امروزه شبکههای اجتماعی نقش مهمی در زندگی ما بازی میکنند. گرچه این شبکهها نقش بزرگی در انتقال اخبار و گردش آزاد اطلاعات دارند اما بیضرر هم نیستند.
یکی از مهمترین مشکلات این شبکهها اتلاف وقت است و بسیاری روزانه بدون توجه به اطراف خود زمان زیادی را در این شبکهها میگذرانند.
بنا بر آمارهای مجمع جهانی اقتصاد مردم جهان به طور متوسط روزانه ۲ ساعت و ۲۳ دقیقه از زمان خود را در شبکههای اجتماعی به سر میبرند. براساس دادههای موجود میانگین حضور در شبکههای اجتماعی در ایران و کشورهای خاورمیانه اندکی بیش از میانگین جهانی و حدود ۳ ساعت و ۱۰ دقیقه است.
جمعیت ایران در سال گذشته قریب به ۸۲ میلیون نفر تخمین زده شده که ۷۵ درصد آنان در شهرها زندگی میکنند و از این میان بیش از ۵۶ میلیون نفر به اینترنت دسترسی دارند.
قریب به ۵۰ میلیون نفر از مردم ایران دارای حداقل یک حساب کاربری در شبکههای اجتماعی هستند و حدود ۴۰ میلیون نفر به طور کاملا فعال در این شبکهها حضور دارند.
یکی از سوالاتی که بارها به ذهن بسیاری از ما خطور کرده این است که اگر استفاده از شبکههای اجتماعی را کنار بگذاریم چه کارهای دیگری میتوانیم انجام دهیم؛ به عنوان مثال چند کتاب میتوانیم بخوانیم؟
شما میتوانید با کمک یک ماشینحساب آنلاین براساس میزان زمانی که در شبکههای اجتماعی صرف میکنید و زمانی که برای خواندن یک صفحه کتاب لازم دارید، تعداد کتابهایی را که میتوانید جایگزین این شبکهها کنید، برای خود محاسبه نمایید.
به عنوان مثال فرض کنید زمانی را که در اینترنت صرف میکنید به اندازه میانگین ایران است. در این حالت اگر برای خواندن هر صفحه حدود ۱.۲۵ دقیقه صرف کنید قادر خواهید بود سالانه ۲۳۱ کتاب ۲۵۰ صفحهای بخوانید!
احتمالا شما نیز با یک محاسبه ساده شگفتزده شده و به این نتیجه رسیدهاید که شبکههای اجتماعی بیش از آنچه پیشتر تصور میکردید زمان شما را هدر میدهند.