دیدار اعضای جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با خانواده شهدی فضایی

به گزارش  حوزه احزاب و تشکل‌ها گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اعضای شورای مرکزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در ایام حج ابراهیمی، سالروز واقعه منا و شهادت ۴۶۵ تن از حجاج ایرانی، به دیدار خانواده شهید سید احمد حاتمی کلشتری، دانشمند و پروفسور فضایی ایران که پیش از وقوع این حادثه و در جریان حادثه سقوط جرثقیل در خانه خدا به شهادت رسید، رفتند.

مجتبی شاکری، دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در این دیدار با تاکید بر شهادت مظلومانه حجاج ایرانی از چهار سال گذشته تاکنون، دیدار و ادای احترام از خانواده‌های این شهدا را یک تکلیف عنوان و ضمن بزرگداشت یاد شهید حاتمی، خاطرنشان کرد: مقایسه زمان وقوع این حادثه با گستاخی وحشیانه آل سعود نسبت به حجاج با ذلت و سرخوردگی که اکنون در اوج گیری اقتدار نظام جمهوری اسلامی دچار آن شده اند به دنبال مفری برای فرار از چنگال قدرت اسلام و امت اسلامی هستند، نشان می‌دهد ما راهبردمان را به درستی انتخاب کرده ایم و ان شاالله به وعده‌های خداوند متعال دست پیدا می‌کنیم.

وی به ذکر خاطره‌ای در این زمینه پرداخت و گفت: یکی از شاگردان علامه طباطبایی روزی در دقایق اولیه پس از نماز صبح و پیش از حضور شاگردان ایشان و آغاز جلسه درس و بحث، در محضر ایشان بود. مرحوم علامه نیز مشغول ذکر بوده که با مشاهده بهت و حزن شاگرد از وی می‌پرسند که آیا به وعده‌های الهی ایمان داری؟ آن فرد تعریف می‌کند که نمی‌توانست به این سوال پاسخ منفی بدهد، اما سری تکان می‌دهد به نشانه اینکه آری، اما نه آن طور که شما می‌گویید. علامه می‌فرمایند آیا نمیدانی به این وعده الهی که خدا ما را می‌بیند و ما در همه لحظات در محضر او هستیم؟ مگر شک داری به آیه شریفه «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا (آیه ۶٩ سوره عنکبوت)». این ماجرا چنان آن شاگرد، یعنی آیت الله نجفی قمشه‌ای را تحت تاثیر قرار داد که بعدا وی به جست و جوی ویژه قرآن پرداخت و ۴۰۰ وعده الهی را از این منبع وحی الهی گردآوری کرد.

شاکری با بیان اینکه تحقق بسیاری از وعده‌هایی که اوایل انقلاب اسلامی مطرح می‌شد، برای ما دور از ذهن بود و هنوز دریچه‌ای گشوده نشده بود که بدانیم قرار است چه اتفاقی بیفتد، افزود: به تدریج آیات الهی در جریان انقلاب یک به یک محقق شد و بسیاری از جانبازان، ایثارگران و شهدا این آیات را در مواقع مختلف دیده و درک کرده اند.

وی با بیان اینکه ایجاد یک نظام مقتدر و مستقل در کشور ایران به افسانه می‌مانست، گفت: این در حالی است که امروز ابرقدرت‌ها به جایگاه ویژه ایران در مناسبات جهانی اقرار می‌کنند. کمااینکه اخیرا ترامپ نیز ایران را یکی از ابرقدرت‌های پهپادی جهان خواند؛ یا همین که ژنرال پاول، سناتور امریکایی ذلیلانه از ظریف درخواست مذاکره مستقیم وی را با ترامپ با کرده و پاسخ نه شنیده، این نمونه‌ها نشان می‌دهد به برکت خون شهدا تهدید‌ها و گردن کشی‌ها به استیصال تبدیل شده است. دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با بیان اینکه وعده حق خداوند درباره عربستان نیز حتما محقق خواهد شد، گفت: خون به ناحق ریخته شده کشته‌های یمنی حتما گریبان سعودی‌ها را خواهد گرفت و همین حالا هم آن‌ها به دنبال بازگشت از بسیاری مواضع قبلی خود هستند.

در این دیدار فرشته روح افزا، همسر شهید حاتمی ضمن مرور آنچه که برای این شهید در مکه رخ داد، گفت: شهید پس از ارسال آخرین عکس در خانه خدا، به هتل بازگشته و با ایران تماس داشته. همراهان شهید حاتمی تعریف می‌کنند که با چهره‌ای نورانی و لبخندی عجیب او را دیده اند. پس از آن در ساعت ١٧ طوفانی اتفاق می‌افتد و جرثقیل سقوط می‌کند. اما شهید حاتمی در جریان سقوط جرثقیل به شهادت نرسید، چراکه شاهدان عینی نقل می‌کنند که سعودی‌ها او را دست بسته سوار خودروی آمبولانس کرده و از معرکه سقوط جرثقیل به جای نامعلومی منتقل می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه تمام شواهد نشان می‌دهد شهادت همسرم در ماجرای سقوط جرثقیل اتفاق نیفتاده است، گفت: خانواده شهید رکن آبادی نیز برای پیگیری چگونگی شهادت وی به دنبال ایجاد یک تشکل مردم نهاد بود و ما جلساتی داشتیم، اما به من تذکر دادند که دست از این تحرکاتت بردارد و مصاحبه نکن و گفتند که حالا بچه هایت بی پدر شدن میخواهی بی مادر هم بشوند؟! تاکید برخی وابستگان به دولت این است که شهید رکن آبادی در حادثه منا و شهید حاتمی در حادثه جرثقیل به شهادت رسیده اند و غیر از این نیست. در حالی که شواهد چیز دیگری را نشان می‌دهد.

برادر خانم روح افزا نیز که رابطه رفاقت دیرینه با شهید حاتمی داشته است، از پیگیری‌های خود برای اطلاع از وضعیت شهید این طور گفت: پس از سه روز تماس مکرر با بعثه در نهایت اعلام کردند که شهید حاتمی را کیلومتر‌ها دورتر از محل حادثه در سردخانه تحویل داده اند. فردی که برای شناسایی رفته بود با این تصور که پیکر ایشان زیر جرثقیل آسیب جدی دیده یا له شده، ابتدا از شناسایی وی خودداری کرده بود، اما بعد دو پزشک پیکر را مشاهده کرده. خبری از له شدن یا آسیب پیکر شهید نبود و رد خونی از دهان تا گوش وی نیز روی صورتش وجود داشت.

وی خاطرنشان کرد: همه چیز نشان می‌داد که شهید حاتمی در جریان سقوط جرثقیل جان نباخته و اتفاق دیگری افتاده است، اما حتی پس از انتقال پیکر به ایران، به ما اجازه کالبدشکافی ندادند و گفتند نیازی نیست. پیکر را شسته شده و کفن کرده از عربستان به ایران منتقل کرده بودند که این خود برای ما محل سوال بود. هیچ آسیبی که نشان دهد ایشان زیر جرثقیل مانده است نیز وجود نداشت.

وی با بیان اینکه اصابت قطعه‌ای از جرثقیل می‌تواند بدن انسان را متلاشی کند، گفت: این در حالی است که شاهدان عینی دیده بودند که ایشان را سالم سوار آمبولانس کرده بودند. در داخل کشور نیز برخی از وابستگان به دولت به ما توصیه کردند که اصلا در پی کنکاش این موضوع نباشیم. پیکر شهید نیز که به ما اعلام شد به نماز جمعه رفت و در تاریخ ٢٧ شهریورماه ٩۴ تشییع شد.

خانم روح افزا، همسر شهید حاتمی از اینکه رییس جمهور همان زمان در صحن سازمان ملل اصلا اشاره‌ای به این حادثه نکرده بود، به شدت گلایه‌مند بود و گفت: قطعا شورای عالی امنیت ملی رییس جمهور را در جریان قرار داده بود، اما چرا در صحن سازمان ملل همان زمان دادخواهی نشد؟
وی با بیان اینکه شهید حاتمی پیش از این نیز زیر ذره بین عناصر خارجی بود، گفت: ایشان در گرفتن ویزا از برخی از کشور‌ها مشکل داشتند.
همسر شهید حاتمی یکی از افتخارات این شهید بزرگوار را کسب دو مدرک فوق دکترا بدون ثبت حتی یک مقاله «آی اس آی» عنوان کرد و گفت: ایشان نمی‌خواست حتی در این حد علم خود را بفروشد و من بار‌ها تاکید می‌کردم بدون ثبت این مقالات، در هیات علمی دانشگاه به مشکل برخورد می‌کنی، اما شهید می‌گفت از طریق اختراع این موضوع را جبران می‌کند و حاضر به ارائه مقاله به «آی اس آی» نیست.

 

 

وی با بیان اینکه شهید حاتمی علاوه بر عضویت در هیات علمی پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران، فعالیت‌های علمی بسیاری داشت، گفت: وی علاوه بر فعالیت‌های علمی مختلف، روی پروژه وسیعی تحت عنوان «انسان مجازی جامعه مجازی» فعالیت می‌کرد.
روح افزا با بیان اینکه تلاش‌های وی برای تولید یک مستند درباره زندگی شهید حاتمی هنوز به نتیجه نرسیده است، در عین حال از گردآوری و تالیف کتابی خبر داد که در آن تمام اقدامات شهید و پروژه‌هایی که در آن مشارکت داشته معرفی خواهد شد.
برای همسر شهید تعجب برانگیز بود که پیش از اعلام خبر شهات وی از رسانه‌های داخلی، یک رسانه اسرائیلی اعلام کرده بود که یک پروفسور فضایی ایران در جریان سقوط جرثقیل در مکه جان باخته است؛ اما این مبهم است که چرا این موضوع توسط نهاد‌های مسوول پیگیری نشد و ابهامی برای آن‌ها ایجاد نکرد.

این روز‌ها علیرضا، پسر شهید حاتمی نیز پا جای پدرش گذاشته و در مقطع کارشناسی در رشته مکانیک در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل است.

 اعضای شورای مرکزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در این دیدار با اهدای تندیس و قاب عکس منقش به نام حضرت زهرا (س) به همسر شهید حاتمی، از مقام وی تجلیل به عمل آوردند.

انتهای پیام/ 

برچسب ها:

سیاسی