به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رمز ارز، بیت کوین، ارز دیجیتالی، بلاک چین، ماینر و مزرعه استخراج واژههایی هستند که شاید برای برخی از ما شناخته شده و برای برخی سرشار از ابهام باشد؛ اما کسی نیست در عصر انقلاب ارتباطاتی، این واژهها دستکم به گوشش نخورده باشد.
*مبادله ارزهای دیجیتال در داخل کشور غیرمجاز است
در مصوبه 6مردادماه هیأت دولت، استخراج رمز ارزها قانونی اعلام و فعالیت ماینرها صرفاً از کانال اخذ مجوز از وزارت صمت، امکان پذیر شد.
اما موافقت با استخراج بیت کوین درحالی است که بند اول مصوبه مذکور با وجود قانونمند کردن استخراج رمزارزها، صراحتاً اعلام کرده معامله ارزهای دیجیتال شامل هیچ گونه "حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی" نیست و مسئولیت خطرپذیری معامله رمز ارزها را صرفاً متوجه طرفین این گونه تبادلات دانسته است.
ناصر حکیمی، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی نیز در همین رابطه گفته است: «استفاده از رمزارزهای جهان روا مانند بیت کوین در بحث پرداخت، معامله، خرید و فروش ممنوع است، اما استخراج آن فرآیندی کاملا جداگانه است که میتواند به عنوان یک فعالیت مدنظر قرار گیرد.»
البته پیش از این نیز بانک مرکزی بارها مخالفت جدی خود را با هرگونه معامله رمز ارزها در داخل کشور اعلام کرده بود. به عنوان مثال، می توان به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی از سیامین جلسه شورای عالی مبارزه با پولشویی در نهم دی 96 اشاره کرد که اعلام شده بود: «به کارگیری ابزار بیت کوین و سایر ارزهای مجازی در تمام مراکز پولی و مالی کشور ممنوع شد و از تمام شعب و واحدهای تابعه بانکها و موسسات اعتباری و صرافیها خواسته شده، به طور جد از ترویج ارزهای یاد شده اجتناب کنند».
همچنین بانک مرکزی در اطلاعیهای در تاریخ 19 اردیبهشتماه 98 اعلام کرد: «تشکیل و فعالیت اشخاص برای ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک، از نظر این بانک، غیرمجاز محسوب میشود. بانک مرکزی حق پیگرد قانونی اشخاصی را که با نادیده گرفتن مقررات، به ایجاد و اداره شبکه اقدام یا نسبت به آن تبلیغ میکنند، برای خود محفوظ میداند».
*رئیس کل بانک مرکزی: راهاندازی شبکه ارزهای دیجیتال داخل کشور، غیرقانونی است
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در 19 تیرماه 98 در حاشیه جلسه هیأت دولت درباره وضعیت قانونمند کردن ارزهای دیجتال گفت: «اگر خواسته شود که شبکه ارزهای دیجیتال در داخل کشور راه اندازی شود، با توجه به اینکه بانک مرکزی انحصار انتشار پول را دارد، ارزهایی که بر پایه ریال و طلا و … ایجاد شود، غیرقانونی است».
با این وجود، بررسی های برخی سایتهای پربازدید خرید و فروش کشور توسط خبرنگار فارس نشان میدهد این سایتها جولانگاه فرصت طلبانی هستند که با وجود هشدارهای متعدد بانک مرکزی و دستگاههای امنیتی مرتبط، به وفور و به صورت علنی، موضوع خرید و فروش انواع رمزارزها را در بوق و کرنا کردهاند و جالبتر آنکه سایتهای مرجع که مسئولیت انتشار این قبیل آگهیها را به عهده دارند، در تأیید و انتشار اگهیهایی با عناوینی همچون آژانس خرید و فروش ارزهای دیجیتال هم مضایقه نمیکنند.
تصاویر برخی از آگهیها خرید و فروش بیتکوین در یکی از سایتهای پربازدید کشور در ادامه آمده است:
انتهای پیام/