عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به مخالفت با انتقال آب دریای خزر به سمنان، تأکید کرد: دست زدن به اکوسیستم دریای خزر تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.
اسدالله عباسی غروب پنج شنبه در ششمین جشنواره مجسمههای شنی که در ساحل واجارگاه برگزار شد، اظهار کرد: عدم مدیریت صحیح پسماند و رهاشدن شیرابههای ناشی از دفن غیر اصولی زباله یکی از مهمترین معضلات در استانهای شمالی است.
وی با بیان اینکه کارخانههای کمپوست بخشی از این مشکلات را حل کنیم، افزود: با توجه به حجم بالای تولید زباله در استانهای شمالی با توجه به گردشگرپذیر بودن این کارخانههای ظرفیت پاسخگویی به این میزان از حجم زباله را ندارند.
نماینده رودسر و املش در مجلس با اشاره به مدیریت زباله در گذشته به ویژه در سطح روستاها، گفت: متاسفانه امروز هم شاهد تولید زباله و هم دپوی و انباشت آن در حوزههای شهری و روستایی هستیم.
وی ادامه داد: در همین زمینه مصوبهای از سوی مجلس برای استانهای شمالی و کلان شهرها وجود دارد که قرار شد شورای نگهبان پاسخ دهد که در صورت تأیید از سوی این شورا، اعتبار مناسب و لازم در این زمینه وجود خواهد داشت و به نفع استانهای شمالی خواهد بود.
عباسی صیانت و حفاظت از رودخانه، دریا و سواحل را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: در این زمینه همه نهادها، سازمانها و دستگاههای دولتی و محلی نقش مهمی ایفا می کنند.
وی همچنین با اشاره به صحبتهای رئیس سازمان محیط زیست کشور در مورد نمایندگان استانهای شمالی در مجلس، این صحبتهای را غیر کارشناسی عنوان کرد و افزود: ایشان هیچ تعصبی نسبت به وجود زباله در استانهای شمالی ندارند و پیگیر انتقال آب خزر به سمنان هستند. باید از ایشان سوال شود بر اساس کدام کارشناسی این کار قرار است انجام شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این صحبتهای غیرکارشناسی علاج مشکل استانهای شمالی نیست، گفت: امیدواریم در لایحه بودجه سال ۹۹ اعتبارات لازم برای رفع معضل پسماند در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به مخالفت با انتقال آب خزر، اظهار کرد: دریای خزر باید به همین شکل باقی بماند. دست زدن به اکوسیستم دریای خزر تبعات منفی به دنبال خواهد داشت به جای هزینه میلیاردها تومان اعتبار برای این کار و ایجاد نگرانی در افکار عمومی بهتر است آبهای شیرین ورودی به دریا مدیریت شود.