به گزارش مشرق، یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود روز سهشنبه گفت که آزادی بیان و آزادی تجمع در هنگکمگ باید مورد حمایت قرار بگیرد.
وی در مداخله آشکار در امور هنگکنگ گفت آزادی بیان و آزادی تجمع ارزشهای اصلی هستند که با مردم هنگکنگ به اشتراک میگذاریم و از این آزادیها باید حفاظت شود.
بیشتر بخوانید:
روایتی از جنگافروزیهای آمریکا در دنیا
چین بارها به آمریکا و انگلیس درباره دخالت در امور هنگکنگ و دیدار با سران معترضان هنگکنگی اعتراض کرده است.
وزارت امور خارجه چین شنبه هفته جاری نیز به دولت انگلیس در خصوص دخالت در امور داخلی خود تذکر داد.
هفته گذشته و در ادامه ناآرامیها در هنگکنگ علیرغم هشدارهای چین، معترضان پرچمهای «انگلیس» و «آمریکا» را در خیابانهای این منطقه تحت حاکمیت پکن، در دست گرفتند. شنبه گذشته معترضان با تشکیل جمعیتی چند هزار نفری در نقاط مهم ناحیه «مونگکوک» پرچم آمریکا و انگلیس را بالای سر برافراشتند.
«کاری لام» رئیس منطقه هنگکنگ نیز روز سهشنبه گفت: «خشونت، خواه استفاده از خشونت یا اینکه تحریک به خشونت باشد، موجب میشود که هنگکنگ در مسیر بدون بازگشت قرار گیرد و جامعه هنگکنگ را در وضعیت نگرانکننده و خطرناکی سوق میدهد.»
هنگکنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بوده است، اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا، به جمهوری چین پیوست. این منطقه، بیش از هفت میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار میرود.