«شهریار» صاحب گذرگاه می‌شود

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس مریم گلباز: شهر تهران دارای پنج محله قدیمی چاله میدان، بازار، سنگلج، عودلاجان و ارگ است و بیشترین بناهای تاریخی و موزه های این شهر در مناطق ۱۱ و ۱۲ شهرداری واقع شده است.

مدتی است مدیریت شهری تصمیم گرفته که پلازای فرهنگی در پهنه رودکی  را ایجاد کند و برنامه های در این زمینه دارد.

پهنه رودکی کجاست؟

 پهنه فرهنگی رودکی از شمال به خیابان انقلاب، از جنوب به خیابان نوفل لوشاتو، از شرق به خیابان حافظ و از غرب به خیابان حضرت ولی‌عصر (عج) منتهی می شود که در آن ۳۸ ساختمان تاریخی و ارزشمند شناسایی شده و مرمت این بناها در دستور کار قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، بخش‌هایی از پهنه رودکی به پیاده راه تبدیل ‌و کار‌های فرهنگی و هنری در آن تقویت می‌شود. عملا این پهنه به پلازای فرهنگی - هنری شهر تهران تبدیل خواهد شد.

یکی از این پیاده راه ها ، پیاده راه شهریار است که از فردا کلنگ احداث آن زده می شود و تا پایان سال آماده بهره برداری می شود.

برزین ضرغامی رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران امروز در این باره به خبرنگار فارس گفت: بزودی احداث پیاده راه شهریار آغاز می شود و برای این منظور در حال هماهنگی با دستگاه های مربوطه هستیم.

وی ادامه داد: بودجه لازم برای انجام این کار در نظر گرفته شده است و مشکلی وجود ندارد.

مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران افزود: از دهه 70 وزارت ارشاد به دنبال این بود که فضای بین تئاتر شهر و تالار وحدت را به هم متصل کند چندین طرح وجود داشت ولی عملیاتی نشد. 

وی بیان کرد: جلساتی در سال 97 با حضور شهرداری منطقه 11 داشتیم و در نهایت اجرای این کار در اولویت قرار گرفت و کار آغاز شد.

توسعه راسته کتاب فروشان

پیرایش محور رودکی با هدف زنده سازی محیط های فرهنگی انجام می شود و همچنین قرار است راسته کتاب از میدان انقلاب تا چهار راه کالج ایجاد شود.

محمد جواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در این باره گفت: بازسازی پهنه رودکی در دستور کار است و راسته کتاب فروشان توسعه می یابد.

 

به گفته این عضو شورای شهر تهران، دو گذر فرهنگی در این راستا تعریف کردیم که از میدان انقلاب آغاز و به چهارراه ولی‌عصر، چهار راه کالج و نوفل لوشاتو می‌رسد و به پهنه اصلی گذر فرهنگی وصل می‌شود. گذر دوم از میدان هفتم تیر تا سر حافظ را شامل می‌شود. این گذرها را به عنوان گذر کتاب تعریف کرده ایم.

وی در ادامه اضافه کرد: سالن فرهنگ به عنوان یکی از قدیمی‌ترین سالن‌های پایتخت شناخته می‌شود و در کنار مرکز ارامنه که در انتهای خیابان خارک در کنار ۴ سفارت خانه روسیه، فرانسه، واتیکان و ارمنسان واقع شده نیز بر قوام فرهنگی، هنری و معماری این پهنه افزوده است. البته در تعیین محدوده فرهنگی رودکی نباید از وجود مراکز فرهنگی ای مانند وزارت ارشاد و انتشارات‌ معتبر گیتا شناسی غافل ماند.

 خیابان‌ به عنوان یکی از عناصر شهری که ساکنان محلات را برای گذران اوقات فراغت و یا رفع نیازهای روزمره در خود جای می‌دهد و به اعتقاد مسؤولان باید شهر تهران فضاهای شهری بایداز  ماشین‌محور به فضایی انسان‌محور تبدیل شود و  البته در گذشته اقداماتی در این باره صورت گرفته است.

رینگ فرهنگی تهران کجاست؟

حسن خلیل آبادی عضو شورای شهر تهران امروز در این باره به خبرنگار فارس گفت:به طور طبیعی ایجاد فضاهای فرهنگی جزو نیازهای اصلی شهر است . شهری پر از آجر و سیمان و بتن داریم و باید این شهر انسان محور باشد.

وی ادامه داد: این راسته نمادین است و با توجه به اثاری که در این محدوده قرار دارد می توان آن را رینگ فرهنگی نامید.

این عضو شورای شهر تهران به راسته صنایع دستی و کتاب در تهران اشاره کرد و گفت: به علت نزدیکی تالار وحدت و تاتر شهر این مکان نیز گذر فرهنگی می شود. 

به گفته خلیل ابادی، شورای شهر تهران این موضوعات را در برنامه توسعه سوم دیده است.

به منظور توسعه فضاهای فرهنگی در  لایحه بودجه 1397 موضوع «طرح پهنه فرهنگی هنری رودکی» تحت عنوان پلازی فرهنگی  در دستور شهرداری تهران قرار گرفت.

مطالعات این منطقه مربوط به سال‌های قبل است و اولین بار در سال 83 آغاز شد و این مقطع نیز با عنوان گذر شهریار مورد توجه قرار گرفت.

همچنین در دوران مدیریت سابق شهرداری تهران در زمان  وزارت جنتی و شهرداری محمد باقر قالیباف نیز تفاهم نامه ای بین دو حوزه برگزار شده که یکی از محورهایش تقویت حوزه های فرهنگ و هنر بوده است.

حذف زوائید بصری ساختمان ها در خیابان انقلاب از قبل آغاز شده بود و در حال حاضر این کار در خیابان ولی‌عصر و خیابان‌های داخلی مانند رازی و نوفل لوشاتو آغاز شده است و قرار است ظرف چند روز آینده محور شهریار هم در دستور کار قرار گیرد.

احداث پهنه رودکی از 2 سال پیش در دستور کار است

مدیران شهری معتقد هستند که باید شهروندان در زمینه توسعه فضاهای فرهنگی ورود کرده و بدون مشارکت شهروندان این اقدامات امکان پذیر نیست.

احداث پهنه رودکی بیش از 2 سال است که در دستور کار قرار گرفته است و  نصراله آبادیان شهردار منطقه 11 در این باره گفت:  شهر تهران در گذشته دارای مکان‌های فرهنگی و مجموعه‌های کارگری ارزشمندی بوده که کارکردهایی برای تئاتر و سینما داشته است اما خیلی از عناصر معماری ارزشمندی که در این محدوده بوده در یک پروسه زمانی کوتاه هویت خود را از دست دادند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی این اتفاق وجود بازار و توسعه تجارت بود که باعث تغییر کاربری فضاهای فرهنگی شده است. یکی از حوزه‌های کاری همه مناطق تهران صیانت از ظرفیت‌های بالقوه‌ای است که دارند. یکی از مناطقی که دچار این موضوع شده همین محدوده‌ای است که به اسم پهنه رودکی نام گرفته است.

آبادیان اضافه کرد: خیلی از خانه‌های تاریخی به انبار تبدیل شده و وجود فرهنگ و هنر در این محدوده در خطر قرار گرفته و عملا کارکرد خودش را از دست داده است. به همین دلیل هم دست به کار شدیم و از مرکز مطالعات شهرداری تهران خواستیم تا این موضوع را به عنوان یک مساله مورد مطالعه‌ و بررسی قرار دهد.

بر اساس این گزارش، همچنین در خیابان نوفل لوشاتو عمارت تماشاخانه‌ که به انبار پوشاک و لباس تبدیل شده بود به سالن تئاتر با حدود 400 صندلی تبدیل شد و همچنین خانه‌های متعددی که ارزش مادی و معنوی زیادی داشتند و به عنوان انباری استفاده می‌شدند  تملک و به فضای فرهنگی تبدیل شده‌اند.

قرار است تا پایان سال جاری خیابان شهریار پیاده راه فرهنگی می شودو در این زمینه شهرداری بودجه لازم را در نظر گرفته و  به اعتقاد مسؤؤلان شهری با وجود مشکلات مالی شهرداری  این اقدامات در برنامه توسعه سوم دیده شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی