گزارش روایت ازسیلاب 15 شهریور و پیش‌نویس آن اواخر مهر اعلام می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: 250نفر از اساتید دانشگاهی در هیأت رسیدگی به تهیه گزارش سیلاب همکاری دارند که در مرحله اول، ارائه گزارش فقط به روایت و مستند از سیل می‌پردازد که در قالب پیش نویش از روز اول هفته آینده این گزارش در اختیار مهندسان مشاور، انجمن‌های علمی، متخصصان و دستگاه‌های نظارتی ارسال می‌شود که نظر نهایی خود را بدهند که پس از آن گزارش سیلاب در 15 شهریور اعلام عمومی می‌شود.

وی افزود: در گزارش نهایی سیلاب که اواخر مهرماه اعلام می شود به مسائلی مانند پیش بینی سیل ، وضعیت بسترها، خسارات، تحلیل و نتیجه گیری پرداخته شده است که امیدواریم پیگیری این موضوع توسط دولت در دستور کار برای رسیدگی به حوادث این چنینی قرار گیرد.

نیلی احمدآبادی اضافه کرد: در هفته‌های آینده نشستی را با اسکاپ که مهم ترین نهاد بین‌المللی در موضوع رخدادها در منطقه و آسیای غربی است را با حضور 2 دانشگاه از کشور چین ، کشور آلمان و سفارت هلند خواهیم داشت که از ظرفیت آنها استفاده خواهیم کرد که در این رابطه باید بگویم سعی داریم شبکه شکل گرفته همچنان بتواند به کار خود ادامه دهد.

وی افزود: در سال جاری یعنی سال ۹۷_۹۸ حدود  ۱۳ هزار دانشجو را پذیرش کردیم که ۴ هزار نفر در مقطع کارشناسی بودند که چندین سال است ما ظرفیت مقطع  کارشناسی را تغییر نداده‌ایم، تعداد ۷ هزار دانشجو در مقطع ارشد و هزار و ۲۰۰ نفر در مقطع دکتری پذیرش کردیم‌. همچنین ۷۰۰ نفر از دانشجویان ارشد و ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان دکتری از طریق آیین نامه استعداد درخشان پذیرش شدند.

نیلی احمد آبادی ادامه داد: موضوع مهم دیگر مسأله رساله دکتری است که باید بر اساس نیاز جامعه باشد، از این رو با شرکت فولاد مبارکه و وزارت نفت مذاکرده کردیم تا از رساله‌های دکتری استفاده بهینه‌ای کند.

رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: جمعیت دانشگاه تهران امروز به ۴۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده اما هدف ما افزایش کیفیت آموزشی دانشگاه است به همین دلیل نسبت استاد و دانشگاه به دقت رعایت شده است، ما سعی کردیم نسبت استاد و دانشجو را در شاخص‌های ملی و بین‌المللی رعایت کنیم. همچنین برنامه‌ مهارت‌های نرم را برای دانشجویانمان در نظر داریم. همچنین  دانشگاه سعی می‌کند پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری را در اختیار جامعه قرار بدهد از این رو یکی از پل‌های ارتباطی بین مردم و دانشگاه جهت بهره بردن از پایان‌نامه‌ها پارک‌های علم و فناوری است. ما همچنین از طریق پارک‌های علم و فناوری می‌توانیم ایده‌های دانشجویان را به اشتغال تبدیل کنیم.

نیلی احمد آبادی افزود: برگزاری دوره مهارت‌های نرم در دانشگاه تهران مورد توجه است. دانشگاه تهران تلاش می‌کند پایان‌نامه‌ها در جامعه مورد استفاده قرار گیرد. در طرح رویش با کمک مراکز و پارک‌های علم و فناوری، ایده‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان به کسب و کار تبدیل می‌شود‌.

وی تصریح کرد: با وزارت نفت و شرکت فولاد مبارکه توافق کردیم قبل از پذیرش دانشجو، عناوین مورد نیاز را اعلام کنند و این شرکت‌ها از هزینه‌های مالی پایان‌نامه‌ها حمایت خواهند کرد. این اقدام به تقاضای صنعت پاسخ خواهد داد.

رئیس دانشگاه تهران در ادامه گفت: یکی دیگر از اهداف دانشگاه، تمرکز روی دانشجویان کارشناسی است. دانشگاه در سال قبل الگوی «کهاد» را معرفی کرد که براساس آن دانشجوی رشته مهندسی می‌توانست بسته کارآفرینی دریافت کند. امسال مدلی دو وجهی را پیگیری خواهیم کرد، با این تفاوت که این بسته در برنامه آموزشی قرار خواهد گرفت. دانشگاه تهران این امکان را برای فارغ‌التحصیلان فراهم می‌کند که فرد دارای 2 تخصص باشد. دانشگاه نیازمند ارائه دستاوردهای خود به جامعه است؛ اما هنوز نتوانسته‌ایم دستاوردهای خود را آن‌طور که باید به جامعه ارائه دهیم.

وی ادامه داد: شبکه خبرنگاران دانشجویان دانشگاه تهران را راه‌اندازی کرده‌ایم، همچنین نمایشگاه پژوهش‌‌های مجازی‌ در راستای ارائه دستاوردهای دانشگاه افتتاح خواهد شد. دانشگاه مسئولیت اجتماعی خود را جدی گرفته و در قالب خوشه‌های فکری با دانشگاه‌های دیگر فعالیت خواهد کرد که از آن جمله می‌توان به حوزه اقتصاد کلان اشاره کرد. بر این اساس، دانشگاه پیشنهاداتی را در حوزه اقتصاد به دانشگاه‌های مختلف ارائه خواهد کرد.

نیلی‌احمدآبادی بیان کرد: دانشگاه تهران امسال تأسیس باشگاه دانش‌آموزی را در دستور کار قرار داده است. دانش‌آموزان بخش بزرگی از جامعه را تشکیل می‌دهند و در این باشگاه امکان حضور دانش‌آموزان فراهم شده است، به ویژه مناطق محروم در دستور کار قرار گرفته است تا دانش‌آموزان این مناطق بتوانند با امکانات دانشگاه تهران آشنا شوند.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت های بین المللی دانشگاه افزود: فعالیت بین‌المللی در ذات دانشگاه‌ها وجود دارد و دانشگاه تهران ریاست یکی از بزرگ‌ترین اتحادیه‌ها تحت عنوان «AUAP» را برعهده دارد. کارآموزی بین‌المللی در این شبکه به تصویب رسیده است و امیدوارم پذیرش دانشجوی خارجی در سال‌ آینده به بیش از ۵۰ درصد برسد.

رئیس دانشگاه تهران درباره اشتغال دانشجویان خاطرنشان کرد: می‌توان ادعا کرد افرادی که مدرک دانشگاه تهران را دریافت کرده‌اند در حوزه کاری خود موفق بوده اند؛ اما دانش‌ و مهارت‌های آن نیز مورد توجه است.

نیلی احمد آبادی از ارتباط با دانش آموختگان خبر داد و افزود: رصد فارغ‌التحصیلان در دانشگاه پیگیری می‌شود، البته به دلیل سربازی پیگیری این اقدام کمی دشوار می‌شود که مطابق استاندارد جهانی برای دانشجویان پسر نیست، عدم دسترسی به دانش‌آموختگان از جمله مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم. در سال‌های اخیر ایمیل دانشجویان را دریافت کرده‌ایم تا با مشکل مواجه نشویم.‌ کانون دانش‌آموختگان دانشگاه تهران را هم تشکیل می‌دهیم و امیدواریم این انجمن بتواند به رصد فارغ‌التحصیلان کمک کند. البته برخی از دانشجویان به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند و پیگیری آن دشوار است. ۲۳ هزار نفر مدرک خود را آزاد کرده‌اند که بیشترین تعداد به ترتیب از دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و امیر کبیر بوده‌اند.

وی  ادامه داد: محور تمامی رسانه‌ها، خبرنگاران هستند. امروزه تولید و پخش خبر افزایش یافته است و ما به لحاظ محتوا به خبرهای خبرنگاران اعتماد داریم.

انتهای پیام/