به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور و قاسمیان رئیس قرارگاه جهادی امام رضا امشب ۲۳ مردادماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی موضوع تفکر و نگاه جهادی به عنوان الگوی موفق برای حل مشکلات کشور پرداختند.
محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در ابتدا با اشاره به اینکه حرکت گروههای جهادی در سال ۷۹ توسط دانشجویان اتفاق افتاد و سازمان بسیج با دستور مقام عظمی ولایت راه اندازی شد گفت: این گروه به عنوان نهادی تسهیل گر و توسعه گر همواره در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه ما از سایر نهادها و خیرین در این مسیر کمک میگیریم افزود: این گفتمان جهادی از نهادهای مالی همه دستگاهها برای حل مسئله استفاده میکند.
زهرایی با اشاره به اینکه ۴ هزار گروه جهادی فعال داریم ادامه داد: آنها از منطقهای به منطقه دیگر میروند تا خدمت رسان باشند، اگر از گروههای جهادی عادی حمایت به عمل نیاید و برایشان تشکیلاتی فراهم نشود، آنها نمیتوانند کاری انجام دهند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به اینکه دو نوع گروه جهادی جغرافیا محور و خدمت رسان محله محور داریم افزود: فعالیت گروههای جهادی خدمت رسان محله محور از سرکشی سالمندان گرفته تا تمیزکاری محله و کارهای فرهنگی و آموزشی، بنابراین فعالیت آنها تنها در محله است.
وی با اشاره به اینکه ۷ هزار گروه جهادی خدمت رسان محله محور داریم خاطرنشان کرد: زیر ۱۵ سال گروهای جهادی هجرت دانش آموزی هستند، سن خاصی برای گروههای جهادی نداریم، ولی تا ۵۰ سال در این گروهها به فعالیت میپردازند.
Ali Ghadami
زهرایی با اشاره به تفکر جهادی و تبدیل آن به گفتمان عمومی گفت: تفکر جهادی صرف تشکیل گروه و سازمان نیست، در این مسیر میان مردم و گروههای جهادی پیوند صورت گرفته است لذا مردم نیز به پای کار آمده اند.
وی با اشاره به مشارکت مردم در موضوع سیل افزود: هنوز نظام بودجه ریزی در خصوص سیل مترتب نشده بود که گروههای جهادی به پای کار آمدند تا تسهیل گری صورت گیرد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه باید گروههای جهادی به صورت هدفمند در مسیر قرار بگیرند تا خدمت رسانی به درستی انجام شود ادامه داد: عرصههای خدمت رسانی و نقش آفرینی گروههای جهادی به درستی تعریف نشده است و نقشه راه در این باره نداریم.
وی با اشاره به اینکه گروههای جهادی عادی باید توانمند شوند افزود: ۲۰۰ گروه جهادی در قالب اقتصاد مقاومتی داریم، که ۱۰ دوره تخصصی را گذرانده اند.
حجت الاسلام قاسمیان رئیس قرارگاه جهادی امام رضا در ادامه برنامه با اشاره به اینکه امروزه گروهها و اردوهای جهادی پیشرو، فعال و جریان ساز دیگر به دنبال ساختن خانه نیستند بلکه در حوزههای مختلف ورود پیدا کرده اند، آنها در حوزههای اشتغال زایی، هنرهای دستی، گیاهان دارویی، صادرات و سایر حوزهها وارد شده اند.
وی با اشاره به اینکه الان با گروههای جهادی مواجه هستیم که گاهی در پهنه و منطقهای فعالیت میکنند گفت: برخی از این گروهها مثلا ۱۰- ۱۵ سالی است که منطقهای را مورد پوشش قرار داده اند و با زیر و بمهای آن مناطق آشنا هستند.
حجت الاسلام قاسمیان با اشاره به تولید گفتمان جهادی ادامه داد: گفتمان جهادی دیگر گفتمان اردوی جهادی نیست، گفتمان جهادی معطل دفتر، پست و مقام نیست.
یکتا جهادگر فرهنگی در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه گروههای جهادی در صنفهای مختلف سازمان دهی میشوند افزود: این حرکت زیبا با یک حرکت جدی در مسیر گام دوم قرار دارد لذا یک نهضت عظیمی در مسیر پیشرفت و عدالت باید شروع شود، اگر موشکی ساخته شد با تفکر جهادی تهرانی مقدم بود و اگر حرکت دانش بنیانی صورت گرفت با تفکر جهادی بود.
در حال تکمیل ...