سفر«عمران خان»به کشمیر در اوج گیری تنش‎های دهلی-اسلام آباد

به گزارش مشرق به نقل از داون، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان درست در میانه اوج گیری تنش های دهلی نو- اسلام آباد در خصوص کشمیر، به این منطقه سفر کرد. 

سفر نخست وزیر پاکستان به کشمیر تحت کنترل اسلام آباد در شرایطی انجام شده که اقدام دهلی در لغو خودمختاری کشمیر تحت کنترل هند، تنش های زیادی را در منطقه به وجود آورده است. 

بیشتر بخوانید:

کشمیر؛ جای پای استعمار در دل جهان اسلام

هند بار دیگر بر کشمیر محدودیت اعمال کرد

ردپای روباه پیر در بحران کشمیر

در همین رابطه « اسد ماجد خان» سفیر پاکستان در آمریکا اظهار داشت که ممکن است نظامیان پاکستانی از مرز افغانستان به کشمیر اعزام شوند.

این وضعیت درحالی است که پاکستان از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کرده تا درباره تصمیم هند مبنی بر لغو اختیارات ویژه جامو و کشمیر تشکیل جلسه دهد.

کشمیر پس از استقلال هند و پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی، میان این دو کشور تقسیم شد، ولی هر دو مدعی حاکمیت بر کل این منطقه هستند.

رهبران محلی در جامو و کشمیر هشدار داده‌اند که لغو اختیارات ویژه این ایالت به عنوان تعرضی به مردم کشمیر تلقی خواهد شد. طی ۳۰ سال گذشته در جریان شورش‌ها علیه حاکمیت هند بر این ناحیه بیش از ۵۰ هزار نفر کشته شده اند.

ناحیه کشمیر عامل اصلی دو مورد از سه جنگی بوده که تاکنون بین هند و پاکستان که هر دو قدرت هسته‌ای هستند، روی داده است.

هند وضعیت خودمختاری در کشمیر را لغو کرده و براساس تصمیم دولت هند، ایالت جامو و کشمیر دیگر حق تصویب قوانین داخلی خود را ندارد و غیر کشمیری‌ها می‌توانند در این ایالت زمین و مستغلات بخرند. با اعلام لغو این امتیازات، خطوط تلفن ، اینترنت و شبکه های تلویزیونی در ایالت جامو و کشمیر قطع شده است و دولت هند محدودیت‌هایی برای رفت و آمد و تجمعات اعمال کرده است.

برچسب ها:

جهان