حمیدرضا صالحی نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد گفت: اعمال سیاست ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی از سوی دولت همانند زلزله ای بود که اقتصاد کشور را نابود کرد.
صالحی افزود: این تصمیم که بدون مشورت با بخش خصوصی و حتی کارشناسان صورت گرفته بود شوکی عظیم به اقتصاد مملکت و فعالان اقتصادی وارد کرد.
وی در ادامه ضمن تاکید بر اصلاح زیرساخت های تولید در کشور اظهارداشت: تولید اساس هر اقتصادی است و دولت باید بصورت جدی به این عرصه ورود پیدا کند.
نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: متاسفانه تولید کنندگان و فعالان اقتصادی امروز با مشکلات عدیده ای مواجه هستند از اینرو می طلبد دولتمردان دست فعالان اقتصادی را به گرمی بفشارند و از آنان حمایت کنند.
وی در ادامه افزود: یک زمانی برای حمایت از خودروهای داخلی مانند پراید، سمند، پژو و غیره تعرفه واردات به بهانه پائین بودن قیمت دلار وضع می شد.
صالحی با بیان اینکه تعرفه واردات خودرو به ۱۲۰ درصد رسیده است، اظهارداشت: اکنون که دلار ۱۲ هزار تومان است چرا باید تعرفه واردات خودرو همچنان بالا باشد مگر کار وزارت صنعت، معدن و تجارت رگولاتوری نیست.
وی به رادیو اقتصاد گفت: بدون شک کاهش تعرفه واردات خودرو بر بازار تاثیرگذاشته و به تبع قیمت خودروهای داخلی نیز پائین خواهد آمد.
نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با طرح سئوالی مبنی بر اینکه آیا وزارت صمت فقط وزارت خودروست، افزود: این همه صنعت در کشور وجود دارد مگر صنایع مزبور نیاز به حمایت تعرفه ای ندارند.
وی اظهارداشت: صنایع دیگر در کشور بدون حمایت تعرفه ای روی پای خود ایستاده و قیمت تولیدات این بنگاه ها هم رقابتی است.
صالحی با بیان این جمله که صنعت خودرو از سال های دور مورد حمایت تعرفه ای دولت بوده است، گفت: علی رغم تمامی حمایت ها محصولاتی خودرویی تولید داخل فاقدکیفیت و استانداردهای لازم است و در ضمن با قیمت های بالا به مردم عرضه می شود.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود به مقوله عوارض صادراتی نیز اشاره کرد و افزود: بسیاری ازکالاها مانند روی، مس، آلومینیوم، سیمان، فولاد و غیره با سوبسید انرژی کشور یعنی با انرژی ارزان در حال تولید هستند.
نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران اظهارداشت: برای جلوگیری از صادرات مواد و کالاهای خام عوارض صادراتی وضع می کنند تا خام فروشی اتفاق نیفتد.
وی تصریح کرد: گذر اشتغال، توسعه صادرات، رشد اقتصادی، ارزآوری، کاهش نرخ بیکاری، پویایی تولید، ایجاد ارزش افزوده بالا و بسیاری موارد دیگر از مسیر تبدیل مواد خام به محصول نهایی می گذرد.
صالحی به رادیو اقتصاد گفت: بطور قطع و یقین با صادرات مواد خام بسیاری از این مزیت ها از دست می رود.
وی افزود: نقدشوندگی مواد خام در خارج از کشور بسیار بالاست و به همین دلیل صادرات مواد خام از جذابیت بیشتری برای افراد برخوردار است.
نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران یادآورشد: دولت با اعمال عوارض صادراتی به دنبال اینکه جذابیت صادرات مواد خام از بین برود و این مواد در داخل ضمن تبدیل به ارزش افزوده بالا روی ریل صادرات قرارگیرد.
انتهای پیام/