود برخی تغییرات در ریاست سازمان زندان تهران و زیر مجموعه آن نیز نباید از قلم بیفتد.

چابک‌سازی در دستگاه قضا

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در این باره به خبرنگار فارس گفت: دستگاه قضا در دوره جدید کار خود را با سند تحول آغاز کرده و از محور‌های مهم این برنامه تحولی، شاخص‌هایی مانند چابک‌ سازی و کوچک‌ سازی ستاد است.

وی ادامه داد: ساختار جدید و تغییرات در قوه قضائیه به شدت مورد تأکید رئیس دستگاه قضا است بطوری که بسیاری از پست‌های سازمانی و ستادی حذف خواهند شد و این روند تغییرات ادامه خواهند یافت.

به گزارش فارس، پیشتر گفته شده که در ساختار جدید حدود 40 درصد از پست هایی که مستقیم با رئیس قوه قضائیه ارتباط دارند ادغام یا حذف شده و 20 درصد از پست‌های سازمانی ستادی نیز حذف می‌شوند و نیروهای شاغل در ستاد قوه قضائیه متناسب با ساختار جدید به سقف و مراجع قضایی منتقل شوند.

ادغام‌ها ادامه دارد

همچنین گفته شد معاونت فرهنگی و امور اجتماعی در هم ادغام و تبدیل به معاونت پیشگیری فرهنگی و امور اجتماعی می‌شود و مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه نیز در معاونت راهبردی ادغام می‌شود و معاونت راهبردی و فناوری قوه قضائیه به‌وجود می‌آید و اداره‌کل حفظ حقوق شهروندی نیز در بازرسی ویژه قوه قضائیه ادغام می‌شود.

در ادامه تغییرات همچنین گفته شد که اداره‌کل امور‌ بین‌الملل در معاونت امور بین‌الملل و ستاد حقوق بشر ادغام می‌شود و چند مرکز نیز در معاونت حقوقی قوه قضائیه ادغام خواهد شد.

مرکز سلامت قوه قضائیه در معاونت مالی و پشتیبانی قوه قضائیه ادغام و بسیاری از ادارات‌کل و مراکز دیگر در ساختار جدید به‌صورت ادغامی عملیاتی و اجرایی می‌شود.

با این اوصاف؛تغییرات در این دوره با تحولات زیادی روبرو بوده و این تغییرات در لایه های مهم معاونت‌های قوه قضائیه به چشم می‌خورد.

به گزارش فارس، در سامانه فارس من موضوعی با عنوان لزوم تغییر در بدنه قوه قضائیه ثبت شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی